Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging
Zaandam Ankersmidplein 2
1506 CK Zaandam
Opent maandag om 09:00 uur
Overige openingstijden
Maandag
09:00 - 17:00
Dinsdag
09:00 - 17:00
Woensdag
09:00 - 17:00
Donderdag
09:00 - 17:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Buiten openingstijden op afspraak

Afspraak maken?

Het team van Zaandam

Hypotheekadvies in Zaandam

Een woning vinden en kopen onmogelijk in deze tijd? Welnee, niet als je een professional aan je zijde hebt die je tijdens dit proces begeleidt. Bij ons kantoor in Zaandam wordt je geholpen door Peter Mak. Hij verzorgt makelaardij én hypotheekadvies in Zaandam, Koog aan de Zaan, Assendelft en omgeving. Dit betekent dat je zowel bij de aan- en verkoop van je woning als bij het regelen van de hypotheek kunt rekenen op deskundige begeleiding. Ook als je wilt besparen op je lopende hypotheek, je hypotheek wilt aanpassen of meer wilt lenen, zijn wij er graag voor jou. 

Op onze lokale startpagina vind je onder andere onze dienstenwijzer en vergelijkingskaarten, die je inzicht geven in onze dienstverlening en tarieven.

Maak een afspraak

Waarom een hypotheekadviseur in Zaandam inschakelen?

Het grootste deel van de Nederlanders schakelt voor vragen over de hypotheek een hypotheekadviseur in. En dan bij voorkeur iemand uit de regio, die goed bekend is met de woningmarkt, die lokale partners kent en die weet waar je specifiek in deze buurt op moet letten. Een hypotheek aanvragen of wijzigen brengt veel dilemma’s met zich mee. Bij welke geldverstrekker kun je het beste een hypotheek afsluiten? Neem je je huidige hypotheek mee of sluit je die over? Hoe lang zet je de rente vast? En welke verzekeringen heb je nodig?

Door ons in te schakelen voor hypotheekadvies in Zaandam, bespaar je jezelf urenlang googelen naar al dit soort onderwerpen en je bespaart jezelf veel uitpluiswerk op hypotheekvergelijkingssites. Wij vergelijken namelijk tientallen geldverstrekkers voor jou op rente en voorwaarden, en kijken voor elk van de kleine lettertjes wat past bij jouw situatie en wensen. Zo weet je zeker dat je met je hypotheek goed zit. En dat dat ook over een paar jaar nog zo is. We hebben namelijk ook oog voor je toekomstplannen, omdat die juist bij een hypotheek die 30 jaar loopt belangrijk zijn om mee te nemen.

Wat verder prettig is, is dat je dankzij een hypotheekadviseur in Zaandam niet zelf achter alles aan hoeft te rennen. Een hypotheekaanvraag moet vaak snel gebeuren vanwege de ontbindende voorwaarden. Je moet de juiste documenten aanleveren in de juiste vorm, vlot schakelen en geen enkele voorwaarde over het hoofd zien. Een klein foutje kan je al duur komen te staan. Daarom nemen wij je ook dit aanvraagproces uit handen. Zo kun jij je focussen op wat voor jou belangrijk is en ben je er zeker van dat alles goed verzorgd is als je straks je handtekening onder de hypotheekakte zet.

Makelaardij én hypotheekadvies in Zaandam onder één dak

Wat specifiek een belangrijk voordeel is van ons hypotheekadvies in Zaansatd? Wij combineren hypotheekadvies met makelaardij. Onze financieel adviseur Peter Mak is naast erkend financieel adviseur ook een ervaren makelaar. Daardoor kan hij je niet enkel begeleiden bij het berekenen van je maximale hypotheek en het afsluiten van een passend hypotheekproduct. Nee, hij staat je ook graag vanuit de makelaarskant bij in je zoektocht naar een woning.

Dat is juist in deze tijd prettig, omdat woningen vaak razendsnel en voor veel geld verkocht worden. Als makelaar helpt Peter je om je niet te veel te laten meeslepen door de krapte op de woningmarkt, maar rationeel te blijven in het bod dat je uitbrengt. Verder kan hij je als een van de eersten wijzen op nieuw woningaanbod, meegaan naar bezichtigingen zodat je geen verborgen gebreken mist, en je adviseren over een slimme onderhandelingstactiek. Dat vergroot jouw kansen om je ideale droomwoning ook op de huidige woningmarkt te kunnen bemachtigen.

Wil je weten hoeveel jij kunt besteden aan je eerste woning of volgende woning? Of ben je benieuwd hoe we jou kunnen begeleiden bij de stap naar een nieuw huis? Vraag een vrijblijvende kennismaking aan.

Vrijblijvend kennismaken

De voordelen van ons hypotheekadvies in Zaandam

Een van de belangrijkste voordelen van Van Bruggen Adviesgroep in Zaandam is ons 100% onafhankelijke hypotheekadvies. Hierin verschillen wij van de meeste adviseurs van een bank. Zij mogen vaak alleen de producten van hun eigen bank aanbevelen, ook als er goedkopere of voordeligere producten te verkrijgen zijn. Wij kunnen daarentegen een groot aantal geldverstrekkers voor je vergelijken op rente en op voorwaarden. Dat jij een voor jou voordelig product afsluit, is altijd onze topprioriteit.

Daarnaast zijn dit een aantal voordelen van ons hypotheekadvies in Zaandam:

 • 18 jaar ervaring met financieel advies in deze regio
 • Financieel advies én makelaardij onder één dak
 • Ruime kennis van hypotheken, verzekeringen, pensioen
 • Ook complete begeleiding bij aan- of verkoop van een huis
 • Onafhankelijk advies (keuze uit vele geldverstrekkers)
 • Kwaliteit gegarandeerd (Keurmerk Financiële Dienstverlening)
 • Geboren en getogen in deze regio en hier dus goed bekend

Oversluitgids

Kunnen jouw maandlasten omlaag?

Je kunt ons ook inschakelen als je al een hypotheek hebt lopen en benieuwd bent of die voordeliger kan. De hypotheeklasten zijn voor veel mensen een grote maandelijkse kostenpost. Het zou dus mooi zijn als je daarop kunt besparen. Wist je dat je hypotheek oversluiten je wellicht mooie kansen biedt om ook zonder te verhuizen te profiteren van de lage actuele rentes? Je sluit dan een nieuwe hypotheek af in plaats van je huidige hypotheek. Niet zomaar een hypotheek, maar één met een lagere rente en vaak ook betere voorwaarden. Daar heb je de hele rentevaste periode lang profijt van. Het kan je misschien wel twintig of zelfs dertig jaar een maandelijkse besparing opleveren.

Uiteraard heeft oversluiten meer voeten in de aarde dan alleen een krabbeltje zetten. Je huidige hypotheekaanbieder ziet je liever niet vertrekken en zal daarom een boeterente van je vragen. Ook is het nodig om diverse hypotheekproducten te vergelijken, af te wegen hoeveel de overige oversluitkosten bedragen en te berekenen binnen hoeveel tijd je die hebt terugverdiend. Zo weet je precies hoe voordelig oversluiten is voor jou.

Is oversluiten niet zo aantrekkelijk? Dan zijn er soms ook andere manieren om je maandlasten omlaag te krijgen. Rentemiddeling is daar één van. Of misschien kun je de bank vragen om je risico-opslag te verlagen als je woning in de tussentijd meer waard is geworden. Nog een optie is om kritisch naar je verzekeringen (bijvoorbeeld een lopende overlijdensrisicoverzekering) te kijken. Heb je die nog wel nodig? En hoe kunnen die eventueel goedkoper? Wij denken hierin graag met je mee.

Benieuwd hoe jij kunt besparen op je maandlasten? Een check van je hypotheek en verzekeringen kost je niets, maar geeft je wel veel duidelijkheid. Plan je afspraak.

Gratis afspraak voor maandlastencheck

Hypotheekadvies in Zaandam voor vijftigplussers

Naast starters en gepensioneerden, ontvangen we op ons kantoor ook veel vijftigplussers voor hypotheekadvies in Zaandam. Vaak ga je rond die leeftijd een nieuwe levensfase in. Je kinderen zijn wellicht het huis uit, je hebt misschien andere woonwensen, hebt wensen voor een tweede woning of denkt al na over je pensioen. In al die gevallen is het verstandig om goed naar je financiële situatie te kijken. Naar de aandachtspunten die je niet mag missen, maar ook naar de financiële kansen die je op deze leeftijd wellicht hebt.

Een nog vaak gemiste kans is bijvoorbeeld de overwaarde. Het is zeker niet waar dat je dat bedrag alleen uit de stenen kunt krijgen door te verhuizen. Met een tweede hypotheek kun je je overwaarde wellicht ook opnemen zonder een ‘Te koop’-bord in de tuin te zetten. Hiervoor heb je de keuze uit verschillende soorten producten. Bekende producten zijn een krediethypotheek en opeethypotheek. Maar denk ook aan een onderhandse verhoging of eventueel je woning verhuren en terughuren. Allemaal constructies waarover wij je graag adviseren, zodat jij tot dé optie komt die voor jou gunstig uitpakt.

Overwaarde whitepaper downloaden

Je overwaarde biedt vaak mooie kansen om bepaalde plannen mee te financieren. Laat het bedrag uitkeren als vrij te besteden geld, zodat je het bijvoorbeeld achter de hand kunt houden voor je pensioen of om op een gegeven moment aan je kinderen te schenken. En heb je altijd al gedroomd van een tweede huis op een bijzondere plek, wil je een vastgoedinvestering doen om geld bij te verdienen voor later of hoop je je huidige woning via een verbouwing in een nieuw jasje te steken? Ook dat maakt je overwaarde wellicht mogelijk.

Ook voor al je andere financiële vragen

Hypotheekadvies in Zaandam is slechts één van de expertises waarover wij je advies geven. Dat is nu juist het fijne van ons kantoor: we kunnen je ook breed financieel advies geven.

Zo staan we je ook graag bij met deskundig advies over elk van de volgende vragen:

 • Welke opties heb je om je financiële ruimte te vergroten?
 • Welke (schade)verzekeringen zijn voor jou nuttig om af te sluiten?
 • Wat moet je zoal regelen voor je pensioen om straks goed rond te komen?
 • Wat zijn de aandachtspunten voor je hypotheek en financiën na een scheiding?
 • Kun je na een scheiding je ex-partner uitkopen?
 • Als je je huis gaat verbouwen, welke financieringsopties heb je dan?
 • Welke bespaarkansen heb jij voor je maandelijkse lasten?
 • Hoe gaat het kopen van een woning voor de verhuur in zijn werk?

Laten we kennismaken

Heb je een vraag over een nieuwe of lopende hypotheek? Stel ‘m aan ons. Peter Mak helpt je graag op een deskundige en persoonlijke manier verder. Of je nu een hypotheek wilt afsluiten, oversluiten, verhogen of aanpassen – hij is er ook voor jou.

Laten we vrijblijvend kennismaken tijdens een gratis eerste afspraak. Wees van harte welkom voor een oriëntatiegesprek onder het genot van een kopje koffie of thee.

Plan je afspraak via de knop hieronder of neem rechtstreeks contact met ons op via 075 – 65 00 050 of via zaanstad@vanbruggen.nl.

Plan een kennismaking