Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging
Vleuten De Meern Dorpsstraat 8b
3451 BK Vleuten
Opent maandag om 08:30 uur
Overige openingstijden
Maandag
08:30 - 17:30
Dinsdag
09:00 - 21:00
Woensdag
09:00 - 17:30
Donderdag
08:30 - 17:30
Vrijdag
08:30 - 17:30
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Buiten openingstijden op afspraak

Afspraak maken?

Het team van Vleuten De Meern

Pensioenadvies in Vleuten

Welke stappen kun je nu al zetten voor een goed pensioen? En hoe ga je die bijzondere periode met de nodige financiële zekerheid tegemoet? Laat ons je helpen met deskundig pensioenadvies in Vleuten. Je pensioen is complexe materie, zeker met de continu veranderende wetgeving en de regelingen die bij elke werkgever weer anders zijn. Wij maken je graag wegwijs in alle informatie en zetten helder voor je op een rij hoe jouw pensioensituatie er straks uitziet. En wat je nu kunt doen om er straks financieel gezond bij te zitten.

Maak een afspraak

Je pensioen regelen, nu al?

Soms wordt nog onterecht gedacht dat je pensioen van later zorg is. Iets om in de laatste twee jaar van je werkende leven eens naar te kijken. Maar helaas, het is echt belangrijk om er al op tijd voor te gaan zitten. In elk geval ergens voor je 56e. Vanaf die leeftijd gaan veel geldverstrekkers al rekenen met je pensioeninkomen, dat gemiddeld zo’n 30% lager uitvalt dan je gewone inkomen in loondienst (hoewel je wel minder belasting en sociale premies betaalt). Daardoor heb je soms minder mogelijkheden om een nieuwe hypotheek af te sluiten, zijn je opties voor oversluiten beperkter en kun je misschien ook minder van je overwaarde opnemen.

Hoe eerder je erbij bent, hoe meer mogelijkheden je nog hebt om iets te regelen in aanvulling op je pensioen. Je kunt een terugval qua inkomen (een pensioengat) prima voorkomen door op tijd stappen te zetten. Laat ons je helpen om hierin de juiste keuzes te maken.

Persoonlijk pensioenadvies in Vleuten

De pensioenopbouw ziet er bij iedereen totaal anders uit. Ook spelen andere aspecten van je financiële situatie hierbij een belangrijke rol. Wij kijken bijvoorbeeld ook naar je hypotheek. Misschien worden rond je pensioen je netto hypotheeklasten lager, omdat je al veel op je hypotheek hebt afgelost. Of juist andersom: je netto lasten worden hoger, doordat je hypotheekrenteaftrek minder wordt of zelfs vervalt.

Daarom gaan wij samen met jou altijd voor een zo goed mogelijke maatwerkoplossing. Met ons deskundige pensioenadvies in Vleuten zetten we jouw opties op een rij, helpen we je de juiste dingen te regelen en zorgen we er samen met jou voor dat jij je toekomstdromen zo goed mogelijk kunt realiseren.

We kijken mee naar veel mogelijk belangrijke aspecten van je pensioen. En natuurlijk hebben we daarbij vooral oog voor jouw behoeften en vragen. Zou jij bijvoorbeeld het liefst al eerder stoppen met werken? Dan zoeken we graag voor je uit welke mogelijkheden jouw financiële situatie je daarvoor biedt. Wil je in deze woning blijven wonen, maar loopt je aflossingsvrije hypotheek bijna af en weet je niet hoe je het financieel geregeld krijgt? Ook dan denken we mee over een goed maatwerkplan.

Welke vragen kunnen wij voor je beantwoorden?

Ons pensioenadvies in Vleuten vanuit Van Bruggen Adviesgroep in Vleuten is heel breed. We kunnen zowel een enkele vraag over je hypotheek of verzekering beantwoorden, als een compleet pensioenadviestraject met je ingaan. Het is maar net waar jij behoefte aan hebt. Laten we in een eerste gesprek aftasten waar jij het beste bij geholpen bent. Geheel vrijblijvend denken we met je mee.

Vrijblijvende afspraak maken

 

We kunnen je bijvoorbeeld advies geven over elk van deze vraagstukken:

 • Hoe ziet je pensioen er op dit moment uit?
 • Welke financiële consequenties heeft je pensioen voor je situatie straks?
 • Welke mogelijkheden zijn er om je pensioeninkomen en AOW aan te vullen?
 • Hoe kun je eerder met pensioen gaan financieel haalbaar maken?
 • Hoe kun je structureel besparen op je maandlasten, bijvoorbeeld via hypotheek oversluiten?
 • Hoe kun je vanuit je hypotheek het verbouwen van je huis financieren?
 • Welke aanpassingen kun je doen aan je hypotheek om deze klaar te maken voor later?
 • Hoe kun je je overwaarde verzilveren als extraatje naast je pensioen?
 • Hoe voordelig is een opeethypotheek voor jou om je overwaarde te gebruiken?
 • Wat kun je nu al regelen voor je aflossingsvrije hypotheek die binnenkort afloopt?
 • Hoe kun je je (klein)kind helpen bij de aankoop van een eerste huis?

Hoe kun je je overwaarde goed gebruiken?

Woon je al heel wat jaren in je huidige woning in Vleuten, De Meern, Leidsche Rijn of omgeving? De woningen in heel Nederland en ook in deze regio zijn de afgelopen jaren fors in waarde gestegen. Ook jij hebt daardoor allicht een flinke overwaarde opgebouwd. Geen bedrag dat je nu al op je rekening hebt staan, maar dat kan het wel worden. Je kunt je overwaarde namelijk verzilveren, bijvoorbeeld door een tweede hypotheek te nemen of door een opeethypotheek af te sluiten.

Zodra je je overwaarde hebt verzilverd, kun je er mooie dingen mee doen. Je kunt het geld op je spaarrekening laten storten als extra pensioen.  Of gebruik het om je (klein)kinderen een mooi bedrag te schenken, je woning te laten verbouwen voor je oude dag of om een tweede huis te kopen. Als je al heel lang droomt van een vakantiehuisje of een woning voor de verhuur, is dit misschien je kans. Daar staan natuurlijk wel extra hypotheeklasten tegenover. We kijken ook graag samen met jou of die goed betaalbaar zijn en blijven.

Wat je overwaarde-dromen ook zijn, wij onderzoeken samen met jou hoe je ze kunt realiseren. Daarbij combineren we onze verschillende expertises: hypotheekadvies, financieel advies en pensioenadvies in Vleuten. En we adviseren je over andere mogelijkheden die je misschien hebt om jouw wensen financieel waar te maken.

Hoe kun je besparen op mijn maandlasten?

Hoe fijn zou het zijn als je maandelijks structureel minder geld kwijt bent aan vaste lasten zoals je hypotheek en verzekeringen? Misschien ligt die kans voor het oprapen. Als we samen jouw financiële situatie goed bekijken, komen we vast tot een aantal bespaaropties. Zo kunnen je verzekeringen misschien voordeliger door kritisch te kijken naar de dekking en premie. En je hypotheek kan wellicht ook voordeliger door deze over te sluiten.

En zo zijn er misschien nog meer kansen. Is rentemiddeling voor jou een verstandige zet? Kun je je rente naar beneden laten bijstellen nu je woning meer waard is en de bank dus minder risico loopt? En zijn er misschien verzekeringen die je helemaal kunt laten vallen? Wij vertellen je graag over jouw mogelijkheden om te besparen. Het bedrag dat je overhoudt, kun je mooi gebruiken om je pensioen aan te vullen of om alvast andere mooie wensen waar te maken.

Benieuwd naar jouw bespaaropties? Laten we ons in een vrijblijvend gesprek oriënteren op de mogelijkheden die er voor jou zijn. Maak een afspraak voor pensioenadvies in Vleuten of online.

Pensioenadvies aanvragen

Dit levert ons pensioenadvies in Vleuten je op

Waarom zou je tussen de verschillende financieel adviseurs juist voor ons kiezen voor pensioenadvies in Vleuten? Ten eerste omdat wij geloven in een persoonlijke benadering. Bij ons ben je geen nummertje; je krijgt ook niet bij elke afspraak met een andere expert te maken. Nee, Kitty is en blijft jouw aanspreekpunt. En wat je vraag ook is, zij neemt altijd de tijd om zich uitgebreid in jouw situatie te verdiepen en je deskundig en uitgebreid antwoord op je vraag te geven.

Die persoonlijke benadering waarderen onze klanten. Daarnaast zijn dit nog een aantal redenen om juist voor Van Bruggen Adviesgroep in Vleuten te kiezen:

 • Advies over een complete financiële planning
 • Ruime ervaring met pensioenadvies in Vleuten en omstreken
 • Inclusief een deskundige blik op je hypotheek en verzekeringen
 • Uitgebreide begeleiding en vlotte service
 • Onafhankelijk advies (keuze uit veel aanbieders)
 • Altijd ruime aandacht en tijd voor jouw vraag
 • Ook opties voor online advies

Zullen we kennismaken?

Bij welke pensioenvraag kun jij ons pensioenadvies in Vleuten gebruiken? Laat het ons geheel vrijblijvend weten. Dan kunnen we samen een gratis kennismaking inplannen op onze vestiging in Vleuten of (als je dat fijner vindt) online.

Plan een eerste gesprek

 

Wil je eerst iets anders weten over hoe wij je kunnen helpen? Laat het weten via vleutendemeern@vanbruggen.nl of via 030 – 7601 170. We spreken je graag.