Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging
Soest Soesterbergsestraat 1
3768 EA Soest
Opent maandag om 09:00 uur
Overige openingstijden
Maandag
09:00 - 17:00
Dinsdag
09:00 - 17:00
Woensdag
09:00 - 17:00
Donderdag
09:00 - 17:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Buiten openingstijden op afspraak

Afspraak maken?

Het team van Soest

Financieel advies in Soest

Voor veel mensen zijn de financiën niet hun favoriete onderwerp om mee bezig te zijn. Er komt ook zoveel bij kijken. Als je een hypotheek afsluit, moet je kiezen tussen talloze aanbieders. Buig je je over verzekeringen? Dan heb je vele kleine lettertjes door te spitten. En moet je van alles regelen rondom een scheiding, overlijden of pensioen? Dan is het ook fijn als iemand anders inzichtelijk voor je maakt waar je allemaal aan moet denken. Geen nood: in al die gevallen is Mirjam er graag voor persoonlijk financieel advies in Soest. Wat je situatie of vraag ook is.

Maak een afspraak

Onafhankelijk financieel advies in Soest voor jou

Welke financiële vraag je ook hebt, vaak zijn er vele mogelijkheden om tussen te kiezen. Zo zijn er tientallen verzekeringen. Op hypotheekvergelijkingssites zie je allerlei rentepercentages en namen voorbijkomen. En als je een complete financiële planning wilt maken na bijvoorbeeld een scheiding, samenwonen of pensioen – dan zijn de opties al helemaal oneindig. Kortom: het is fijn als iemand het overzicht heeft en je precies kan wijzen op die opties die in jouw situatie gunstig uitpakken. Dát is waarom wij onafhankelijk financieel advies in Soest aanbieden.

Dat we onafhankelijk zijn, houdt in dat we niet aan één specifieke geldverstrekker gebonden zijn. Financieel adviseur Mirjam heeft dus het overzicht over vele tientallen opties. Voordat ze jou een specifiek product aanraadt, maakt ze altijd een uitgebreide vergelijking van die mogelijkheden. Op maandelijkse kosten, maar zeker ook op de voorwaarden. Die moeten nu én later aansluiten bij je situatie en wensen. Daar zorgt Mirjam dan ook graag voor door jouw wensen als uitgangspunt te nemen en op basis daarvan uit te zoeken welke aanbieder bij je past. Zo kun je soms wel een paar honderd euro per maand besparen.

Advies over alles rondom je hypotheek

Een van de onderwerpen waarbij wij vaak om de hoek komen kijken voor financieel advies in Soest is als mensen een hypotheek afsluiten. Vrijwel iedereen heeft voor de aankoop van een eerste woning of ander huis kopen een hypotheek nodig om de financiering rond te krijgen. Maar hoeveel hypotheek kun je krijgen? Waar sluit je een passende hypotheek af en welke keuzes maak je daarbij, bijvoorbeeld rondom het vastzetten van de rente, wel/geen NHG en een eventueel aflosvrij deel? Wij kunnen je vanaf de oriëntatiefase tot aan de ondertekening van je hypotheekakte bijstaan met hypotheekadvies én hulp bij de aanvraag.

Nu kan het ook zijn dat je vragen hebt over de hypotheek die je al een tijdje hebt lopen. Je wilt bijvoorbeeld je hypotheek verhogen voor een verbouwing, een tweede hypotheek nemen als extra buffer of je bent benieuwd of je maandlasten omlaag kunnen door je hypotheek over te sluiten. Ook voor die hypotheekcheck zijn wij er graag voor je.

We kunnen al in een gratis eerste gesprek voor je inzichtelijk maken welke mogelijkheden er zijn voor jou en waar je goed aan doet.

Bespreek gratis jouw hypotheekopties

Je overwaarde verzilveren?

In het bijzonder zien we steeds vaker klanten die geïnteresseerd zijn in het opnemen van hun overwaarde. Ze hebben mooie plannen voor bijvoorbeeld een verbouwing, een nieuwe auto, eerder stoppen met werken of een tweede huis en hopen dat hun overwaarde de financiering daarvan een stap dichterbij brengt. Ook voor jou is dat misschien een interessante optie. Ook zonder te verhuizen kun je namelijk (een deel van) de overwaarde op je huis laten uitbetalen, mits je inkomen dat toelaat.

Mirjam kan je financieel advies geven over jouw opties daarvoor. Kun je voldoende overwaarde opnemen om jouw plannen waar te maken? Hoe kun je dat opnemen het beste doen? En hoe kun je én meer lenen én tegelijkertijd zo min mogelijk maandlasten betalen? Mirjam kan in een persoonlijk gesprek jouw opties voor je helder maken.

Zo kan ze je meer vertellen over elk van deze manieren om je overwaarde te verzilveren:

 • een tweede hypotheek nemen bij je huidige aanbieder;
 • je hypotheek onderhands verhogen (mits je hypotheek voor een hoger bedrag in het Kadaster is ingeschreven);
 • een krediethypotheek afsluiten;
 • een opeethypotheek afsluiten (specifiek voor ouderen met een beperkt pensioeninkomen);
 • eventueel verhuizen naar een andere woning;
 • je hypotheek oversluiten en zo meteen profiteren van lagere rente en betere voorwaarden.

Passen jouw verzekeringen nog bij je?

Waarschijnlijk heb je een aantal verzekeringen lopen. Naast een zorgverzekering en autoverzekering, hebben veel Nederlanders ook diverse verzekeringen voor hun huis en hypotheek. Dat is belangrijk, want zo voorkom je dat je grote financiële risico’s loopt. Zo is een overlijdensrisicoverzekering bedoeld om te voorkomen dat je partner na jouw overlijden het huis moet verkopen (of andersom). En een arbeidsongeschiktheidsverzekering is ervoor om het risico af te dekken dat jij als je niet meer kunt werken direct je maandlasten niet meer kunt dragen.

Maar heb je die verzekeringen wel echt nodig? Dat verschilt per persoon. Je hoeft dus niet altijd die verzekeringen af te sluiten. Maar het is wel belangrijk om te kijken hoe dit in jouw situatie zit. Mirjam kan je hier eerlijk en onafhankelijk financieel advies in Soest over geven. Ze kijkt dan ook meteen waar je die verzekeringen voordelig afsluit. Zo kun je zelf een goede afweging maken wat je wel of niet doet.

Trouwens, als je verzekeringen hebt lopen, is het verstandig om ze eens in de zoveel tijd te vergelijken. Heb je bijvoorbeeld zonnepanelen op je huis laten plaatsen of ben je gestopt met roken? Dan hoort daar misschien een nieuwe (voordeligere) verzekering bij. Door ons je verzekeringen te laten checken, betaal je nooit te veel voor jouw verzekeringspakket. Als besparen mogelijk is, laten we je dat direct weten.

Bespreek gratis jouw verzekeringen

Financieel advies in Soest voor particulieren én ondernemers

We zien vaak bij andere financieel adviseurs dat ze zich vooral richten op rechttoe-rechtaan financiële vragen. Een standaardhypotheek afsluiten bijvoorbeeld. Mirjam is er juist ook voor complexere situaties. Vaak heb je in specifieke situaties extra behoefte aan deskundig advies, bijvoorbeeld na een scheiding of overlijden of wanneer je ondernemer bent en een zzp-hypotheek wilt afsluiten. De situatie is immers wat complex om zelf volledig in te duiken.

Wij zijn er dan ook juist in die situaties graag voor je om jou persoonlijk financieel advies te geven. En waar nodig betrekt Mirjam er graag de juiste experts bij, zoals een van de notarissen en makelaars uit haar netwerk. Zo word jij altijd goed geholpen.

Nog eens de voordelen van Van Bruggen Adviesgroep in Soest op een rij:

 • Jouw ervaren financieel adviseur uit de regio
 • Persoonlijk advies in begrijpelijke taal
 • Brede expertise: van hypotheken tot pensioen
 • Ook voor complexere vragen (o.a. verhuur of ondernemers)
 • 100% onafhankelijk advies (keuze uit veel geldverstrekkers)
 • Uitgebreid netwerk van taxateurs, notarissen, etc.
 • Gratis eerste afspraak

Ook voor financieel advies in Soest na je 50e

Van starters tot pensionado’s – we mogen vrijwel elke leeftijdscategorie verwelkomen op ons kantoor. Altijd met veel plezier! De laatste tijd adviseren we ook veel vijftigplussers, die vaak specifiek vragen hebben rondom hun pensioen en hun financiële situatie als ze straks stoppen met werken. Onze ervaring is dat er na je pensionering in één klap heel veel verandert en dat het goed is om bij voorbaat te weten hoe je er tegen die tijd voorstaat en wat je daarvoor alvast moet regelen. Daarom geven wij je graag financieel advies in Soest over jouw pensioenopties.

We kunnen je met ons pensioenadvies over de meest uiteenlopende financiële vragen advies geven. Denk aan:

 • Kun je besparen op je vaste lasten om zo na je pensioen meer geld over te houden?
 • Kan je hypotheekbedrag of verzekeringspremie omlaag, zodat je daar minder aan kwijt bent?
 • Kun je de overwaarde op je huis opnemen om daarmee je pensioen aan te vullen?
 • Welke manieren zijn er om een verbouwing te financieren, zodat je je woning toekomstbestendig kunt maken?
 • Waar moet je qua pensioen op letten na een scheiding?
 • Wat zijn jouw mogelijkheden om een tweede woning te kopen voor de verhuur en zo extra pensioen op te bouwen?
 • Welke lijfrenteproducten zijn er en welke daarvan zijn gunstig voor jou?
 • Waar doe jij goed aan: blijven wonen waar je nu woont of verhuizen naar een voordeliger huis?
 • Kun je een deel van je vermogen belastingvrij schenken aan je (klein)kinderen?
 • Welke opties heb je om na je pensioen een seniorenhypotheek af te sluiten?

Gratis kennismaking in Soest?

Heb jij zo al een prangende vraag over je hypotheek, verzekeringen, pensioen of andere financiële onderwerpen? Mirjam staat je graag bij met persoonlijk financieel advies in Soest. Je bent welkom voor een gratis eerste gesprek over jouw mogelijkheden.

Bel of mail Mirjam via 0800 – 1600 of via soest@vanbruggen.nl. Dan kun je een eerste afspraak plannen waarbij jullie gratis en vrijblijvend naar jouw mogelijkheden kijken.

Maak een gratis afspraak