Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging
Rotterdam-Oost Maltaplein 5
3059 XW Rotterdam
Opent dinsdag om 10:00 uur
Overige openingstijden
Maandag
Gesloten
Dinsdag
10:00 - 17:00
Woensdag
10:00 - 17:00
Donderdag
10:00 - 17:00
Vrijdag
10:00 - 17:00
Zaterdag
10:00 - 15:00
Zondag
Gesloten

Buiten openingstijden op afspraak

Afspraak maken?

Het team van Rotterdam-Oost

Hypotheekadvies in Rotterdam

Heb je een mooie Rotterdamse woning op het oog en ben je benieuwd of je die kunt financieren? Heb je een hypotheek lopen en hoop je dat die voordeliger kan? Of wil je nu alvast je hypotheek goed geregeld hebben voor als je straks de AOW-leeftijd hebt bereikt? Voor al je hypotheekvragen over nu én de toekomst zijn wij er voor jou. Ons hypotheekadvies in Rotterdam is altijd onafhankelijk en persoonlijk, en heeft maar één doel: jou aan een zo goed en voordelig mogelijk hypotheekproduct helpen.

Maak een afspraak

Hypotheekadviseur in Rotterdam

Het merendeel van de Nederlanders schakelt voor zijn hypotheek een hypotheekadviseur in. Een hypotheek is namelijk niet 1, 2, 3 geregeld en brengt allerlei lastige dilemma’s met zich mee. Laat je de rente bijvoorbeeld vastzetten, en zo ja hoe lang? Bij welk van de vele geldverstrekkers ben je voordelig uit? En wat doe je met je huidige hypotheek als je een nieuwe hypotheek afsluit? Kies je voor oversluiten of neem je de voorwaarden van je lopende hypotheek mee? De keuzes voor je hypotheek hebben vaak grote gevolgen voor een langere periode. Je zit immers een jaar of dertig aan je hypotheek vast. 

Daar komt nog bij dat een hypotheek afsluiten het nodige regelwerk kost. Dat begint al bij het berekenen van je maximale hypotheek. Ook bij het aanvragen van de hypotheek moet je de nodige documenten aanleveren, belangrijke vergelijkingen maken en diverse knopen doorhakken. De juiste handtekeningen moeten op het juiste moment onder de juiste papieren staan. Bespaar jezelf de stress die een hypotheekaanvraag met zich meebrengt, en laat dit over aan ons. Van A tot Z – van maximale-hypotheek-berekening via taxatie tot definitieve hypotheekakte – ontzorgen wij je hierbij. Dat scheelt jou veel regelwerk én levert je een echt voordelige hypotheek hebt.

De voordelen van ons onafhankelijke hypotheekadvies in Rotterdam

Een belangrijk voordeel van Van Bruggen Adviesgroep in Rotterdam is dat ons hypotheekadvies 100% onafhankelijk is. In tegenstelling tot adviseurs van banken, zijn wij dus niet gebonden aan één enkele geldverstrekker. Dit betekent dat we een groot aantal hypotheekaanbieders en verzekeraars kunnen meenemen in ons advies aan jou. Daardoor kunnen we juist een aanbieder of verzekeraar kiezen die jou een gunstig aanbod kan doen én waarvan de voorwaarden goed bij je passen.

Daarnaast zijn dit de voordelen van onze adviseurs in regio Rotterdam op een rij:

 • Deskundig hypotheekadvies in Rotterdam en omstreken
 • Ruime kennis van hypotheken, verzekeringen, scheiden en pensioen
 • Begeleiding van A tot Z om jou te ontzorgen
 • Onafhankelijk financieel advies (keuze uit vele aanbieders)
 • Complete ontzorging bij verduurzamen mogelijk
 • Vlot contact en goede bereikbaarheid
 • Advies via video of op een kantoor bij jou in de buurt

Wil je weten hoe wij jou kunnen helpen bij je hypotheekvraag? Neem contact op voor een eerste kennismakingsgesprek. Daarin stellen we ons graag voor en horen we ook met plezier meer over jouw situatie.

Eerste gesprek plannen

Advies over je nieuwe hypotheek in Rotterdam

De aankoop van een woning is niet niks. Het begint al met de zoektocht naar een huis dat aan jouw woonwensen voldoet, waarna je verwachtingsvol een aantal woningen bezichtigt. Zou jouw droomplek ertussen zitten? Naast die spannende zoektocht, is ook het regelen van de hypotheek nog een hele kluif. Hoe vind je tussen de vele hypotheekaanbieders, de vele mogelijke voorwaarden en alle verschillende rentepercentages de hypotheek die jou op het lijf geschreven is én je een scherpe rente biedt? Juist voor dat aspect van de aankoop van je huis zijn wij er.

Onze hulp stopt niet bij het kiezen van een hypotheekaanbieder die een gunstig rentepercentage biedt. We begeleiden je juist bij het hele proces van een hypotheek afsluiten. Zo schakelen we ook met plezier een deskundige notaris voor je in, laten we de woning voor je taxeren en kunnen we je adviseren over passende verzekeringen waarmee je mogelijke financiële risico’s afdekt. Zo word jij op één plek goed geholpen bij alles rondom je hypotheek.

Je maximale hypotheek berekenen

Nu is er nog iets belangrijk om te weten voordat je vol spanning je eerste bod uitbrengt op een huis: hoeveel kun je precies lenen? Ook voor een antwoord op die vraag kun je bij ons aankloppen. Onze handige tool geeft je al een eerste idee van je maximale hypotheek.

Bereken je maximale zzp-hypotheek

Wel adviseren we klanten altijd om voor een écht goed beeld van je leenmogelijkheden een oriënterend gesprek aan te vragen. Dat kan geheel gratis en je zit ook nog nergens aan vast. Tijdens dat gesprek zoeken we samen met jou uit hoeveel je op basis van je inkomen, je financiële verplichtingen, eventuele alimentatie en andere gegevens zou kunnen lenen.

Je gaat naar huis met een heel helder beeld van jouw maximale hypotheek én met de nodige informatie over mogelijke aanvullende financieringsopties. Is een Starterslening bijvoorbeeld een mogelijkheid? Kun je gebruikmaken van Nationale Hypotheek Garantie? Dat alles heb jij na dit gesprek al helder, zodat je vol vertrouwen het bod op jouw droomplek kunt uitbrengen.

We zien je graag terug als je bod is geaccepteerd om dan de financiering van je woning rond te maken.

Plan een eerste oriënterend gesprek

Kunnen jouw maandlasten omlaag?

Voor veel mensen zijn de hypotheeklasten een grote kostenpost die elke maand terugkeert. Maar wellicht is er goed nieuws: het kan zijn dat die kostenpost een stuk kleiner kan worden. Hoe? Door je hypotheek over te sluiten. Dit betekent dat je je huidige hypotheek stopzet en in plaats daarvan een nieuwe hypotheek afsluit. Een hypotheek die een (veel) lagere rente en betere voorwaarden heeft, en dat voor de gehele rentevaste periode. Dat levert je misschien wel tien of zelfs twintig jaar een maandelijkse besparing op.

Klinkt interessant? Wij zoeken graag voor je uit of zo’n besparing er voor jou inzit. Daarbij zetten we natuurlijk alle voors en tegens voor je op een rij. Zo berekenen we zowel de boeterente die oversluiten met zich meebrengt als de besparing die de nieuwe hypotheek je kan opleveren. Onze adviseurs volgen de actuele rentestanden op de voet en kunnen je dus al in een eerste gesprek vertellen of oversluiten interessant is voor jou.

Hoe kun je je overwaarde benutten?

De overwaarde uit de stenen krijgen? Daarin is vaak meer mogelijk dan je denkt. Ook als je niet van plan bent om een ‘Te koop’-bord in je tuin te zetten en elders te gaan wonen. Een tweede hypotheek biedt daarvoor wellicht mooie kansen. Of misschien is een opeethypotheek of een krediethypotheek een optie. Wij kennen onze weg in al die typen producten en denken graag mee hoe jij het geld uit de stenen krijgt om mooie dingen te doen met je overwaarde.

Wat dacht je bijvoorbeeld van het financieren van een verbouwing, het investeren in een tweede huis (of een vakantiehuisje op een idyllische plek in binnen- of buitenland) of een schenking aan je (klein)kinderen? Je kunt er zelfs voor kiezen je overwaarde als vrij te besteden bedrag uit te laten keren, zodat je het bijvoorbeeld apart kunt zetten voor je pensioen.

Overwaarde whitepaper downloaden

Totaaladvies over je woning verduurzamen

Hoe kan ik het verduurzamen van mijn woning financieren? Dat is een vraag waarmee steeds meer klanten naar ons toe komen. Zonnepanelen, groene daken en warmtepompen zijn razend populair. Maar vooral zijn ze heel energiebesparend én milieubewust. Ben jij ook benieuwd hoe je je woning kunt vergroenen en het bedrag op je energierekening omlaag krijgt? Dat zoeken wij graag voor je uit.

We werken samen met Greenfactor, een platform dat gespecialiseerd is in woningen verduurzamen. Dankzij die samenwerking kunnen we je zowel bij de financiering van verduurzaming als bij het realiseren van de verduurzamende maatregelen bijstaan. Zo heb jij nergens omkijken naar, en hoef je alleen maat volop te genieten van de maatregelen die je straks hebt gerealiseerd. Een mooie stap voor je portemonnee en voor het milieu!

Wil je meer weten over jouw verduurzamingsopties? En over hoe je die kunt financieren? Laten we kennismaken om te zien hoe wij je samen met Greenfactor verder kunnen helpen.

Vrijblijvende kennismaking inplannen

Heb je een andere vraag over je hypotheek in Rotterdam?

Ons hypotheekadvies in Rotterdam is breed. Je hebt al kunnen lezen dat we veel meer doen dan alleen advies geven over een hypotheek voor je nieuwe woning. Maar naast overwaarde, verduurzaming en oversluiten kunnen we nog meer hypotheekvragen voor je beantwoorden.

Zo helpen onze adviseurs in de verschillende kantoren je ook graag op weg bij de volgende vragen:

 • Waar moet je op letten bij je bestaande hypotheek als je gaat verhuizen?
 • Welke mogelijkheden heb je om je hypotheek te verhogen?
 • Welke (schade)verzekeringen zijn nuttig om bij je hypotheek af te sluiten?
 • Hoe zit het met je aflossingsvrije hypotheek als je straks met pensioen gaat?
 • Wat moet je allemaal regelen voor je hypotheek na je pensioen?
 • Hoe zit het met de gezamenlijke hypotheek na een scheiding?
 • Kun je je ex-partner uitkopen en hoe werkt dat precies?

Heb je een niet-hypotheekvraag? Geen enkel probleem. We verzorgen ook financieel advies en kunnen je dus ook goed adviseren over andere belangrijke financiële kwesties.

Laten we (op kantoor of online) kennismaken

We kijken ernaar uit om jou op een deskundige manier verder te helpen bij jouw hypotheekvraag. Ben je benieuwd hoe we je daarbij kunnen helpen? We maken graag geheel vrijblijvend kennis met je. Dat kan zowel online (via video) als in een van onze kantoren in Rotterdam en omgeving.

De eerste afspraak kost je niets en is bedoeld om met elkaar kennis te maken. We kunnen je al tijdens dat gesprek meer vertellen over jouw opties.

Plan alvast jouw eerste gesprek in via 0800 – 1600 op een kantoor bij jou in de buurt (in Rotterdam of een van de omliggende dorpen). Of klik op de knop hieronder om direct jouw afspraak in te plannen.

Plan een kennismaking