Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging
Heerenveen Zwartsstraat 13
8441 GH Heerenveen
Opent vrijdag om 09:00 uur
Overige openingstijden
Maandag
09:00 - 17:00
Dinsdag
09:00 - 17:00
Woensdag
09:00 - 17:00
Donderdag
09:00 - 17:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Buiten openingstijden op afspraak

Afspraak maken?

Het team van Heerenveen

Hypotheekadvies in Heerenveen

Hoeveel heb jij te besteden aan een nieuwe woning? Kun je je lopende hypotheek verhogen voor je verbouwplannen? Welke manieren zijn er om de overwaarde op je huis te laten vrijkomen? En zijn er opties om te besparen op de hypotheek die je hebt lopen? Welke vraag je ook hebt over je hypotheek, het is prettig om er de juiste begeleiding bij te krijgen. Daarom biedt Herbert onafhankelijk hypotheekadvies in Heerenveen én makelaardij. Zo ben je zeker van een passende hypotheek, lage maandlasten en financieel verstandige keuzes voor de toekomst.

Op onze lokale startpagina vind je onder andere onze dienstenwijzer en vergelijkingskaarten, die je inzicht geven in onze dienstverlening en tarieven.

Maak een afspraak

Advies over een hypotheek die ook later bij je past

Een hypotheek afsluiten doe je niet op basis van enkel een vergelijking van de actuele rentes. Je zit een jaar of dertig aan de hypotheek vast, dus is het belangrijk dat deze ook past bij je toekomstplannen. Stop je bijvoorbeeld over een tijdje met werken? Dan moeten je maandlasten ook daarna nog bij je passen. Kies je voor een aflossingsvrije hypotheek? Dan moet je er ook rekening mee houden dat je de hypotheek aan het einde van de rit wel kunt aflossen. En heb je plannen om te trouwen, samen te wonen of over een tijdje te verbouwen? Ook dat zijn dingen waarmee je maar beter alvast rekening kunt houden als je een hypotheek afsluit.

Veel uitzoekwerk dus! Maar gelukkig zijn wij er om je daarbij te begeleiden. Herbert biedt onafhankelijk hypotheekadvies in Heerenveen en gaat op basis van jouw wensen en plannen op zoek naar een passende hypotheek. Eentje die aansluit bij je wensen en behoeften, maar die je ook betaalbare maandlasten oplevert. Wat je situatie ook is.

Wanneer is hypotheekadvies in Heerenveen handig?

Omdat een hypotheek voor veel mensen de grootste financiële beslissing in hun leven is én omdat het vaak een groot deel van je maandelijkse inkomen opslurpt, is het altijd verstandig om er een hypotheekadviseur in Heerenveen bij te betrekken. Zo zie je niets over het hoofd, bespaar je op je maandlasten en hoef je je geen zorgen te maken of je hypotheek over twee jaar nog wel bij je past.

Hypotheekadvies in Heerenveen komt goed van pas als je een eerste huis of volgend huis gaat kopen. Maar ook in allerlei andere situaties kan het prettig zijn om er een hypotheekadviseur bij te betrekken. Dat geldt bijvoorbeeld…

 • …als je je hypotheek wilt verhogen;
 • …als je wilt weten welke hypotheekmogelijkheden je hebt na een scheiding;
 • …als je je kinderen wilt helpen bij de aankoop van een huis;
 • …als je je overwaarde wilt verzilveren;
 • …als je een verbouwing wilt financieren vanuit je hypotheek;
 • …als je hoopt te besparen op je maandlasten, bijvoorbeeld door je hypotheek over te sluiten;
 • …als je een extra woning wilt kopen als belegging;
 • …als je je woning wilt verduurzamen, bijvoorbeeld door je hypotheek te verhogen.

Het maakt dus niet uit of je verhuisplannen hebt of gewoonweg je huidige hypotheek kritisch wilt laten bekijken, Herbert van Van Bruggen Adviesgroep in Heerenveen voorziet je graag van persoonlijk hypotheekadvies.

Plan je eerste gratis afspraak

Hoeveel kun jij aan hypotheek krijgen?

Woningen worden op dit moment in heel Nederland razendsnel verkocht. In Heerenveen is dat niet anders. Wil je een goede eerste stap zetten in jouw huizenjacht? Dan is het fijn als je je maximale hypotheek weet. Zo heb je helder welke prijsklasse je naar huizen kunt kijken op Funda en heb je een beter beeld bij je mogelijke bod.

Al in een gratis oriënterend gesprek kunnen we voor jou uitrekenen hoeveel je aan een woning te besteden hebt. Daarbij kijken we niet alleen naar de hypotheek die je kunt krijgen, maar ook naar eventuele extra mogelijkheden. Een schenking, Starterslening of het inzetten van je overwaarde bijvoorbeeld. Zo kun je straks een doordacht bod uitbrengen als je hét huis van je dromen eenmaal hebt gevonden.

Ontdek jouw hypotheekmogelijkheden in een gratis eerste gesprek bij ons op kantoor of bij jou thuis. Klik op de knop hieronder om snel jouw afspraak te maken, op het moment dat jou uitkomt.

Gratis oriëntatiegesprek

Hypotheek afsluiten als ondernemer?

Een hypotheek als ondernemer afsluiten onmogelijk? Welnee. Ook al heb je geen vast inkomen als ondernemer, er zijn waarschijnlijk meer mogelijkheden dan je denkt om toch aan een hypotheek te komen. Zelfs als je pas een half jaar ondernemer bent, kun je soms een passende hypotheek krijgen. Hoe dat precies zit, legt Herbert je graag in een gratis eerste gesprek uit. Maar het komt erop neer dat de hypotheekaanbieder ook naar je eerdere inkomen in loondienst kan kijken. Door dat soort opties te benutten, vergroot je je hypotheekruimte.

Dankzij zijn ruime ervaring met zzp-hypotheken kan Herbert je goed advies geven over jouw mogelijkheden voor een zzp-hypotheek. Eventueel kan hij er ook een accountant voor je bij betrekken om zo nog beter zicht te krijgen op waar jij slim aan doet.

Makelaardij én hypotheekadvies in Heerenveen

Als je een huis gaat kopen, is het zeker met de huidige huizenmarkt prettig om er ook een makelaar bij te betrekken. Die wijst je op nieuw woningaanbod voordat het online staat, stelt kritische vragen tijdens bezichtigingen en helpt je om een interessant bod uit te brengen als een huis aan al je wensen voldoet. Dé makelaar die dat alles voor je doet, vind je ook bij Van Bruggen Adviesgroep in Heerenveen. Wij werken namelijk samen met Regent Makelaars.

Daardoor kun je bij ons niet alleen terecht voor de financiering van je woning, maar ook om je kansen op de woningmarkt te vergroten. Zo helpen wij je om niet té veel te bieden, wijzen we je op punten die je misschien zelf nog niet had gezien en kunnen we ook meedenken over een slimme biedingstactiek die jou een betere kans geeft om dat ene fijne huis te bemachtigen.

maak een afspraak

Wat is er mogelijk met je overwaarde?

We zien steeds vaker dat klanten geïnteresseerd zijn in de mogelijkheden met hun overwaarde. Als je bijvoorbeeld richting je pensioen gaat, is een extra buffer vaak heel welkom. Zo kun je een pensioengat voorkomen of je mooie pensioenplannen waarmaken. Die buffer kan ‘m zitten in de overwaarde op je huis. En gelukkig komt dat bedrag ook al vrij zonder je huis te verkopen. Tenminste, als je er een passend product voor afsluit.

Herbert kan je adviseren over de diverse mogelijkheden om jouw overwaarde te verzilveren, zodat je er bijvoorbeeld je huis mee kunt huis verbouwen, een tweede woning kunt kopen of gewoon wat extra geld op je spaarrekening hebt staan. Qua opties kun je bijvoorbeeld denken aan:

 • Jehypotheek oversluiten om tegelijkertijd een hoger hypotheekbedrag te krijgen én van een lagere rente over je hele hypotheek te profiteren. Dat kan je ondanks de boeterente een flinke besparing op jaarbasis opleveren.
 • Eentweede hypotheek (zoals een krediethypotheek) nemen bij je huidige hypotheekaanbieder, bovenop je lopende hypotheek. Als je inkomen die hogere hypotheek toelaat, dan kun je er bijvoorbeeld een verbouwing of verduurzaming van je huis mee financieren.
 • Je hypotheek onderhands verhogen als je je hypotheek destijds voor een hoger bedrag hebt ingeschreven in het Kadaster. Het voordeel van een hypotheekverhoging is dat er geen nieuw notarisbezoek voor nodig is en dat het daarmee ook notariskosten scheelt.
 • Een opeethypotheek afsluiten als je als gepensioneerde je overwaarde wilt verzilveren ondanks je vrij beperkte pensioeninkomen. Voordeel van dit type product is dat de inkomenstoets minder streng is.
 • Een consumptief krediet afsluiten, met wel een wat hogere rente maar ook minder strenge voorwaarden dan bij een hypotheekaanvraag.

Ook voor jouw financiële toekomstplanning

Naast makelaardij en hypotheekadvies in Heerenveen kunnen we je ook breder financieel advies geven. Herbert adviseert veel klanten over een uitgebreide financiële toekomstplanning. Welke plannen heb jij voor later, bijvoorbeeld om eerder te stoppen met werken of om je kinderen een bedrag te schenken? Hij vertaalt jouw wensen en behoeften naar de juiste financiële keuzes en kan ook alles daaromheen voor je regelen.

Zo kan hij je persoonlijk adviseren over elk van deze vraagstukken:

 • Waar sta je financieel gezien na een scheiding en welke mogelijkheden heb je voor bijvoorbeeld extra pensioenopbouw of een eigen hypotheek?
 • Hoe kun je je kinderen helpen bij de aankoop van hun eerste woning?
 • Welke opties zijn er voor een schenking aan je (klein)kinderen?
 • Doe jij er verstandig aan om een woning voor de verhuur te kopen en waar moet je daarbij op letten?
 • Wat moet je zoal regelen of wat kun je doen als je een erfenis ontvangt?
 • Hoe kun je je pensioen aanvullen om een pensioengat te voorkomen?
 • Welke opties zijn er om op je maandlasten te besparen?
 • Waar moet je financieel rekening mee houden als je gaat samenwonen of scheiden?

Ons hypotheekadvies in Heerenveen in een notendop

Bij ons hypotheekadvies in Heerenveen kun jij rekenen op:

 • Deskundig financieel advies dankzij 25 jaar ervaring
 • Makelaardij én financieel advies op één plek
 • Ook voor complete financiële planningen
 • Zeer brede expertise: van hypotheken tot scheiden tot verzekeringen
 • Volledig onafhankelijk (= vergelijking van veel aanbieders)
 • Ook ’s avonds afspreken mogelijk
 • Advies op kantoor of bij jou thuis

Plan jouw gratis kennismaking

Heb jij een vraag over je hypotheek of heb je plannen om een huis te kopen of verkopen? Herbert staat je bij met hypotheekadvies in Heerenveen én makelaardij. Precies wanneer het jou uitkomt.

Plan je gratis kennismaking onder het genot van een kop koffie in via 0800 – 1600 of via de knop hieronder. Dan ontmoet Herbert je graag binnenkort om samen te kijken hoe hij jou kan helpen.

Plan je kennismaking