Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging
Harderwijk Ceintuurbaan 2 – 40
3847 LG Harderwijk
Opent vrijdag om 10:00 uur
Overige openingstijden
Maandag
10:00 - 17:00
Dinsdag
10:00 - 17:00
Woensdag
10:00 - 17:00
Donderdag
10:00 - 17:00
Vrijdag
10:00 - 17:00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Buiten openingstijden op afspraak

Afspraak maken?

Het team van Harderwijk

Hypotheekadvies in Harderwijk

Voor het financieren van je woning heb je een hypotheek nodig. Een passende hypotheek het liefst. En die hoeft gelukkig niet duur te zijn. Dat bewijzen wij maar al te graag met ons deskundige hypotheekadvies in Harderwijk. Wij gaan voor jou op zoek naar een hypotheek die aansluit op je situatie én die je voordelige maandlasten oplevert. Of je nu een nieuwe woning koopt, je lopende hypotheek wilt oversluiten of plannen hebt om extra hypotheek te nemen – wij zijn er om jou over de juiste oplossingen te adviseren.

Op onze lokale startpagina vind je onder andere onze dienstenwijzer en vergelijkingskaarten, die je inzicht geven in onze dienstverlening en tarieven.

Maak een afspraak

Onafhankelijk hypotheekadviseur in Harderwijk

De keuze voor een hypotheek is niet niks. Aan de hypotheek die je nu afsluit, zit je dertig jaar vast. In die tijd kan er van alles veranderen in je leven. Je krijgt misschien kinderen of je kinderen gaan juist de deur uit. Of je gaat minder werken of gaat zelfs met pensioen. Dat maakt dat je met veel rekening moet houden bij de hypotheek die je nu afsluit. Dé reden voor veel mensen om er een hypotheekadviseur op te zetten. Wij zijn graag jouw hypotheekadviseur in Harderwijk, die je met persoonlijk advies op weg kan helpen.

Wat de keuze voor een hypotheek zo moeilijk maakt, is dat je meer dan een paar hypotheekaanbieders hebt om uit te kiezen. Eén enkele Google-sessie is genoeg om te ontdekken dat er tientallen aanbieders bestaan met ieder verschillende producten, waarbij ook steeds weer andere voorwaarden gelden. Hoe weet je dan waar jij goed aan doet voor jouw hypotheek in Harderwijk?

Om je bij die vraag te helpen, verzorgen wij onafhankelijk hypotheekadvies in Harderwijk. We vergelijken tientallen verschillende geldverstrekkers voor jou op voorwaarden én rente. Zo kunnen we je een hypotheek adviseren die aansluit op je wensen en situatie, en die je ook een aantrekkelijke rente biedt.

Aankoopbegeleiding en hypotheekadvies in Harderwijk in één

Heb je plannen om een eerste woning of een volgend huis te kopen? Of droom je van een tweede huis? We zien vaak dat mensen daarvoor twee professionals inschakelen: een makelaar en een financieel adviseur. Het prettige aan Van Bruggen Adviesgroep in Harderwijk is dat we beide aanbieden. We zijn naast jouw hypotheekadviseur met kennis van hypotheken, verzekeringen en voorwaarden ook graag jouw aankoopbegeleider. Vanaf het berekenen van de maximale hypotheek tot het nalezen van het koopcontract staan we je bij.

Het prettige aan die combinatie is dat het je kansen op de huidige krappe woningmarkt vergroot. We horen vaak van klanten dat ze er door het nieuws over de woningkrapte een hard hoofd in hebben of ze wel een huis kunnen vinden. Wij helpen je graag om ondanks de markt een goede kans te maken op een mooie woning. Zo zijn wij als een van de eersten op de hoogte van nieuw woningaanbod, kunnen we je adviseren over een goede biedingstactiek en geven we je graag advies over wel of niet financieringsvoorbehoud bij het kopen van een huis.

Daarmee nemen we jou veel rekenwerk en gedoe uit handen, en kun jij met een gerust gevoel woningen bezichtigen en een tactisch bod uitbrengen.

Vanaf de eerste hypotheekberekeningen tot het checken van je koopcontract – laat je hierbij veel uit handen nemen door een professional. Wij staan je graag bij met passend advies over je hypotheek in Harderwijk.

Vrijblijvend oriëntatiegesprek

Wat kun je met je overwaarde?

Ik heb overwaarde op mijn huis opgebouwd, wat kan ik daarmee? Het is een vraag die ons regelmatig wordt gesteld. Begrijpelijk, want op veel woningen rust tegenwoordig een forse overwaarde. Nu de huizenprijzen al na één keer knipperen opnieuw zijn gestegen, geldt voor veel mensen dat hun woning flink meer waard is dan de openstaande hypotheekschuld. En dat biedt wellicht kansen.

Met je overwaarde kun je misschien mooie plannen realiseren door het bedrag te verzilveren. Dat kan door een tweede hypotheek te nemen of je bestaande hypotheek te verhogen. Specifieke producten die hiervoor vaak afgesloten worden, zijn de opeethypotheek en krediethypotheek. Met beide producten kun je dankzij je overwaarde meer aan hypotheek krijgen en creëer je dus een mooie extra buffer voor jezelf.

Met dat bedrag kun je vervolgens mooie bestedingsdoelen realiseren, zoals:

 • je woning verbouwen naar jouw wens;
 • een uitbouw of dakkapel laten bouwen voor extra woonruimte;
 • een vakantiewoning kopen;
 • een woning kopen voor of met je kinderen;
 • een belastingvrije schenking doen aan je kinderen of andere familieleden;
 • zonnepanelen of andere verduurzamende maatregelen aan je woning laten doen;
 • een financiële buffer creëren voor je pensioen of gewoon voor onverwachtse uitgaven.

Wil je weten welke opties jouw overwaarde je biedt? En hoe je je overwaarde kunt opnemen? Laten we er samen over in gesprek gaan. Dat kan geheel gratis en vrijblijvend tijdens een eerste gesprek.

Gratis gesprek aanvragen

Valt er te besparen op je hypotheek?

Gelukkig stijgt de hypotheekrente niet in dezelfde stijgende lijn als de woningprijzen. Integendeel, de rente ligt op dit moment nog steeds erg laag. Voor veel huiseigenaren is dat een goede reden om zich te verdiepen in hun hypotheek oversluiten. Dat betekent dat je een nieuwe hypotheek afsluit tegen de huidige lagere rente (en waar mogelijk gunstigere voorwaarden), en dat je daarmee in één keer je lopende hypotheek aflost. Vanaf nu ga je de hele rentevaste periode lang het nieuwe rentepercentage betalen. Dat kan betekenen dat je rentelasten in één keer fors omlaag gaan.

Nu staan er tegenover dat mogelijke oversluitvoordeel wel diverse kosten. Althans, wanneer je voor het oversluiten je hypotheek tijdens de rentevaste periode openbreekt. De hypotheekaanbieder zal je dan vragen om een boeterente te betalen. Ook betaal je onder meer kosten voor de notaris en taxateur. Laat ons voor je uitrekenen hoeveel die kosten bij elkaar bedragen en – het belangrijkste – hoeveel je kunt besparen met oversluiten. Zo weet je precies waar jij goed aan doet en hoe voordelig een oversluiting wel of niet is voor jou.

En is oversluiten voor jou minder gunstig? Dan liggen er bij je verzekeringen misschien bespaarkansen. Veel Nederlanders zijn ongemerkt té goed verzekerd en betalen zich daardoor scheel aan verzekeringspremie. Misschien is dat helemaal niet nodig. Onze verzekeringsadviseur Lennard zoekt het graag voor je uit.

Waar moet je aan denken richting je pensioen?

Het pensioen lijkt voor veel mensen nog een ver-van-hun-bed-show. Waarom zou je daar nu al iets voor moeten regelen als je nog minimaal tien werkzame jaren te gaan hebt? Het antwoord is simpel: omdat je er maar beter te vroeg dan te laat bij kunt zijn. Hoe eerder je ons inschakelt voor pensioenadvies, hoe meer er vaak nog mogelijk is om een eventueel pensioengat te vullen met spaargeld of andere inkomsten. Zo weet je zeker dat je straks genoeg te besteden hebt om tijdens je pensioen lekker te leven.

Wij gaan graag met je zitten voor een gedetailleerde pensioenplanning, waarin we samen uitstippelen welke opties je hebt en waar je goed aan doet. Hierbij kijken we naar je financiële totaalplaatje. Zo hoef je niet altijd zelf flink te sparen om je pensioen aan te vullen. Ook je overwaarde, mogelijk een verhuizing of diverse andere opties brengen een goed verzorgd pensioen dichterbij.

We kunnen bijvoorbeeld deze vragen voor je beantwoorden als je richting je oude dag gaat:

 • Valt er te besparen op de maandlasten voor mijn hypotheek en verzekeringen?
 • Hoe kan ik pensioen opbouwen als ondernemer?
 • Hoe zit het met mijn pensioen na een scheiding?
 • Kan ik een schenking doen aan mijn (klein)kinderen?
 • Welke verzekeringen heb ik op dit moment wel en niet nodig?
 • Hoe kan ik vanuit mijn overwaarde mijn pensioen aanvullen?
 • Welke opties heb ik om via een seniorenhypotheek op latere leeftijd een huis te kopen?
 • Hoe kan ik een verbouwing van mijn woning financieren?
 • Wat kan ik doen als mijn rentevaste periode of hypotheeklooptijd binnenkort afloopt?
 • Kan ik dankzij een opeethypotheek ondanks een bescheiden inkomen mijn overwaarde opnemen?

Ook bij allerlei andere financiële vragen, bijvoorbeeld over scheiden, samenwonen of verzekeringen, staan we graag naast je als allround financieel adviseur. Stel ons vooral jouw vraag. Dan vertellen we je hoe we jou aan een oplossing kunnen helpen.

Stel je vraag in een kennismaking

De voordelen van ons hypotheekadvies in Harderwijk

Bij ons profiteer je van scherp geprijsd advies over jouw hypotheek in Harderwijk. Wat je vraag ook is, onze financieel specialisten kunnen je deskundig verder helpen. Daarbij staan wij voor:

 • Hypotheekadvies tegen een scherpe prijs
 • Ruime ervaring met hypotheken, financiën en pensioen
 • Ook voor deskundig verzekeringsadvies
 • Samenwerking met tientallen geldverstrekkers (= onafhankelijk advies)
 • Altijd persoonlijke aandacht en heldere uitleg
 • Makelaardij én financieel advies onder één dak
 • Zes dagen per week beschikbaar

Hypotheekadvies in Harderwijk inschakelen?

Hoe we jou kunnen helpen met hypotheekadvies? Daarover praten we je graag bij in een eerste gratis oriëntatiegesprek met een van onze adviseurs. Plan gerust een afspraak.

Wil je ons liever eerst kort spreken? Mail dan naar zwolle@vanbruggen.nl of bel naar 038 – 429 09 17.

Plan een kennismaking