Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging
Emmeloord Voorpoort 3
8325 CL Vollenhove
Opent vrijdag om 09:00 uur
Overige openingstijden
Maandag
09:00 - 17:00
Dinsdag
09:00 - 17:00
Woensdag
09:00 - 17:00
Donderdag
09:00 - 17:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Buiten openingstijden op afspraak

Afspraak maken?

Het team van Emmeloord

Hypotheekadvies in Emmeloord

Sta je op het punt een huis te kopen in Emmeloord? Dan wil je waarschijnlijk meer weten over jouw hypotheekopties en over de belangrijke aandachtspunten. Wij geven je graag hypotheekadvies in Emmeloord waarmee we jou een paar stappen verder helpen. We regelen je hypotheek, adviseren je over jouw maximale leencapaciteit en kunnen tientallen mogelijke hypotheken voor je vergelijken. En dat is nog niet alles. Ook je hypotheek oversluiten, je hypotheek verhogen en een seniorenhypotheek afsluiten zijn onderwerpen waar wij alles van afweten. Adviseur Ruben komt graag bij je langs voor hypotheekadvies in Emmeloord.

Op onze lokale startpagina vind je onder andere onze dienstenwijzer en vergelijkingskaarten, die je inzicht geven in onze dienstverlening en tarieven.

Maak een afspraak

Voor alle vragen over je hypotheek

Een huis kopen in Emmeloord is niet zomaar iets. Naast dat je dé woning moet zien te vinden op Funda en maar moet hopen dat andere geïnteresseerden je niet voor zijn, komt er ook van alles rondom je hypotheek bij kijken. Hoeveel kun jij bijvoorbeeld lenen voor een huis? Wat betekent dat voor het bod dat je kunt uitbrengen? En als je een huis hebt, waar sluit je dan een passende hypotheek af. Wij zijn er voor starters, doorstromers en senioren met hypotheekadvies in Emmeloord.

Ruben Straatman is onze hypotheekadviseur in Emmeloord. Hij is onafhankelijk adviseur, wat concreet betekent dat hij vele tientallen aanbieders voor je kan vergelijken. Zo kun je vaak fors besparen op je maandlasten ten opzichte van zelf een hypotheek afsluiten. Ruben gaat gericht op zoek naar een passende en voordelige hypotheek die bij jou past.

Overigens doet hij dat niet alleen als je een eerste huis of volgend huis gaat kopen. Zo kan hij je ook adviseren als je…

 • …je bestaande hypotheek wilt verhogen;
 • …je hypotheek wilt oversluiten;
 • …je overwaarde wilt opnemen;
 • …je hypotheek na een scheiding goed geregeld wilt hebben;
 • …een zzp-hypotheek als ondernemer wilt afsluiten;
 • …een verbouwing vanuit je hypotheek wilt financieren;
 • …wilt besparen op je hypotheeklasten of de bijbehorende verzekeringen.

Kortom: of je nu gaat verhuizen en een nieuwe hypotheek nodig hebt of je een vraag hebt over je bestaande hypotheek, wij helpen je graag verder.

Plan je gratis eerste afspraak

Hoeveel kun je lenen voor een woning?

Binnen de gemeente Noordoostpolder geldt, net als voor de rest van Nederland, dat woningen als zoete broodjes over de toonbank gaan. Vaak is het nodig om te overbieden om kans te maken op een woning. Dat maakt het extra belangrijk om helder te hebben hoeveel je aan een woning kunt besteden. Zo voorkom je teleurstellingen of gedoe achteraf.

Om je hierbij te helpen, is een gratis oriënterend gesprek onderdeel van ons hypotheekadvies in Emmeloord. In dat gesprek kijken we samen verder dan een simpele rekentool, en ontdek je precies hoeveel jij aan hypotheek kunt krijgen. Zowel als je een hypotheek wilt aanvragen als loondienstmedewerker met een vast contract als wanneer je ondernemer of gepensioneerd bent.

Ook denken we met je mee hoe je je hypotheek mogelijk kunt aanvullen. Eigen geld is daar vanzelfsprekend een middel voor. Maar je kunt soms ook denken aan andere mogelijkheden, zoals een schenking van een familielid, een Starterslening of Duokoop. Waar nodig denken we met je mee wat hierin voor jou haalbaar is.

Plan je gratis eerste afspraak in en ontdek hoeveel jij kunt lenen voor een (volgende) woning.

Gratis oriëntatiegesprek

Wat is er mogelijk met je overwaarde?

Met ons hypotheekadvies in Emmeloord kunnen we je ook adviseren over jouw mogelijkheden met je overwaarde. Nu de huizenprijzen door het dak gaan, is ook jouw woning misschien veel meer waard dan toen je je hypotheek afsloot. Dat betekent dat er overwaarde rust op je huis. Geen geldbedrag dat zomaar op je bankrekening staat, maar je kunt er wel een vrij besteedbaar bedrag van maken. Door je overwaarde te verzilveren, kun je er bijvoorbeeld een verbouwing, een tweede woning, een schenking of een nieuwe auto of boot mee financieren. Of wat dacht je van een financiële buffer voor je pensioen? Ook handig.

Je overwaarde verzilveren doe je door je hypotheek te verhogen. Dat kan op een aantal manieren. Welke manier voor jou passend en voordelig is, hangt af van je financiële en persoonlijke situatie. In een vrijblijvend eerste gesprek kan Ruben elk van de volgende verzilveropties met je doornemen:

 • Een tweede hypotheek afsluiten is een gebruikelijke manier om je overwaarde te verzilveren. Dit is een hypotheek die je bij je huidige aanbieder bovenop je lopende hypotheek afsluit, bijvoorbeeld om je verbouwing mee te financieren. Een product dat je hiervoor kunt afsluiten, is de krediethypotheek.
 • Een onderhandse verhoging van je hypotheek is soms ook mogelijk. Het grote voordeel daarvan is dat je niet opnieuw langs de notaris hoeft en dat ook een taxatie niet nodig is. Dat scheelt veel kosten. Voorwaarde voor zo’n onderhandse verhoging is wel dat je je hypotheek voor een hoger bedrag moet hebben ingeschreven in het Kadaster dan je openstaande hypotheekschuld.
 • Wil je je hypotheek verhogen én profiteren van de huidige lage rente? Dan kun je wellicht je hypotheek oversluiten. Dat kost je wel een boeterente, maar kan je ook jarenlang een flink bespaarvoordeel opleveren. Hoe voordelig dit voor jou is, is iets wat Ruben je in een eerste gesprek kan vertellen.
 • Verder kun je vanaf je 65e denken aan een opeethypotheek: een specifiek product waarmee gepensioneerden hun overwaarde kunnen verzilveren. Bij dit type hypotheek is de inkomenstoets minder streng, waardoor je ook met een lager pensioeninkomen nog je overwaarde kunt opnemen.
 • Een laatste optie is een consumptief krediet Ook daarover kunnen we je adviseren.

Meer dan alleen hypotheekadvies in Emmeloord

Naast ons 100% onafhankelijke hypotheekadvies in Emmeloord, staat Ruben ook voor je klaar bij allerlei andere financiële vragen. Met zijn brede financieel advies kan hij je bijvoorbeeld ook adviseren over je verzekeringen, een scheiding of het vergroten van je financiële buffer. En ook voor pensioenadvies zit je bij ons kantoor goed.

In principe kun je in elke levensfase bij Van Bruggen Adviesgroep in Emmeloord terecht. Of je nu op het punt staat je eerste huis te kopen, gaat verhuizen naar een nieuwe woning of een financiële planning wilt opstellen voor de komende jaren – Ruben staat naast je als deskundig financieel adviseur. Dat doet hij bijvoorbeeld bij elk van de volgende financiële vraagstukken:

 • Wat zijn voor jou wel en niet nuttige verzekeringen om af te sluiten? En bij welke verzekeraar kun je die verzekeringen tegen een gunstige premie afsluiten?
 • Wat zijn je financieringsmogelijkheden voor een verhuizing?
 • Wat staat je financieel te doen na een scheiding en hoe zit het dan met je hypotheek?
 • Hoe kun je een deel van je spaargeld schenken aan je (klein)kinderen of andere familieleden?
 • Wat is een verstandige keuze als de looptijd van je hypotheek binnenkort afloopt?
 • Hoe kun je je pensioen aanvullen om een pensioengat te voorkomen?
 • Welke manieren heb je om te besparen op je maandlasten?
 • Waar doe je slim aan als er veel overwaarde op je huis rust?

De voordelen van ons hypotheekadvies in Emmeloord

Als je bij ons aanklopt voor hypotheekadvies in Emmeloord, dan weet je zeker dat jij veel tijd en ruimte overhoudt om je met andere zaken dan je hypotheek bezig te houden. Wij zorgen ervoor dat je precies weet wat je opties zijn én kunnen de volledige hypotheek voor je aanvragen.

Daarnaast ben je bij ons hypotheekadvies in Emmeloord zeker van:

 • Deskundig financieel adviseur in de gemeente Noordoostpolder
 • Uitgebreid advies over jouw hypotheek, verzekeringen en pensioen
 • Helder zicht op je financiële situatie nu én je opties later
 • Volledig onafhankelijk (= vergelijking van vele aanbieders)
 • Vele jaren ervaring
 • Goed bereikbaar en snel antwoord op je vragen
 • Advies op kantoor of bij jou thuis

Een kennismaking plannen?

Heb jij belangrijke financiële vragen? We begrijpen dat het best spannend is om een hypotheekadviseur in te schakelen. Daarom maken we graag vrijblijvend kennis met je. Bij ons op kantoor in Vollenhove of bij je thuis – net wat jij fijn vindt.

Neem contact met ons op via 0527 – 26 55 89 of via rstraatman@vanbruggen.nl om je eerste afspraak te plannen. Zien we je binnenkort?

Plan je kennismaking