Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging
Bergen op Zoom Antwerpsestraat 18
4611 AH Bergen op Zoom
Opent maandag om 08:30 uur
Overige openingstijden
Maandag
08:30 - 17:30
Dinsdag
08:30 - 17:30
Woensdag
08:30 - 17:30
Donderdag
08:30 - 17:30
Vrijdag
08:30 - 17:30
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Buiten openingstijden op afspraak

Afspraak maken?

Het team van Bergen op Zoom

Hypotheekadvies in Bergen op Zoom

Een hypotheek afsluiten of oversluiten gaat om meer dan alleen achterhalen waar je de voordeligste rente krijgt. Welke rentevaste periode kies je bijvoorbeeld? Kies je voor annuïtair, lineair, aflossingsvrij of een andere hypotheekvorm? Wat doe je met je eventuele bestaande hypotheek? En hoe hebben je wensen voor later invloed op je hypotheekkeuzes nu? Wij weten met elk van die vragen raad en adviseren je over een passende hypotheek. Schakel ons in voor deskundig hypotheekadvies in Bergen op Zoom over het afsluiten, oversluiten, verhogen of aanpassen van je hypotheek.

Op onze lokale startpagina vind je onder andere onze dienstenwijzer en vergelijkingskaarten, die je inzicht geven in onze dienstverlening en tarieven.

Maak een afspraak

Hypotheekadviseur in Bergen op Zoom

Als hypotheekadviseur in Bergen op Zoom bouwen we graag een band op met onze klanten. We vinden het belangrijk dat je altijd bij ons terecht kunt. Dat begint al bij de aankoop van je eerste woning. Vaak zien we klanten vervolgens een aantal jaar later terug als ze bijvoorbeeld gaan verhuizen of willen weten of oversluiten van de hypotheek een mooie rentebesparing oplevert. Het voordeel is dat we dan de gegevens over je hypotheek en woning er snel bij kunnen pakken, waardoor je vlot geholpen wordt.

Met ons hypotheekadvies in Bergen op Zoom zijn we er voor woningkopers in onder andere Bergen op Zoom en Roosendaal, maar we zijn er ook voor mensen die hun bestaande hypotheek willen laten doorlichten. Soms kan je bestaande hypotheek namelijk een stuk voordeliger doordat de rentes bijvoorbeeld zijn gedaald of doordat er betere voorwaarden mogelijk zijn dan een paar jaar geleden. Maurice en Yvonne – onze financieel adviseurs met kennis van hypotheken, pensioen, verzekeringen en andere financiële zaken – werpen hier graag een deskundige blik op.

Vijf dagen per week ben jij tussen 8.30 uur en 17.30 uur op ons kantoor van harte welkom. Ook advies over de telefoon of via videobellen is een prima mogelijkheid.

Waarom kiezen voor hypotheekadvies in Bergen op Zoom bij ons kantoor?

Bij ons word je geholpen door Maurice Meesters, hypotheek- en verzekeringsadviseur, en Yvonne van Gils, financieel adviseur. Beiden hebben hun sporen inmiddels verdiend op het gebied van financieel advies en hebben al vele klanten mogen helpen op dit vlak.

Ze kennen de regio, hebben ook specialistische kennis van grensoverschrijdend wonen en werken (wonen in Nederland, werken in België) en de gevolgen daarvan, en zijn natuurlijk gespecialiseerd in alles wat bij jouw hypotheek komt kijken.

De voordelen van Van Bruggen Adviesgroep in Bergen op Zoom op een rij:

 • Volledig onafhankelijk en deskundig financieel advies
 • Advies over hypotheken, pensioen, verzekeringen en scheiden
 • Deskundig advies met een persoonlijk tintje
 • Samenwerking met erkend NVM-makelaar
 • Ook ruime ervaring in financieel advies aan ondernemers
 • Uitgebreide kennis van de omgeving (inclusief België)
 • Vlotte service en heldere afspraken

Hypotheek in Bergen op Zoom afsluiten – waar moet je op letten?

De eerste keer dat je je verdiept in een hypotheek in Bergen op Zoom, is waarschijnlijk al voordat je op huizenjacht gaat in deze omgeving. Je hypotheek is immers bepalend voor jouw maximale budget voor een woning. Zodra je daadwerkelijk een huis op het oog hebt en – hopelijk – zelfs het winnende bod weet uit te brengen, begint het proces van een hypotheek afsluiten echt. Daarbij is er best wel wat om op te letten. Bijvoorbeeld:

 • Bij welke hypotheekverstrekker ben je gunstig uit?
 • Welke rentevaste periode is voor jou verstandig?
 • Welke verzekeringen zijn nuttig om bij je hypotheek af te sluiten?
 • Is het verstandig om je eventuele bestaande hypotheek mee te nemen of over te sluiten?
 • Wat moet je allemaal aan aanleveren en regelen voor je hypotheek?
 • Hoe zit dat alles bij een zzp-hypotheek?
 • Hoe speelt de overwaarde op je huidige woning een rol bij de financiering van je nieuwe woning?
 • Welke opties heb je om vanuit je hypotheek een verbouwing te realiseren?
 • Hoe kun je je hypotheek nu al afstemmen op je toekomstige pensioen als dat niet lang meer op zich laat wachten?
 • En hoe zit het met de financiering van verduurzamende maatregelen?

Geen van die vragen is ons vreemd. Sterker nog, we helpen dagelijks mensen uit de regio bij een passende hypotheek in Bergen op Zoom en helpen jou dan ook graag bij het afsluiten van jouw hypotheek voor je nieuwe woning. Of je nu starter bent of al bijna met pensioen gaat en of je nu in loondienst bent of als zzp’er werkt.

Samenwerking met NVM-makelaar

Bij ons kantoor profiteer je ook van de deskundige hulp van een makelaar. We werken nauw samen met Van Opstal Grosfeld Makelaars. Zij helpen als NVM-makelaar klanten uit West-Brabant bij méér dan alleen woningen kopen en verkopen. Zo verzorgen ze ook bedrijfshuisvesting, (NWWI-)taxaties, advies, huur en verhuur. Daardoor kunnen ze je uitstekend helpen bij de verkoop van je woning, een woningtaxatie voor je hypotheek, de aankoop van een nieuwe woning (ook op de oververhitte woningmarkt) of een andere makelaarsvraag.

Hypotheekadvies voor zzp’ers

Een hypotheek afsluiten als zelfstandig ondernemer is niet altijd gemakkelijk. Je hebt geen vast inkomen en geen loonstrook, en je bent afhankelijk van de winst uit je onderneming. Daardoor kan de winst nogal eens schommelen, en dat zien geldverstrekkers als een verhoogd risico.

Maar… het is zeker niet onmogelijk om een hypotheek af te sluiten als je een zzp’er zonder vast inkomen bent. Er is alleen een maatwerkoplossing voor nodig. Die oplossingen leveren we bij Van Bruggen Adviesgroep Bergen op Zoom voor ondernemers. We kijken samen naar jouw persoonlijke situatie.

Wil je als zzp’er een hypotheekadviseur inschakelen met ruime kennis van hypotheken voor ondernemers? Dan zit je bij ons kantoor goed. Maak een vrijblijvende eerste afspraak.

Advies over zzp-hypotheken aanvragen

Ben je alvast benieuwd wat ongeveer jouw mogelijkheden zijn voor een zzp-hypotheek? Vul dan onze handige rekentool hiervoor in. Voor de exacte berekening kun je nog altijd het beste terecht bij ons op kantoor, maar de tool geeft je wel alvast een eerste beeld van je opties.

Bereken je maximale zzp-hypotheek

Oversluitgids

Je bestaande hypotheek oversluiten?

Het is zonde als je meer betaalt dan nodig is voor je hypotheek. Misschien is het oversluiten van je hypotheek voor jou een aantrekkelijke stap die je een (fors) lagere hypotheekrente oplevert. Dat betekent elke maand een mooie besparing.

Maar wat is de boeterente en welke andere kosten komen er op je af? Kortom: ben je aan het eind van de looptijd van je hypotheek echt goedkoper uit? Wij zetten alle verschillen en voorwaarden voor je op een rij, zodat je precies weet of oversluiten voor jou een schot in de roos is of dat je toch beter je huidige hypotheek kunt aanhouden.

Kan ik mijn hypotheek verhogen?

Dat is een vraag die we steeds vaker krijgen. Niet gek, want de overwaarde op je huis biedt daar wellicht mooie kansen voor. Door bijvoorbeeld een tweede hypotheek te nemen of – als die mogelijkheid er is – een onderhandse verhoging te doen, kun je extra financiële ruimte voor jezelf creëren. Dat bedrag is wellicht een mooi budget om je gedroomde verbouwing van te financieren, je kind een schenking te doen of om je opgebouwde pensioen aan te vullen.

Wat hierin jouw opties zijn? Dat zoeken we graag samen met je uit. Er zitten wel wat haken en ogen aan je hypotheek verhogen. Zo mag je hypotheek niet boven de woningwaarde uitkomen, tenzij je een deel ervan voor energiebesparende maatregelen gebruikt. Ook wordt je inkomen voor de verhoging opnieuw getoetst. Maar geen nood: wij kennen deze voorwaarden en details, en zetten ze precies voor je op een rij. Wie weet komt die financiële buffer of je gedroomde verbouwing zo opeens veel dichterbij.

Wil je weten of je jouw overwaarde kunt benutten? En zo ja, hoe en waarvoor? Neem contact met ons op. Al in een oriënterend gesprek kunnen we je er vrijblijvend meer over vertellen.

Plan een oriënterend gesprek

Hoe zit het met je verzekeringen?

Naast dat hypotheken onze expertise zijn, zullen we bij jouw hypotheekvraag ook zeker de verzekeringen niet over het hoofd zien. Hypotheken en verzekeringen gaan vaak samen, omdat een hypotheek ook de nodige financiële risico’s met zich meebrengt. Verzekeringsadviseur Maurice adviseert je met plezier hoe je die kunt afdekken, bijvoorbeeld met een overlijdensrisico- of arbeidsongeschiktheidsverzekering. Ook over een levensverzekering kan hij je adviseren.

Wees niet bang dat je met te veel verzekeringen en een hoge premie naar huis gaat. We staan als onafhankelijk verzekeringsadviseur juist voor onafhankelijk advies over verzekeringen en nemen dus veel mogelijke verzekeraars mee in onze vergelijking. Bovendien kijken we in detail naar de voorwaarden en zullen we je alleen adviseren een verzekering af te sluiten als dat ook echt gunstig en nodig is. Heb je al verzekeringen lopen? Dan kan Maurice daar ook een blik op werpen om te zien of het wellicht voordeliger kan. We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat jij met gunstige maandlasten naar huis gaat. Voor je hypotheek én voor je verzekeringen.

Plan jouw afspraak voor hypotheekadvies in Bergen op Zoom

Heb jij een hypotheekvraag over bijvoorbeeld je nieuw af te sluiten hypotheek? Of over het oversluiten van een bestaande hypotheek? Laten we kennismaken tijdens een eerste oriënterend gesprek, zodat jij al een stuk wijzer naar huis gaat.

Je bent van harte welkom voor een kosteloze kennismaking bij ons op kantoor of via de telefoon of videobellen. Maak hieronder direct je afspraak. Bellen naar 0164 – 444 300 of mailen naar bergenopzoom@vanbruggen.nl kan ook.

Plan een kennismaking