Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging

Projecttarief

Projecttarief

Soms bieden hypotheekaanbieders een projecttarief aan bij nieuwbouwprojecten. Je ontvangt dan bijvoorbeeld rentekorting als je bij een specifieke hypotheekaanbieder een hypotheek afsluit. Let op: ondanks die korting blijft het verstandig om ook bij andere hypotheekaanbieders te kijken naar de mogelijkheden. Dan kun je een goede, weloverwogen keuze maken. Houd er wel rekening mee dat een projecttarief vaak maar voor een korte periode geldt. Dus als je er gebruik van wilt maken, moet je snel zijn.

Wil je zeker weten dat je een goede beslissing neemt over je nieuwe hypotheek? Onze hypotheekadviseurs geven je er graag eerlijk en onafhankelijk advies over. Vraag een gratis kennismaking aan.

Gratis oriëntatiegesprek aanvragen

 

Wel/niet gebruikmaken van het projecttarief voor de hypotheek?

Het voordeel van het projecttarief is dat je waarschijnlijk een rentekorting ontvangt. Dit kan het aanbod heel aantrekkelijk maken. Of het projecttarief ook echt een gunstige optie is voor jou, hangt af van meer dan de kosten alleen. Kijk bijvoorbeeld ook goed naar de hypotheekvoorwaarden en vergelijk het aanbod alsnog met andere hypotheekaanbieders. Het kan best zijn dat een andere aanbieder je, ook zonder projecttarief, een scherpere rente kan bieden.

Marleen OverduinTip: wil je een eerlijke vergelijking laten maken tussen verschillende hypotheekmogelijkheden? Stap dan naar een onafhankelijke hypotheekadviseur. Die kan een groot aantal hypotheken voor je vergelijken op rente en voorwaarden, en kijkt wat in jouw situatie een goede keuze is. Let op: een adviseur van een bank zal bijna altijd alleen de eigen producten aanraden en is dus niet onafhankelijk.

Onafhankelijk hypotheekadvies aanvragen?

Vind je het prettig om een onafhankelijke hypotheekadviseur te laten meekijken naar jouw nieuwbouwhypotheek en de diverse opties daarvoor? Onze adviseurs staan voor je klaar. Het eerste gesprek is altijd gratis en verplicht je toch niets. Maak een afspraak! Dan helpen we je snel verder.

Gratis oriëntatiegesprek plannen

Mensen vragen ook

Onafhankelijk hypotheekadvies houdt in dat de hypotheekadviseur niet aan één specifieke geldverstrekker gebonden is. De adviseur kan daardoor tientallen hypotheekproducten van verschillende aanbieders voor je vergelijken. Zo kan hij of zij gericht komen tot een hypotheek die aansluit op jouw persoonlijke situatie en die je gunstige maandlasten biedt. Daardoor kun je met advies van een onafhankelijke hypotheekadviseur soms wel honderden euro’s of meer op jaarbasis besparen.

Een nieuwbouwhypotheek gaat in op het moment dat de grond aan jou wordt overgedragen. Je tekent daarvoor een akte bij de notaris. Ook al woon je nog niet in de nieuwbouwwoning (die moet immers nog gebouwd worden), vanaf dit moment ga je wel al lasten betalen. Het volledige hypotheekbedrag wordt in een bouwdepot gestort. Jij betaalt enkel rente over het bedrag dat uit het bouwdepot is opgenomen om voor bijvoorbeeld de kosten van de aannemer en de kosten voor de grond te betalen. Lees op onze site meer over hoe een nieuwbouwhuis kopen precies in zijn werk gaat.