Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging

Euribor

Euribor

Euribor is een variabele rente die binnen Europa wordt vastgesteld door ongeveer 4.500 banken in de EU en een aantal landen daarbuiten. Euribor staat voor Euro Interbank Offered Rate. De variabele rente voor hypotheken wordt gebaseerd op de Euribor-rente. Bovenop de Euribor-rente wordt voor je hypotheekrente een opslag gerekend. Die samen zijn bepalend voor het rentepercentage dat je gaat betalen. Niet alleen voor hypotheken trouwens; ook voor leningen wordt het Euribor-tarief als uitgangspunt gebruikt.

Ben je benieuwd naar de actuele rentestanden voor hypotheken? Bekijk dan ons actuele overzicht. Elke dag zetten we hier de recente hypotheekrentes bij bekende aanbieders op een rij.

Gratis hypotheek-oriëntatiegesprek

 

Wat is de Euribor-rente precies?

Diverse Europese banken lenen elkaar geld uit. Dat gebeurt tegen het Euribor-tarief, een tarief dat elke dag opnieuw wordt bepaald. Daardoor geldt de Euribor-rente als maatstaf voor rentes die je voor onder andere een hypotheek of lening betaalt. De hoogte van de Euribor-rente is vooral afhankelijk van de economische situatie in de verschillende Euribor-landen. Hoeveel inflatie is er bijvoorbeeld? En hoe goed gaat het met de economische groei? Dat maakt het lastig om de Euribor-rente te voorspellen.

 

Euribor-rente en hypotheekrente

Op de geldmarkt is de Euribor-rente een belangrijke maatstaf. Daarom is het ook een cruciale graadmeter voor wat de kortlopende hypotheekrente gaat doen. Het gaat daarbij om hypotheken met variabele rente of met een looptijd van twee jaar of minder. De hypotheekrente die je betaalt, is nooit alleen het Euribor-tarief. Daarbovenop rekent de bank een opslag.

Oscar NoorlagGoed om te weten: Officieel zijn er meerdere Euribor-rentes. Zo is er een Euribor-rente voor 1 maand, 3 maanden of 12 maanden. Eigenlijk kun je dus niet spreken van één ‘Euribor-rente’.

Wij helpen je aan een hypotheek met scherpe rente

Als je een hypotheek afsluit, hoop je natuurlijk op een zo scherp mogelijke rente. Onze hypotheekadviseurs helpen je graag om uit het grote aanbod aan geldverstrekkers een hypotheek te kiezen die jou interessante voorwaarden én een scherpe rente biedt. Kom gratis kennismaking en ontdek jouw opties!

Gratis oriëntatiegesprek

Mensen vragen ook

De Euribor-rente is het gemiddelde rentetarief waarvoor een groot aantal bekende banken leningen aan elkaar verstrekken in euro’s. Hiervoor wordt dus gekeken naar een soort bankenpanel. Daarbij worden de 15% hoogste en 15% laagste tarieven niet meegenomen om tot een goed gemiddelde te komen.

Op onze site vind je de actuele rentestanden voor hypotheken bij verschillende aanbieders. We updaten dit overzicht dagelijks en er staan tientallen verschillende aanbieders in waarmee wij samenwerken. Hier kun je dus elke dag bekijken wat je op dit moment aan rente betaalt bij diverse geldverstrekkers.