Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging

Aankoopmakelaar

Aankoopmakelaar

Een aankoopmakelaar kan jou begeleiden bij de aankoop van een woning. De aankoopmakelaar wijst je bijvoorbeeld op nieuw woningaanbod, stelt kritische vragen voor je tijdens bezichtigingen en kan je helpen om een goed bod uit te brengen op het huis. Zo vergroot je de kans dat jij slaagt in je zoektocht naar een nieuwe woning.

Bij Van Bruggen Adviesgroep bundelen we de kracht van financieel advies én aankoopmakelaardij. Zo kom je nog beter beslagen ten ijs op de woningmarkt. Kom gratis kennismaken op een van onze kantoren.

Gratis kennismaking met een makelaar

 

Wat is een aankoopmakelaar?

Een aankoopmakelaar staat volledig aan jouw kant als huizenkoper. Die persoon zet zijn of haar expertise in om jou te helpen bij de aankoop van een woning, het biedingsproces, de onderhandelingen en alle andere aspecten die bij het kopen van een huis komen kijken. Terwijl de verkopende partij vaak een verkoopmakelaar heeft, profiteer jij met de hulp van een aankoopmakelaar van een ervaringsdeskundige met het koopproces. Tot aan de ondertekening van de koopakte kan de aankoopmakelaar veel voor je betekenen.

 

Waarom een aankoopmakelaar inschakelen?

Een huis kopen is nogal een grote stap. Daarom vinden veel mensen het prettig om deskundige hulp te krijgen bij hun zoektocht naar een eerste koopwoning of een volgend koophuis. Met een aankoopmakelaar aan je zijde…

  • …ben je als een van de eersten op de hoogte van nieuw woningaanbod binnen jouw zoekgebied.
  • …krijg je advies over een aantrekkelijk en marktconform bod en eventuele ontbindende voorwaarden.
  • …kun je iemand meenemen naar bezichtigingen die je scherp houdt en kritische vragen stelt, juist doordat de aankoopmakelaar geen emotionele band met het huis heeft.
  • voorkom je dat je te veel betaalt voor een huis doordat je je laat meeslepen.
  • …profiteer je van iemand die ruime expertise heeft met de aankoop van een woning en die het proces dus door en door kent.

Kortom: je hoeft minder zelf te doen en weet dankzij de aankoopmakelaar zeker dat je de juiste keuzes maakt, zowel bij het kopen van een huis als bij de financiering ervan.

Oscar NoorlagQuote: Een aankoopmakelaar helpt je om met beide benen op de grond te blijven staan. Zo behoedt hij of zij je voor vervelende clausules, een onrealistisch hoog bod of gebreken die je zelf over het hoofd hebt gezien.

Gratis oriëntatiegesprek met een aankoopmakelaar

Zit jij midden in je zoektocht naar een koopwoning? De aankoopmakelaars van Van Bruggen Adviesgroep staan graag voor je klaar. Vraag een gratis oriëntatiegesprek aan en ontdek hoe een makelaar jou kan helpen.

Gratis oriëntatiegesprek aanvragen

 

Mensen vragen ook

De kosten van een aankoopmakelaar variëren per makelaar. Dit hangt er ook van af wat je de aankoopmakelaar laat doen en wat je eventueel zelf doet. Meestal zijn de kosten ofwel een vast vooraf afgesproken bedrag ofwel een percentage van de koopsom van je nieuwe woning.

Dat verschilt per situatie. Een aankoopmakelaar is zeker op de huidige krappe huizenmarkt wel heel handig, maar is niet verplicht. Een aankoopmakelaar is bijvoorbeeld nuttig om te voorkomen dat je te veel biedt op huizen of vervelende kleine lettertjes over het hoofd ziet. Daarnaast is het fijn dat een aankoopmakelaar je al in een vroeg stadium op nieuw woningaanbod wijst. Daardoor kun je eerder toehappen, wat dan weer je kansen op een eigen koopwoning vergroot.

Zeker, over het algemeen wel. Dit komt enerzijds doordat de aankoopmakelaar je als een van de eersten op te koop staande woningen kan wijzen, soms al voordat die woningen op Funda staan. Anderzijds helpt het mee dat de makelaar je kan bijstaan tijdens de onderhandelingen, waardoor je een goed bod kunt uitbrengen en sterker staat in de onderhandelingen met de verkoper. Besef wel dat een aankoopmakelaar geen wonderen kan verrichten. Ook met een aankoopmakelaar heb je geen garantie dat het huis waaraan je je hart hebt verloren van jou wordt. Het is nog steeds mogelijk dat iemand anders hoger biedt.