Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging
Amersfoort Utrechtseweg 35
3811 NA Amersfoort
Opent vrijdag om 09:00 uur
Overige openingstijden
Maandag
09:00 - 18:00
Dinsdag
09:00 - 18:00
Woensdag
09:00 - 18:00
Donderdag
09:00 - 18:00
Vrijdag
09:00 - 18:00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Buiten openingstijden op afspraak

Afspraak maken?

Het team van Amersfoort

Hypotheekadvies in Amersfoort

Je weet het zeker: je wilt een (nieuwe) woning kopen. Een spannende stap, waarbij ook al snel de hypotheek om de hoek komt kijken. Hoe kun je tussen de vele opties juist een hypotheek kiezen die past bij jouw situatie en bij je wensen? Hoe weet je waar je goed aan doet qua hypotheekvorm, aanbieder en verzekeringen? En ook: als je al een hypotheek hebt lopen, welke opties heb je dan om je rente naar beneden bij te stellen of om wellicht meer hypotheekruimte te creëren? In al die situaties zijn wij er voor persoonlijk hypotheekadvies in Amersfoort.

Op onze lokale startpagina vind je onder andere onze dienstenwijzer en vergelijkingskaarten, die je inzicht geven in onze dienstverlening en tarieven.

Maak een afspraak

Teamwork: hypotheekadvies én makelaardij

We horen regelmatig van klanten dat ze er een hard hoofd in hebben of het vinden van een woning wel gaat lukken. Het aanbod aan huizen is niet enorm, terwijl de vraag groter dan ooit is. Om jouw kansen op deze woningmarkt te vergroten, bieden wij je het beste van twee werelden: onafhankelijk hypotheekadvies in Amersfoort én begeleiding door een aankoopmakelaar.

Op jouw verzoek werken we graag samen met de woning- en bedrijfsmakelaars van Hunink & Holtrigter (NVM-erkend). Zij bevinden zich op hetzelfde adres als wij, waardoor we vlot kunnen schakelen en jou vanuit alle opzichten goed kunnen helpen.

Wat die samenwerking je concreet oplevert?

 • Je ontdekt hoeveel jij maximaal kunt lenen voor een woning en wat je budget voor een huis is.
 • Je wordt als een van de eersten op de hoogte gebracht van nieuw woningaanbod, waardoor je al snel een bezichtigingsafspraak kunt plannen.
 • Je weet precies hoeveel je op een huis kunt bieden en wat daarbij je onderhandelmarge is.
 • Je krijgt advies over een passende biedingstactiek, waarbij je een goed bod uitbrengt zonder meer te bieden dan voor jou verstandig is.
 • Je weet welke ontbindende voorwaarden voor jou nuttig zijn om op te nemen bij je bod.
 • Je wordt van A tot Z begeleid als je bod eenmaal is geaccepteerd. Zowel bij het afronden van de aankoop van je woning als bij het aanvragen van een passende hypotheek.

Volledig onafhankelijk hypotheekadvies in Amersfoort

Je hoeft bij ons niet bang te zijn dat we je specifiek één hypotheekaanbieder zullen aanbevelen. We vergelijken tientallen verschillende aanbieders en verschillende hypotheekvormen en voorwaarden. Daardoor kunnen we juist tot een hypotheek komen die bij jou past. Dat is kenmerkend voor ons onafhankelijke hypotheekadvies in Amersfoort. Hypotheekadviseur Nico houdt zich al jarenlang bezig met hypotheken, volgt de markt op de voet en kent de vele mogelijkheden bij elk van de aanbieders. Zo kan hij altijd een advies uitbrengen dat specifiek bij jouw situatie past.

Om te garanderen dat je bij ons kwalitatief advies krijgt, beschikt het kantoor van Van Bruggen Adviesgroep in Amersfoort over het Keurmerk Financiële Dienstverlening. Dit keurmerk laat zien dat ons kantoor aan hoge eisen voldoet. Zo weet je zeker dat je te maken hebt met een goede en betrouwbare adviseur, die je advies kan geven over de producten van meerdere hypotheekaanbieders en verzekeraars.

Schakel hypotheekadvies in

Hypotheekadvies over een nieuwe woning

Het doet er niet toe of je je eerste woning koopt of al naar je tiende woning gaat verhuizen, een verhuizing is altijd spannend. Daarom adviseren we je graag over jouw hypotheek in Amersfoort.

Advies over je eerste koopwoning

Een eerste woning kopen is misschien wel extra enerverend. Daarom bieden wij je graag begeleiding hierbij. We kijken vanaf het begin met je mee. In een eerste gratis oriëntatiegesprek berekenen we nauwkeurig jouw maximale hypotheek en je andere financiële mogelijkheden, waardoor je weet wat je aan een woning te besteden hebt.

Ook wijzen we je op extra mogelijkheden, zoals een mogelijke schenking van familieleden, een Starterslening of een hypotheek met NHG.

Verhuizen naar een volgende woning

Als je al een woning hebt, dan verloopt het kopen van een nieuw huis net even anders. Je moet dan natuurlijk je huidige woning verkopen en zet waarschijnlijk je overwaarde in om een volgend huis te kunnen financieren. Maar hoe weet je bij zo’n constructie wat je budget is voor een nieuwe woning? Dat zoeken wij graag samen met je uit. Dankzij een overbruggingskrediet kun je je overwaarde ook al meenemen zonder dat je huidige woning is verkocht.

Verder adviseren we je over de mogelijkheden voor je hypotheek in Amersfoort. Kun je bijvoorbeeld beter je huidige hypotheek meenemen of oversluiten? En welke nieuwe hypotheek pakt voor jou gunstig uit?

Verhuizen na je pensioen

Ben je al met pensioen en wil je een nieuwe woning kopen? Dan lijkt dat misschien lastig, maar heb je wel degelijk mogelijkheden. Dankzij een seniorenhypotheek kun je wellicht ook na je pensioen nog voldoende budget creëren om een nieuwe woning te kopen. Hierover geven wij je graag hypotheek- en pensioenadvies.

Een hypotheek als zzp’er

Bij het berekenen van je maximale hypotheek wordt er vaak standaard vanuit gegaan dat je in loondienst werkt. Maar wat nu als je zzp’er bent en dus geen vast maandinkomen hebt? Geen probleem. Ook als je ondernemer bent of op oproepbasis of als uitzendkracht werkt, zijn er vaak nog wel mogelijkheden voor een hypotheek. Wij kunnen je adviseren over jouw zzp-hypotheek en informeren je ook graag hoeveel jij hiervoor kunt lenen.

Advies over je lopende hypotheek in Amersfoort

Hypotheekadvies in Amersfoort kan ook goed van pas komen als je geen verhuisplannen hebt. Bijvoorbeeld wanneer je benieuwd bent of je huidige hypotheek voordeliger kan. Oversluiten kan soms een interessante optie zijn om structureel minder aan je hypotheek kwijt te zijn.

Of misschien hoop je meer financiële ruimte te creëren voor bijvoorbeeld een verbouwing of een tweede woning. Je overwaarde verzilveren is dan wellicht een interessante manier om het bedrag dat je woning meer waard is geworden te laten uitkeren. Dit kan bijvoorbeeld door je hypotheek te verhogen met een tweede hypotheek of door een speciaal product voor overwaarde-verzilvering af te sluiten: een opeethypotheek of krediethypotheek bijvoorbeeld.

Wij informeren je hier graag over. Wat je plannen en wensen ook zijn, er is vast een optie die passend is om jouw hypotheek aan te passen aan je nieuwe financiële of persoonlijke situatie.

Advies over je huidige hypotheek

Advies over energiezuinig wonen

Woon je al prettig, maar lijkt het je interessant om je huis te verduurzamen? Of ga je verhuizen naar een nul-op-de-meterwoning? Dan bieden verschillende hypotheekverstrekkers de mogelijkheid om je beoogde energiebesparende maatregelen mee te financieren in de hypotheek. Deze extra financiële ruimte komt bovenop je gebruikelijke maximale hypotheek. Zo kun je onder bepaalde voorwaarden tot maximaal 106% van de woningwaarde lenen.

Daar houdt je voordeel nog niet op. Een aantal hypotheekverstrekkers geeft namelijk ook korting op je hypotheekrente als je woning aan bepaalde energiebesparende voorwaarden voldoet. Ook als de maatregelen het energielabel van je huis verbeteren kun je in aanmerking komen voor deze korting op de hypotheekrente.

Hypotheekadvies in Amersfoort bij Van Bruggen Adviesgroep

Waarom kiezen voor ons kantoor als je hypotheekadvies in Amersfoort, Leusden, Hoevelaken of omgeving zoekt? Omdat je bij ons profiteert van:

 • Jarenlange ervaring met hypotheekadvies
 • Ook voor makelaardij op één locatie
 • Ook voor advies over al je toekomstige vragen
 • Veel kennis van hypotheken, verzekeringen en pensioen
 • Uitgebreide vergelijking van vele mogelijkheden
 • 100% onafhankelijk financieel advies
 • Advies op kantoor en online mogelijk

Waar kunnen we jou over adviseren?

Naast hypotheekadvies in Amersfoort, kunnen we je ook adviseren over allerlei andere financiële onderwerpen. Ons financieel advies is breed en varieert van advies over je verzekeringen tot pensioenadvies. En van advies over geld schenken tot advies over je overwaarde.

Zo kunnen we je ook adviseren over elk van de volgende vragen:

 • Welke kansen heb jij om te besparen op je maandlasten?
 • Kunnen je lopende verzekeringen wellicht voordeliger?
 • Welke verzekeringen (zoals een arbeidsongeschiktheids- of overlijdensrisicoverzekering) zijn voor jou verstandig?
 • Hoe kun je je bestaande pensioen aanvullen?
 • Wat kun je doen om als ondernemer pensioen op te bouwen?
 • Als je rentevaste periode of looptijd binnenkort afloopt, welke opties heb je dan?
 • Hoeveel bedraagt de boeterente voor oversluiten en hoeveel kun je ermee besparen?
 • Welke alternatieven zijn er voor oversluiten (zoals rentemiddeling)?

Vragen over jouw hypotheek in Amersfoort?

Heb jij een vraag over je hypotheek of over andere financiële onderwerpen? Nico kijkt graag vanuit zijn brede kennis mee.

Een eerste oriëntatiegesprek is volledig gratis en vrijblijvend. En het kan zowel op ons kantoor in Amersfoort als via een videogesprek. Plan je afspraak en ontdek jouw mogelijkheden.

Neem hiervoor contact op via Amersfoort@vanbruggen.nl of via 033 – 46 25 196.

Afspraak maken