Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging
Alkmaar Limmerhoek 9
1811 BA Alkmaar
Opent maandag om 09:00 uur
Overige openingstijden
Maandag
09:00 - 17:00
Dinsdag
09:00 - 17:00
Woensdag
09:00 - 17:00
Donderdag
09:00 - 17:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Buiten openingstijden op afspraak

Afspraak maken?

Het team van Alkmaar

Hypotheekadvies in Alkmaar

Hypotheekadvies in Alkmaar op een laagdrempelige én deskundige manier – daarvoor zit je bij ons goed. Verwacht geen groot kantoor met tien secretaresses, maar persoonlijk advies van een deskundige adviseur. Voor als je je eerste huis gaat kopen, een tweede hypotheek wilt aanvragen, overweegt je hypotheek over te sluiten of wilt weten hoe je je overwaarde kunt gebruiken. Maar ook voor veel andere hypotheekvragen staan de deuren op ons kantoor voor je open. Schakel ons in voor hypotheekadvies in Alkmaar of online.

Op onze lokale startpagina vind je onder andere onze dienstenwijzer en vergelijkingskaarten, die je inzicht geven in onze dienstverlening en tarieven. 

Maak een afspraak

Hypotheekadviseur in Alkmaar

Er kunnen vele redenen zijn waarom je een hypotheekadviseur in Alkmaar inschakelt. Niet alleen wanneer je een (volgende) woning koopt, krijg je te maken met keuzes rondom je hypotheek. Hetzelfde geldt wanneer je wilt besparen op je maandlasten, je financiën goed wilt regelen voor je pensioen of je overwaarde wilt gebruiken voor een verhuizing.

Hypotheekadvies is in veel situaties nuttig. Want voor welke keuze je ook staat, je wilt zeker weten dat je keuze passend is en dat je er ook in de toekomst goed aan doet. Daarom geven wij je deskundig hypotheekadvies. Over je hypotheek en over alles wat daarbij komt kijken. Tot aan de kleinste lettertjes aan toe.

Advies tot in de kleinste details

Een hypotheek afsluiten gaat over meer dan alleen de hypotheekaanbieder met de laagste rente vinden. Er zijn nogal wat dingen waar je op moet letten. Denk aan het type hypotheek, de rentevaste periode, eventuele verzekeringen of de mogelijkheden om vroegtijdig af te lossen. En zo zijn er ook nog allerlei fiscale regels waarmee je te maken krijgt. Reden genoeg voor veel mensen om zich niet in hun eentje over alle hypotheekopties te buigen, maar er een expert op te zetten. Wij zijn graag de expert die jou wegwijs maakt in de complexe materie van hypotheken.

Is het voor jou bijvoorbeeld handig om ook een verzekering af te sluiten? Past je huidige hypotheek ook in de toekomst nog bij je? Wat kun je doen met je overwaarde op je huidige woning? En hoe kun je afdekken dat je in de toekomst je maandlasten niet meer kunt betalen? Stuk voor stuk zaken die wij in ons hypotheekadvies meenemen.

Advies voor je eerste hypotheek

Veel starters laten zich afschrikken door de hoge huizenprijzen en het grote aantal geïnteresseerden bij bezichtigingen. Ons advies? Laat je niet gek maken door de verhalen in media. Ook al ben je niet de enige die in Alkmaar zijn ideale woonplaats ziet, er zijn vast meer mogelijkheden dan je denkt voor een eerste woning. Door je goed te verdiepen in jouw opties, kom je al een heel eind.

Als gecertificeerd aankoopbegeleider helpen wij je graag om wél jouw droomplek te vinden. We beginnen met het berekenen van je maximale hypotheek, vertellen je alles over jouw mogelijkheden en de alternatieven als je hypotheek lager uitvalt dan je hoopt. En we begeleiden je ook van A tot Z in het gehele proces. Dan kun je straks met een gerust hart van je woning genieten, met de zekerheid dat je alles goed geregeld hebt.

Hoeveel jouw maximale hypotheek bedraagt voor je nieuwe woning? De tool hieronder geeft je daarvan alvast een eerste indicatie.

Bereken jouw maximale hypotheek

Wil je weten wat er allemaal bij het kopen van een eerste huis komt kijken? Wij hebben het helder voor je omschreven in 7 stappen.

Oversluitgids

Financieel advies, hypotheekadvies én makelaardij

Een hypotheek afsluiten of oversluiten doe je niet dagelijks. Waar moet je op letten? Wat zijn je mogelijkheden? En wat zijn de gevolgen van de hypotheekaanvraag voor je financiële situatie – nu en  in de toekomst? Financieel adviseurs Axel, Tom en Rick bieden hypotheekadvies op maat. Samen met jou kijken we naar jouw wensen en financiële situatie. Doordat je bij ons financieel adviseurs, makelaars én hypotheekadviseurs onder één dak vindt, kunnen we snel schakelen en je nóg sneller helpen bij je zoektocht naar een geschikte woning.

Waarom ons inschakelen voor hypotheekadvies in Alkmaar?

Van Bruggen Adviesgroep in Alkmaar staat voor:

✔ Vele jaren ervaring in hypotheekadvies
✔ Alle financiële expertise onder één dak
✔ Persoonlijk advies afgestemd op jouw situatie
✔ Ook expertise in verzekeringen, kredieten en beleggen
✔ Advies over besparen op je lasten
✔ Onafhankelijk advies – op kantoor én online
✔ Ook gecertificeerd aankoopbegeleider

We vertellen je graag meer over hoe wij werken en wat we voor je kunnen betekenen. Zullen we een keer gratis kennismaken, op kantoor of online? Plan gerust een afspraak in.

Plan een gratis kennismaking

Wil je lagere woonlasten?

Hypotheekadvies in Alkmaar bieden we niet alleen aan voor wie een eerste of volgende woning koopt. Ook als je wilt besparen op je maandlasten, zit je bij Van Bruggen Adviesgroep in Alkmaar goed. We begrijpen dat je liever niet te veel aan je hypotheek betaalt. En we helpen je graag om die wens te realiseren. Daar kunnen allerlei opties voor zijn: je hypotheek oversluiten, rentemiddeling, overwaarde opnemen, met je overwaarde je risico-opslag verlagen of misschien verhuizen.

Op basis van een uitgebreide verdieping in jouw situatie kunnen we je bij elk van die opties goed bij helpen. Zodat je zorgeloos in je woning kunt blijven wonen of juist een andere fijne plek kunt vinden, en zodat je geld overhoudt voor leukere dingen dan je hypotheeklasten. Ook na je pensioen.

Overwaarde whitepaper downloaden

Onafhankelijk en betrouwbaar hypotheekadvies

Wat veel klanten aan ons waarderen, is dat ons advies altijd volledig onafhankelijk is. Veel hypotheek- of verzekeringsadviseurs zijn verbonden aan één geldverstrekker. Daardoor zullen ze je altijd de producten van die specifieke geldverstrekker adviseren. Dat geldt niet voor ons. Wij vergelijken een groot aanbod van verzekeraars en geldverstrekkers, waardoor we je goed kunnen adviseren over een passende optie. Daarbij kijken we naar voorwaarden, rentepercentages en andere factoren. Daardoor kan ons advies je op termijn een flinke besparing opleveren. En het geeft je de zekerheid dat je een product afsluit dat echt goed bij jou past.

Heb je een hypotheek bij ons aangevraagd? Dan staan we ook na je aanvraag voor je klaar. Zo tippen wij je als wij denken dat het oversluiten van je hypotheek interessant is en je dus kunt besparen op je vaste lasten.

Waar adviseren wij je over?

Voor hypotheekadvies in Alkmaar in de breedste zin van het woord komen klanten naar ons kantoor. Wij geven antwoord op vragen als:

  • Hoeveel kan ik maximaal aan hypotheek krijgen?
  • Hoe kan ik mijn eerste woning kopen – en waar moet ik daarbij op letten?
  • Welke hypotheekaanbieder, hypotheekvorm en rentevaste periode passen bij mij?
  • Wat zijn mijn opties om te besparen op mijn huidige hypotheek?
  • Hoe kan ik de overwaarde op mijn woning gebruiken?
  • Kan ik een tweede hypotheek afsluiten?
  • Kan ik met mijn hypotheek een verbouwing financieren?
  • Welke mogelijkheden heb ik om mijn woning te verduurzamen?
  • Waar moet ik na mijn pensioen rekening mee houden qua hypotheek?

Bij elk van die vragen kun je rekenen op ons deskundige en eerlijke advies.

Vraag hypotheekadvies aan

Ook voor deskundig financieel advies

Kun je besparen op je verzekeringen? Hoe zien mijn financiën eruit als ik met pensioen ga en moet ik nog iets regelen? En welke financiële gevolgen heeft een scheiding? Onze financieel adviseurs geven je persoonlijk financieel advies. We kijken graag mee naar je financiële situatie en geven je tips hoe jij je maandlasten kunt verlagen of je verzekeringen kunt optimaliseren. Of hoe je op je oude dag je financiën goed voor elkaar hebt.

Maak direct een afspraak

Wij staan voor je klaar

Benieuwd wat wij voor jou kunnen doen? Al in een eerste gesprek kunnen we je meer vertellen over jouw opties. Dat is geheel vrijblijvend en kosteloos.

Plan een afspraak in bij ons op kantoor in Alkmaar of via de video. Wil je eerst telefonisch kennismaken of heb je een vraag? Bel dan naar 072- 5404 344.

Plan een kennismaking