Geef jij voorkeur aan advies op de vestiging of op afstand? De keuze is aan jou. Lees meer.

Mogelijk phishing berichten in omloop

Recent hebben er verdachte inlogpogingen plaatsgevonden bij de ontwikkelaar van onze website, vanbruggen.nl. Het lijkt er op dat er geen toegang is verkregen tot gegevens die op onze website zijn achtergelaten, maar helaas kan dat niet volledig worden uitgesloten. Daarom nemen wij graag het zekere voor het onzekere en informeren we jou daarover met dit artikel.

Wat is phishing?

Criminelen 'vissen' naar jouw persoonlijke gegevens of willen je oplichten. Dat doen zij via e-mail, SMS-berichten of WhatsApp.

Je krijgt dan bijvoorbeeld een bericht met een hyperlink waarin je wordt uitgenodigd om hierop te klikken. Zo probeert een crimineel jouw persoonlijke- of bankgegevens te verkrijgen. Als je de afzender niet herkent en de e-mail of het tekstbericht niet verwacht of kunt plaatsen, kan er sprake zijn van phishing.

Wees alert op correspondentie vanuit Van Bruggen Adviesgroep

Wees extra scherp op e-mails of andere correspondentie die jij krijgt vanuit Van Bruggen Adviesgroep. Controleer of Van Bruggen Adviesgroep wel écht de afzender is (onze e-mails eindigen altijd op @vanbruggen.nl) en weet dat wij nóóit via SMS of WhatsApp communiceren (tenzij het jouw lokale adviseur betreft). Weet je niet zeker of een bericht dat je ontvangt echt van ons is? Neem dan contact met ons via info@vanbruggen.nl of 0800 1600.

Hoe herken je een bericht dat afkomstig is van Van Bruggen Adviesgroep?

Ontvang je een e-mail met betrekking tot de dienstverlening van Van Bruggen Adviesgroep waarin wordt gevraagd om informatie of een betaling? Controleer dan eerst goed de afzender. Beweeg de muis over het e-mailadres van de afzender (dus niet klikken!) en kijk of het adres van de afzender wijzigt. E-mails vanuit Van Bruggen Adviesgroep ontvang je altijd vanuit een e-mailadres dat eindigt op @vanbruggen.nl.

Wij adviseren je om bij twijfel niet te reageren en direct contact met ons op te nemen via 0800 1600.

Ik krijg een SMS- of WhatsApp-bericht vanuit Van Bruggen Adviesgroep. Moet ik hierop reageren?

Nee, reageer niet op dit bericht. Maak een screenshot van het bericht en neem contact met ons op. Alleen als je concreet een zaak hebt lopen met een financieel adviseur van Van Bruggen Adviesgroep kan het zijn dat contact hebt via bijvoorbeeld WhatsApp.

Ik heb een verdachte e-mail ontvangen. Hoe nu verder?

Heb je een verdachte e-mail, SMS, WhatsApp of ander bericht ontvangen en weet je niet zeker of dit van Van Bruggen Adviesgroep is? Zorg dan dat je op geen enkele link klikt en open geen bijlagen. Stuur een e-mail naar info@vanbruggen.nl en voeg de verdachte e-mail of SMS toe als bijlage. Het is belangrijk om de verdachte mail níet rechtstreeks door te sturen, omdat dan de technische gegevens verloren gaan. Met de verdachte e-mail als bijlage, kunnen wij de échte afzender achterhalen en blokkeren.

Twijfel je of het bericht phishing betreft? Neem dan direct contact met ons op. Bel 0800 1600 of stuur een e-mail naar info@vanbruggen.nl. Wij helpen je graag verder.