Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging

Kan uw hypotheekrente omlaag?

We zijn de afgelopen jaren verwend met een steeds maar dalende hypotheekrente. Maar ooit komt er een einde aan die renteverlagingen en gaat de hypotheekrente omhoog. Misschien is nu wel het keerpunt.

Overigens is daarbij de verwachting dat als de rente gaat stijgen, dit niet spectaculair zal zijn. Maar zeker weten doen we ook dat nooit.

Uw mogelijkheden

Hebt u nog een hoge hypotheekrente? Dan is het nu een goede tijd om eens naar uw mogelijkheden te kijken om een lagere rente en daarmee lagere lasten te krijgen. We zetten de verschillende mogelijkheden met elk hun eigen voor- en nadelen op een rij.

Sowieso is het raadzaam om uw financieel adviseur te raadplegen wat in uw persoonlijke situatie verstandig is. Die houdt bijvoorbeeld rekening met de hypotheekvorm die u hebt en de waarde van uw woning. Bij bijvoorbeeld een (bank-)spaarhypotheek is het voordeel van een renteverlaging veel kleiner of soms zelfs negatief. Of misschien is uw huis in waarde gestegen en komt u in aanmerking voor een lagere rente-opslag.

4 manieren om uw hypotheekrente omlaag te krijgen

Eigenlijk hebt u 4 mogelijkheden waaruit u kunt kiezen. Afhankelijk van uw persoonlijke situatie zal de één meer bij je passen dan de andere. Deze mogelijkheden worden in onderstaande tabel weergegeven. Elke optie heeft voor- en nadelen.

Uw mogelijkheden

Wilt u weten wat het beste bij u past? Maak een afspraak met een financieel adviseur. Het eerste gesprek is altijd vrijblijvend!