Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging

Hypotheekrente stabiel

De gemiddelde hypotheekrentes voor de verschillende rentevaste periodes zijn bijna helemaal gelijk als aan het begin van het jaar.

Geen brede verlagingen of verhogingen

De eerste maanden tot en met begin mei was er sprake van een heel grillig verloop, waarbij renteverhogingen afgewisseld werden met renteverlagingen. Sinds de tweede week van mei is het enorm rustig op het hypotheekrentefront. Een enkele geldverstrekker wijzigt zo nu en dan voor een bepaalde rentevaste periode de hypotheekrente, maar er zijn geen brede verlagingen of verhogingen.

Onrustige periode

Eigenlijk is het best bijzonder dat het zo rustig is op het rentegebied. Er gebeurde tenslotte genoeg in de wereld. Verkiezingen in Engeland en Frankrijk en meerdere aanslagen. Voor de komende weken staan er geen belangrijke geplande gebeurtenissen op de agenda en de zomer is een feit. Op korte termijn verwachten wij daarom geen belangrijke renteverlagingen of -verhogingen.

Op de middellange termijn verwachten wij nog steeds dat de kans op een lichte stijging van de hypotheekrentes groter is dan een daling.

Rentes zonder NHG wel iets lager

Een interessante ontwikkeling die we de laatste weken zien, is dat sommige geldverstrekkers de rentes zonder NHG wel iets verlaagd hebben.

Bekijk hier de actuele rentestanden   Maak direct een afspraak