Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging

Woningmarkt op stoom!

Laat je niet ophitsen maar bereid je wel goed voor. De woningmarkt komt steeds meer op stoom. Op sommige plekken is al sprake van oververhitting en bieden kopers soms meer dan de vraagprijs. Verkopers eisen soms van kopers dat ze geen ontbindende voorwaarden opnemen in het voorlopig koopcontract. Juridisch dienstverlener DAS meldt dat er steeds meer geschillen zijn rond de aankoop van een woning.
Hoewel de verleiding als koper groot is om hierin mee te gaan als je een aantal keer achter het net hebt gevist, is toch het dringende advies om altijd ontbindende voorwaarden met betrekking tot de financiering op te nemen.
Wat je wel kunt doen is je goed voorbereiden op een aankoop door vooraf je financiële mogelijkheden in kaart te laten brengen door een financieel adviseur. Dat is geen garantie dat je de financiering ook daadwerkelijk kunt krijgen, dus je moet nog altijd wel ontbindende voorwaarden opnemen, maar je kunt richting een verkoper wel aangeven dat je al voorwerk hebt laten doen. Daarmee heb je een streepje voor ten opzichte van de koper die dit niet heeft laten doen.