Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging

Verzekerd tegen vuurwerkschade?

Tijdens de jaarwisseling is er veel kans op schade aan uw woning of auto. Erg vervelend, maar het is in veel gevallen niet nodig om u daar extra tegen te verzekeren. Vuurwerkschade valt namelijk vaak onder een reeds afgesloten verzekering.

De inboedelverzekering
Deze verzekering vergoedt brandschade in uw woning. In de meeste gevallen zal ook schade aan uw kleding middels de inboedelverzekering worden gedekt. Kijk wel uw polisvoorwaarden goed na, de dekking verschilt namelijk per aanbieder. Soms is het zo dat schade door trillingen, van bijvoorbeeld harde vuurwerkknallen, of schade door eigen schuld niet worden gedekt.
 
De woonverzekering
Woonverzekering en opstalverzekering dekken brandschade aan de buitenkant van uw woning.
Het is alleen vervelend dat vuurwerk kan zorgen voor verschillende schades die niet onder brandschade vallen, maar wel degelijk voortkomen uit ‘brand’. Denk hierbij bijvoorbeeld aan schroeiplekken.
 
De autoverzekering
Wanneer u de auto heeft verzekerd met een beperkt casco verzekering dan heeft u grote kans dat schade door brand gedekt zal worden. Echter, wanneer u enkel een WA-verzekering heeft zal dit zeker niet het geval zijn.