Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging

Sparen en besparen…en dan?

Desiree, financieel adviseur bij Van Bruggen Adviesgroep Dordrecht geeft ons een kijkje bij haar op het advieskantoor.

desiree-de-bondt

Een mooi hypotheekvrij huis, alle tijd, maar beperkte mogelijkheden om geld uit te geven. Want: al het geld zit in de stenen. Dat kan anders! Gespaard geld beschikbaar maken kan op diverse manieren. Daarmee creëer je extra ruimte om leuke dingen te doen of je (klein)kinderen mee te laten genieten van wat jij hebt opgebouwd. Financieel adviseur Desirée de Bondt doet niets liever dan mensen verrassen door ze te laten zien wat allemaal wél mogelijk is.

Desiree vertelt: “Het mooie aan mijn werk is het feit dat ik mensen kan verrassen. Het is geweldig om iets dat onmogelijk lijkt, toch mogelijk te maken!”

Vermogend, maar weinig te besteden

“Jij kent ze vast ook; mensen die altijd hard hebben gewerkt en nu genieten van hun AOW en een bescheiden pensioen. Ze hebben altijd zuinig geleefd, want ze wisten immers dat tegen de tijd dat ze met pensioen zouden gaan, hun inkomen een stuk lager zou zijn. Ze hebben gespaard en bespaard en de hypotheek (bijna) afgelost. Ze ‘wonen in hun geld’, maar kunnen er niets mee. “Het is straks fijn voor de kinderen”, zeggen ze. Zelf slaan ze een jaar vakantie over, gaan ze minder uit eten en houden ze hun auto nog een jaartje langer. Ze mogen dan hun schaapjes op het droge hebben, hun maandelijks budget is eigenlijk aan de krappe kant.”

Kan het goedkoper?

“Deze mensen zou ik graag aan tafel hebben. Laatst nog had ik zo’n situatie: Een leuk stel, hij 68, zij 70. Ze hadden geen hypotheek meer op hun huis, maar wel een forse overwaarde. Op hun stacaravan hadden ze een aantal jaar eerder een duur krediet genomen. Vanwege hun leeftijd moest het versneld afgelost worden. Ze betaalden € 276 per maand en vroegen mij of dit goedkoper kon. Bijna terloops vertelden ze me dat ze graag iets zouden willen doen voor hun kleinzoon. En ze gaven aan er ontzettend van te genieten als ze ook hun kinderen af en toe iets konden toeschuiven. Met hun huidige inkomen bleek dat echter lastig. Ik heb hen uitgelegd dat het ook mogelijk is om meer te lenen en als het ware een deel van de woning ‘op te eten’. Ze gingen naar huis met een hypotheek van € 76.000, een maandlast van € 153 en een mooie buffer voor op de spaarrekening!”

Zuinigheid beloond

Afhankelijk van ieders specifieke situatie kan de uitkomst iets afwijken, maar er is steeds meer mogelijk voor deze groep mensen. Het echtpaar uit het bovenstaande verhaal had al bij verschillende partijen geïnformeerd. Telkens werd hen verteld dat er niets mogelijk was in verband met hun leeftijd en een box III lening. Het was óndenkbaar. Gelukkig adviseerde een bekende hen om naar ons kantoor te komen. Nu genieten deze mensen van hun nieuwe stacaravan aan zee in het zonnetje. Hun zuinigheid van alle voorgaande jaren is dus op een mooie manier beloond.