Geef jij voorkeur aan advies op de vestiging of op afstand? De keuze is aan jou. Lees meer.

Wat kost een financieel adviseur?

Er zijn verschillende vormen van financieel advies. Daarnaast is iedere situatie uniek. Hierdoor is het moeilijk om op voorhand te zeggen wat financieel advies voor jouw situatie kost.

Lees meer over wat financieel advies kost.

Hoe maak ik een financieel plan/waar let ik op bij het maken van een financieel plan?

Wat zijn jouw wensen en hoe staat het met jouw financiën? Een financieel plan maken begint met jouw persoonlijke situatie. Daarna kun je op zoek gaan naar een passende financiële oplossing.

Lees meer over het maken van een financieel plan. 

Wat betekent scheiden van tafel en bed en wat zijn de financiële gevolgen?

Scheiden van tafel en bed betekent in de praktijk dat jullie officieel getrouwd blijven, maar jullie wel gescheiden leven. Je kiest bijvoorbeeld voor een scheiding van tafel en bed uit geloofsovertuiging, wanneer de financiële situatie een scheiding niet toelaat of wanneer samenwonen niet meer gaat.

Lees meer over de financiële gevolgen van scheiden. 

Kan ik scheiden als ik geen eigen geld heb?

Heb jij altijd fulltime de zorg over de kinderen gedragen en heb je daarom geen inkomsten gehad? Ben je je baan verloren en heb je om deze reden in moeten in moeten leveren op je spaargeld? Dan kun je een scheiding waarschijnlijk niet of moeilijk betalen. Met steun van de overheid kan de financiële last van een echtscheiding worden verlicht.

Lees meer over het verlichten van de financiële last bij een echtscheiding. 

Wat betekent duurzaam scheiden?

Je bent duurzaam gescheiden als je niet meer met je partner samenwoont en ook niet de intentie hebt om weer te gaan samenwonen. Formeel ben je dan niet van elkaar gescheiden.

Lees meer over duurzaam scheiden. 

Wat is bijzonder partnerpensioen?

Als jij en je partner uit elkaar gaan, ontstaat er een aanspraak op bijzonder partnerpensioen voor je ex-partner. Dit is het deel van het partnerpensioen dat is opgebouwd tot de datum waarop het huwelijk of (niet)geregistreerd partnerschap is beëindigd.

Lees meer over het partnerpensioen. 

Wat gebeurt er met het pensioen van mijn echtgenoot na diens overlijden?

De meeste pensioenregelingen kennen het zogenaamde partnerpensioen of nabestaandenpensioen. Dit pensioen is bedoeld voor je partner als je komt te overlijden.

Lees meer over het zogenaamde partnerpensioen of nabestaandenpensioen.

Wat gebeurt er met mijn pensioen bij een scheiding?

Bij een echtscheiding hebben jullie allebei recht op een deel van elkaars pensioen. Het gaat hierbij om het ouderdomspensioen dat is opgebouwd tijdens het huwelijk of geregistreerd partnerschap.

Lees meer over het pensioen bij een echtscheiding. 

Wat is het verschil tussen conversie en verevening van pensioen bij een scheiding?

Het verdelen van het pensioen wordt verevening genoemd. Er kunnen ook andere afspraken worden gemaakt. Dat noemen we conversie. Onze adviseur legt aan de hand van voorbeelden uit wat het verschil is tussen conversie en verevening van pensioen bij een scheiding.

Lees meer over het verschil tussen conversie en verevening van pensioen bij een scheiding.

Kan ik doorwerken na mijn pensioen en wat zijn de financiële gevolgen?

Als je werkgever dat toestaat of als je elders wel verder kunt werken, dan mag je gewoon door blijven werken tot na de officiële AOW-leeftijd. Blijf je doorwerken? Dan heeft dit geen invloed op de hoogte van je AOW. Je kunt de AOW ook niet later in laten gaan.

Lees meer over het blijven door werken na je pensioen. 

Hoe beëindig ik een geregistreerd partnerschap?

Hoe je een geregistreerd partnerschap beëindigt, hangt af van jouw situatie. Heb je kinderen met je partner of niet? Onze adviseur lichten beide situaties toe.

Lees meer over hoe je een geregistreerd partnerschap beëindigt.

Afspraak maken?

Ga in gesprek met een van onze financieel adviseurs.

Maak een afspraak

Afspraak maken?

Ga in gesprek met een van onze financieel adviseurs.

Maak een afspraak