Afleveringen TV Makelaar: Mission Impossible

Aflevering 8 | 23 februari 2016

Henry & Sheila uit Muiderberg

Wereldreizigers Henry & Sheila houden van spullen met een verhaal. De afgelopen 30 jaar hebben ze samen vele landen gezien en daarbij vele spullen verzameld. Hun huis in Muiderberg staat er vol mee. Té vol.

Het Indonesische bed middenin de woonkamer is heel bijzonder, net als vele andere prachtige spullen uit verschillende culturen, maar het zorgt er wel voor dat niemand op de foto’s ziet hoe groot het huis eigenlijk is.

Waarom willen Henry en Sheila hun huis eigenlijk verkopen? Bij verkoop van hun vorige huis hebben ze de overwaarde in een apart beleggingspotje gestopt. Deze is sneller geslonken dan ze van tevoren hadden gedacht. Henry en Sheila vinden het belangrijk om te kunnen genieten van het leven en niet al hun geld kwijt te zijn aan hun hypotheek.

Pieter van Tuinen bekijkt samen met hen hun financiële situatie. Het lijkt er alleen op dat, ondanks als ze naar een kleiner en ‘goedkoper’ huis gaan, ze er niet enorm op vooruit gaan in hun maandelijkse lasten. Hoe dat kan en waarom Henry en Sheila toch kleiner willen gaan wonen?
Kijk hier aflevering 8 van TV Makelaar: Mission Impossible terug.

Aflevering 7 | 16 februari 2016

Linda uit Amsterdam

Voor Amsterdamse begrippen staat het huis van Linda al best lang te koop. In de 1,5 jaar dat het te koop staat zijn er 2 kijkers geweest die helaas niet enthousiast werden. Bouwdeskundige Bob Sikkes begrijpt het wel; als je de woonkamer binnenloopt lijkt het net alsof je het werkterrein van een slager betreedt. Werkelijk overal aan de muur hangen messen, de bonte muren komen op je af en je staat in een ruimte met maar weinig daglicht. Het huis voelt benauwd en oogt niet fris.

Het team van experts gaat aan de slag! Financieel expert Pieter van Tuinen bespreekt met Linda en haar vriend hoe ze het beste kunnen omgaan met de hoge overwaarde die Linda op haar huis heeft. Ook geeft Pieter van Tuinen aan dat nu ze samen een nieuw huis willen kopen ze ook over de minder leuke dingen goed moeten nadenken. Want stel dat er iemand overlijdt of dat ze uit elkaar gaan?

Het doel voor het huis van deze week: toegankelijkheid en rust creëren. Zou het deze week lukken om het huis verkocht te krijgen?

Kijk via deze link naar de 7e aflevering van TV Makelaar: Mission Impossible!

Aflevering 6 | 9 februari 2016

Mary & Bertus uit Bergschenhoek

De missie van aflevering 6 is het wit brocante huis van Mary en Bertus uit Bergschenhoek.Werkelijk alles in het huis is wit, overal staan tierelantijntjes en alles in het huis past bij de brocante stijl waar Mary en Bertus zo van houden.

De reden dat Mary en Bertus het huis in de verkoop hebben gezet is hun wens om ook in de toekomst een fijne financiële situatie te houden voor henzelf, maar ook om een goede situatie achter te laten voor hun kinderen. Mary en Bertus zijn veel vermogen kwijt geraakt door het beleggen van de overwaarde van hun vorige huis waardoor ze inzien dat ze niet tot aan hun oude dag in dit huis kunnen blijven wonen.

Ze grijpen vroegtijdig in, en dat is te bewonderen, maar zonder verkoop van het huis gaat het vroegtijdig ingrijpen niet beloond worden. Financieel expert Pieter van Tuinen denkt met hen mee en legt hen uit hoe het aflossen van een hypotheek rondom je pensioen precies werkt. Ook legt hij uit of de financiële situatie ervoor zorgt dat de kinderen van Mary en Bertus na overlijden wel of niet met een schuld van het huis van Mary en Bertus achterblijven.

Aflevering gemist? Kijk via deze link aflevering 6 terug.

Aflevering 5 | 2 februari 2016

Anja uit Rotterdam
 
Villa kakelbont van dierenliefhebster Anja is de missie van deze week en staat in Rotterdam.
Het huis van Anja is een uniek object: een kleine woning op een gigantische perceel met zelfs een zwembad in de tuin!

Hoe komt het dat het huis de afgelopen jaren nog nooit 1 kijker heeft gehad? Zou het liggen aan de vele huisdieren die overal in het huis rondlopen? Heeft het te maken met de vervallen staat?

Het expert team van TV Makelaar: Mission Impossible gaat de uitdaging aan!
Een huis waarbij een schoonmaakploeg aan te pas moet komen en het plafond met tie rips aan elkaar zit heeft hulp nodig!
Daarbij komt dat Anja het niet meer kan betalen. Na bijna 8 jaar dat het huis in de verkoop staat trekt ze aan de bel, ze ziet het niet meer zitten. Financieel expert Pieter van Tuinen bekijkt samen met Anja haar mogelijkheden.

Pieter van Tuinen concludeert dat het met de arbeidsongeschiktheidsuitkering en relatief hoge hypotheek van Anja toch heel knap is dat ze het tot nu toe altijd heeft gered.
Maar haar uitkering wordt over een half jaar flink verlaagd waardoor ze haar huidige huis niet meer zal kunnen betalen.

De huizenmarkt in Rotterdam trekt aan, zou het TV Makelaar: Mission Impossible lukken om een verkoop te kunnen realiseren.

Via deze link kijkt u aflevering 5 van TV Makelaar: Mission Impossible terug.

Aflevering 4 | 26 januari 2016

Esther en Jarno uit Terneuzen
 
Zou jij een huis willen bekijken als je weet dat je voorheen door 38(!) en momenteel nog door één vogelspin welkom wordt geheten?
 
In de 4e aflevering van TV Makelaar: Mission Impossible gaat het team van experts aan de slag voor Esther en Jarno uit Terneuzen. Een jong stel met een huis dat is ingericht in een jaren 50 stijl. Graffiti op de wand, een neppe stalen vloer en kille kleuren in de woonkamer.

Esther is alleen nog getrouwd met haar ex en helaas sinds kort ook werkloos. Het stel wil graag samen een nieuw en eigen plekje betrekken, maar de moeilijke verkoop van het huis van Esther en haar ex houdt dat tegen. Het huis blijkt te persoonlijk ingericht, potentiele kopers kunnen hier maar moeilijk doorheen kijken waardoor er nog geen enkele bezichtiging heeft plaatsgevonden.

Kan het expert-team van TV Makelaar Mission Impossible iets voor hen betekenen?
Volgens bouwkundige Bob Sikkes oogt het interieur van het huis zeer kinderlijk en doet dat de mooiheid van de woning geen goed.
Een voordeel is wel dat er een NHG zekerheid op de woning zit. Financieel planner Pieter van Tuinen van Van Bruggen Adviesgroep legt uit dat de NHG bij scheiding en werkeloosheid het vangnet is waardoor Esther en Jarno geen schulden zullen overhouden bij verkoop van de woning met verlies. 
 
Doordat Jarno een private leaseauto heeft zorgt dat voor 40.000 euro minder mogelijkheden in het krijgen van een hypotheek. Daarnaast speelt de onzekerheid over een vaste baan mee waardoor Pieter van Tuinen het advies geeft om eerst te gaan huren.
 
Aflevering gemist? Kijk hier aflevering 4 van TV Makelaar: Mission Impossible terug.

Aflevering 3 | 19 januari 2016

Marga en Gerard uit Dordrecht
 
Denk aan golfplaten als plafond, een zilveren vloer, heel veel felle kleuren en de driehoekvorm die door het hele huis centraal staat…
Dat is ongeveer de basis van het huis van Marga en Gerard uit Dordrecht in de 3e aflevering van TV Makelaar: Mission Impossible.
 
Een huis dat gebouwd is om een kinderparadijs te zijn. Kruipen door een geheime gang en de mogelijkheid om te vliegen als Harry Potter; in het huis van Marga en Gerard is het allemaal mogelijk.
Het pand dat voor Marga en Gerard zo belangrijk is, willen ze toch verkopen. Hun huidige huis achter hen laten en een nieuwe start maken in een kleiner huis in, het liefst, een buitengebied.
 
In de 3e aflevering van TV Makelaar: Mission Impossible gaan financieel expert van Van Bruggen Adviesgroep Pieter van Tuinen samen met bouwdeskundige Bob Sikkes en de plaatselijke NVM Makelaar aan de slag om te helpen en advies te geven omtrent de verkoop van het huidige huis en mogelijke aankoop van een nieuwe woning. 

Aflevering gemist? Kijk deze hier terug.

Aflevering 2 | 12 januari 2016

Sjoek uit Rhenen
 
Een moeilijke situatie in de 2e aflevering van TV Makelaar Mission Impossible: scheiden na 42 jaar, geen eigen inkomen en het enige vermogen dat er is, zit in bakstenen…

Sjoek wil haar huis graag verkopen zodat ze in een kleinere woning haar eigen leven kan gaan opbouwen. Financieel gezien een behoorlijke uitdaging, Van Bruggen-adviseur Pieter van Tuinen legt uit dat het benodigde geld voor een nieuwe woning pas vrijkomt na de definitieve scheiding én na verkoop van het huis. Sjoek heeft momenteel namelijk geen eigen inkomen en pas na de scheiding wordt de alimentatie (wat haar inkomen gaat worden) bepaald. Op dit moment is het bedrag van het spaargeld én de helft van de waarschijnlijke verkoopwaarde van het huis samen de basis voor een goed financieel advies van Van Bruggen-adviseur Pieter van Tuinen.

Helaas wil de verkoop van het huis tot op heden nog niet echt lukken, mede door de inrichting.
Een behoorlijk kitsch uitstraling met op iedere 20 centimeter een ‘gezellig’ beeldje en in de woonkamer vooral heel veel bloemenprints. Door de donkere uitstraling van de wanden en het plafond valt het feit dat het een mooie doorzonwoning is helemaal weg.
 
Het TV Makelaar expert team gaat samen aan de slag om Sjoek te helpen haar toekomst opnieuw in te kunnen richten. Het team begint met rust creëren met als doel potentiele kopers naar het huis te trekken.

Uitzending gemist? Kijk hier de uitzending terug

Aflevering 1 | 5 januari 2016

Monique en Benno uit Rozenburg


De eerste aflevering van TV Makelaar: Mission Impossible bevatte veel kleur, glitter en kale poezen. En natuurlijk de droom van Monique en Benno: een eigen boerderijtje middenin het groen en tussen de diertjes. Hun huis in Rozenburg krijgen ze niet verkocht, wat wel een belangrijke eerste stap is om hun droom te verwezenlijken. Het huis heeft namelijk een mooie overwaarde. Dit, in combinatie met wat spaargeld, maakt dat Monique en Benno een aanzienlijk hogere hypotheek kunnen opnemen, dan op basis van hun inkomen mogelijk zou zijn. Eigen geld inbrengen (een schenking, overwaarde of spaargeld) zorgt ervoor dat er een minder hoge hypotheek nodig is. Dat scheelt qua rentepercentage, maar levert natuurlijk ook lagere maandlasten op. Het team van TV Makelaar heeft de eigenzinnig ingerichte woonkamer van Monique en Benno een make-over gegeven. In de hoop daarmee meer kijkers te trekken, waaronder die ene koper. Op advies van het expertteam, waaronder Van Bruggen-adviseur Pieter van Tuinen, is de vraagprijs van het huis wat verlaagd om ook daardoor aantrekkelijker te zijn voor een grotere doelgroep. En nu is het wachten op die ene koper… 

Uitzending gemist? Kijk hier!