Doorwerken na pensioen

Doorwerken na pensioen

Er zijn veel mensen die na de AOW-datum graag willen blijven werken. Soms kan het bestaande arbeidscontract doorlopen na de AOW-datum. In andere gevallen zal er een nieuw arbeidscontract opgesteld worden met uw werkgever. U krijgt dan pas weer een vast contract na zes tijdelijke contracten of na 48 maanden.

Belasting bij doorwerken na AOW-leeftijd

De belastingtarieven (inkomstenbelasting) zijn na uw AOW-leeftijd lager dan voor uw AOW- leeftijd. Alle inkomsten uit de AOW, pensioen en uw werk worden hierbij meegenomen.

Mocht er een vast contract zijn en er volgt een ontslag om bedrijfseconomische redenen, dan is er geen recht op een transitievergoeding. Iets wat ook anders is voor de AOW-datum is de termijn van loondoorbetaling in geval van ziekte. Bent u AOW gerechtigd, dan is er loondoorbetaling voor 13 weken (daarvoor 104 weken) in geval van ziekte.

Nieuwe hypotheek voor verbouwen of verhuizen

Als er plannen zijn om te verhuizen/verbouwen en er is een hypotheek nodig, dan nemen geldverstrekkers het inkomen uit een dienstverband niet mee als u AOW ontvangt. Uw AOW en uw pensioen tellen wel mee. Ditzelfde geldt voor ondernemers die veel plezier hebben met ondernemen en helemaal geen zin hebben om daar mee te stoppen. Het inkomen uit de onderneming wordt na de AOW-datum niet meegenomen in de hypotheekberekening.

 Maak direct een afspraak

Maak nu een afspraak

Aanhef is niet ingevuld.

Naam is niet ingevuld.

Telefoonnummer is niet ingevuld.Vul een geldig nummer in.

Email is niet ingevuld.

Opmerking is niet ingevuld.

Ik ga akkoord met de privacyverklaring. is niet ingevuld.