Nabestaandenpensioen

Nabestaandenpensioen

Bij een overlijden kan de achterblijvende partner een uitkering ontvangen. Dit kan een nabestaandenuitkering zijn of een levensverzekering.

Algemene Nabestaandenwet (Anw) 

De overheid wil dat nabestaanden verzekerd zijn van een basisinkomen na een overlijden. Zij kunnen daarom aanspraak maken op een uitkering, de Algemene nabestaandenwet (Anw). Deze uitkering is niet alleen voor de partner, maar ook voor eventueel achterblijvende kinderen die minderjarig zijn. Dit deel wordt het wezenpensioen genoemd.

Je komt in aanmerking voor een nabestaandenuitkering wanneer je weduwe of weduwnaar wordt en je kinderen hebt tot 18 jaar. Maar ook wanneer je arbeidsongeschikt bent. Wel gelden hier bepaalde voorwaarden. Kijk op de website van de Sociale Volksbank voor meer informatie.

Aanvullend nabestaandenpensioen

Wanneer de partner in loondienst werkte, kan het zo zijn dat je als achterblijvende partner recht hebt op een aanvullend nabestaandenpensioen hebt. Dit komt dan bovenop de uitkering vanuit de Anw.

Levensverzekering

Vanuit een afgesloten levensverzekering kan er ook potje opgebouwd zijn die nabestaanden financieel tegemoet kan komen. Onder een levensverzekering kunnen verschillende verzekeringen hangen. Levensverzekeringen keren uit bij een overlijden of op een afgesproken moment. Een levensverzekering is niet hetzelfde als een overlijdensrisicoverzekering. Deze laatste verzekering is slechts een van de vele soorten levensverzekeringen die er bestaan.

Maak direct een afspraak

In gesprek met een financieel adviseur?

Een afspraak maken is zo gemaakt! Vul hieronder jouw gegevens in. Je wordt dan binnen 15 minuten teruggebeld door een van onze medewerkers. Zij hebben inzicht in de agenda van onze adviseurs. Zo plannen we een afspraak op een moment en plek die jóu uitkomt. Het eerste gesprek is altijd vrijblijvend en kosteloos.

maandag t/m vrijdag:   08:30 - 20:30
zaterdag:   10:00 - 15:00

Vul hieronder jouw gegevens in voor een vrijblijvend en kosteloze afspraak:

Aanhef* is niet ingevuld.

Uw naam is niet ingevuld.

Uw telefoonnumer is niet ingevuld

Uw email is niet ingevuld

Opmerking is niet ingevuld.

U dient akkoord te gaan met de privacy verklaring.