Is er een verzekering tegen faillissement?

Je kunt je als ondernemer en bedrijf niet verzekeren tegen je eigen faillissement. Wel kun je de gevolgen van een faillissement beperken door hier bij het kiezen van de juridische rechtspersoon al rekening mee te houden.

Als je persoonlijk aansprakelijk bent bij een faillissement dan betekent dit dat niet alleen het ondernemersvermogen onder het faillissement valt, maar ook je privévermogen. Als een curator de schulden bij een faillissement niet volledig kan betalen uit het bedrijfsvermogen, inclusief de verkoop van bedrijfsmiddelen, dan wordt vervolgens je privévermogen aangesproken. Als je niet voldoende spaar- en beleggingsgeld hebt om die schulden van te betalen, kan dit zelfs leiden tot verkoop van je eigen woning en andere bezittingen.

Heb je een eenmanszaak of vennootschap onder firma (vof) dan kan je ook persoonlijk aansprakelijk gesteld worden. Heb je een besloten vennootschap (BV) dan kun je in beginsel niet persoonlijk aansprakelijk gesteld worden, tenzij aangetoond kan worden dat jij je bedrijf onbehoorlijk bestuurd hebt.

Maak een afspraak

Ik heb een vraag...

Heeft u een vraag? Dan kunt u deze stellen via dit formulier. Wij staan graag voor u klaar!

Aanhef: is niet ingevuld.

Naam: is niet ingevuld.

Telefoonnummer: is niet ingevuld.Vul een geldig nummer in.

E-mail: is niet ingevuld.

Mijn vraag: is niet ingevuld.

Ik ga akkoord met de privacyverklaring. is niet ingevuld.