Geef jij voorkeur aan advies op de vestiging of op afstand? De keuze is aan jou. Lees meer.

De hypotheekaanvraag van een ondernemer

Wat is voor een geldverstrekker het grote verschil tussen iemand in loondienst en een ondernemer? Het inkomen van een ondernemer is minder stabiel dan het inkomen van iemand in loondienst, daarnaast is er minder zekerheid voor (toekomstige) inkomsten. Voor een geldverstrekker is het vooral van belang dat de hypotheeklasten iedere maand netjes voldaan worden, daarom zijn ze iets voorzichtiger met het verstrekken van een hypotheek aan iemand met een variabel inkomen. Geldverstrekkers willen daarom – voordat ze iemand geld lenen – een duidelijk beeld vormen van het werk dat de ondernemer doet en welke inkomsten daaraan gekoppeld zijn.

Toetsingsinkomen berekenen voor ondernemers

Om het (maximaal) te lenen bedrag te bepalen, kijken geldverstrekkers naar het gemiddelde inkomen over de afgelopen drie jaar, met als maximum het inkomen uit het laatste kalenderjaar. Tegenwoordig kun je bij sommige geldverstrekkers ook een hypotheek krijgen als je (minimaal) een jaar ondernemer bent. Van Bruggen Adviesgroep adviseert je op een deskundige, onafhankelijke manier over jouw persoonlijke mogelijkheden.

Zoek een adviseur bij jou in de buurt

Financiële kengetallen noodzakelijk

Bij ondernemers kijken geldverstrekkers ook naar andere financiële kengetallen. Hoe hoog is bijvoorbeeld het eigen- en vreemd vermogen? Wat is de solvabiliteit en rentabiliteit, de cashflow en het werkkapitaal?

Advies op maat

Ben jij als zzp’er van plan om een huis te gaan kopen, en wil je dus een hypotheek afsluiten? Dan is financieel advies erg belangrijk. Onze financieel adviseurs kennen de mogelijkheden en (acceptatie)voorwaarden van veel verschillende geldverstrekkers. Wij zoeken graag samen met jou uit welke hypotheek bij jou past; dat scheelt je veel tijd en stress.

Maak direct een afspraak

Afspraak maken?

Ga in gesprek met een van onze financieel adviseurs.

Maak een afspraak

Afspraak maken?

Ga in gesprek met een van onze financieel adviseurs.

Maak een afspraak