Financieel advies voor ondernemers

Financieel advies voor ondernemers

Een belangrijk onderdeel van ondernemen is het inschatten van risico’s. Een goede ondernemer weet welke risico’s hij of zij zelf kan lopen. De financiële gevolgen van sommige risico’s kunnen echter desastreus zijn voor de continuïteit van uw onderneming. Gelukkig zijn deze risico’s te verzekeren. De risico’s van een ondernemer zijn in drie belangrijke aandachtsgebieden op te delen:

  1. De ondernemer in privé
  2. De onderneming
  3. Het personeel

De financieel adviseurs van Van Bruggen Adviesgroep zijn gespecialiseerd in het raakvlak van de ondernemer en zijn of haar privésituatie. Voor vraagstukken over collectieve pensioenregelingen voor uw werknemers, verzuimregelingen en zakelijke schade verzekeringen werken wij samen met gespecialiseerde advieskantoren.

Maak een afspraak

Hoe werkt financieel advies voor ondernemers?

Stap 1. Maak een afspraak via de afspraakknop op deze pagina. Of bel met 0800-1600. Eén van onze financieel adviseurs neemt dan binnen 24 uur telefonisch contact op om vast te stellen wat precies de financiële wensen en ideeën zijn. Met behulp van een aantal gerichte vragen wordt tijdens het gesprek de noodzaak en het nut van een risico-inventarisatie vastgesteld.

Stap 2. Verzamel de benodigde documenten zoals uw pensioenoverzicht, het polisblad van uw arbeidsongeschiktheidsverzekering, eventuele levensverzekeringen, de laatste jaarstukken van uw onderneming en een recente aangifte inkomstenbelasting van u en uw partner. Ook wordt u gevraagd om inzichtelijk te maken wat uw inkomsten en uitgaven zijn. Als laatste zijn wij ook geïnteresseerd in uw plannen voor de komende jaren. Deel deze documenten en ideeën met de financieel adviseur Van Bruggen Adviesgroep.

Stap 3. In een persoonlijk gesprek van ongeveer 2 uur met een financieel adviseur van Van Bruggen Adviesgroep wordt gekeken naar de mogelijkheden die er zijn om de lopende risico’s op een passende wijze te verzekeren en de financiële basis van uw wensen voor de toekomst te verzekeren. Daarbij bent u verzekerd van onafhankelijk, transparant en deskundig advies. Of dit nu uw hypotheek, verzekeringen, leningen of overige financiële vragen betreft. Voor ons staat u centraal en niet de geldverstrekkers en verzekeraars met wie wij samenwerken. Persoonlijke aandacht, betrokkenheid en duidelijkheid staan hierbij voorop. Zo weet u precies waar u aan toe bent.

Stap 4. De financieel adviseur van Van Bruggen Adviesgroep maakt een inventarisatie van de verzekeringen die in uw persoonlijke situatie ontbreken of aangepast moeten worden. Het is ook een mooi moment om te kijken of er te besparen valt op lopende verzekeringen. De lopende schadeverzekeringen zoals inboedel, opstal, rechtsbijstand en aansprakelijkheid worden gecontroleerd.

Stap 5. De risico-inventarisatie wordt met u besproken tijdens een persoonlijk gesprek van ongeveer 1,5 uur. Tijdens dit gesprek worden concrete maatregel en producten met u besproken. Aan de hand van het persoonlijk financieel plan bespreekt u met uw financieel adviseur de haalbaarheid van uw wensen en ambities. Aansluitend adviseert hij u over concrete mogelijkheden om deze te realiseren. Het gesprek eindigt met het bepalen voor welke producten een offerte aangevraagd gaat worden.

Stap 6. U krijgt de offertes via mail toegezonden. Als de offertes van de diverse verzekeraars en geldverstrekker akkoord zijn, regelt onze financieel adviseur dat alle benodigde documenten compleet en correct bij de notaris, verzekeraar of geldverstrekker aangeleverd worden. Hij of zij bewaakt het proces tot en met het moment van ingang van de verzekeringen.

Stap 7. Elke risico-inventarisatie of persoonlijk financieel plan is een momentopname. Het leven van u en uw gezin staat immers niet stil. Het is daarom verstandig om uw persoonlijk financieel plan minimaal iedere 2 jaar samen met een financieel adviseur bij te werken. Zo kunt u bijsturen als dat nodig is. Wijzigingen in uw persoonlijke situatie, maar ook veranderingen in wet- en regelgeving kunnen grote invloed hebben op uw inkomen en vermogen. Bij belangrijke gebeurtenissen zoals verhuizen, trouwen, kinderen krijgen, stoppen met werken, ontslag en aanzienlijke wijzigingen in inkomen is het daarom van essentieel belang dat u contact opneemt met uw financieel adviseur. Onze ervaring leert dat er in het leven standaard én minder standaard momenten voorbij komen waarop financieel advies het verschil kan maken. Klik hier voor meer informatie over ons Comfort Servicepakket.

Wat kost het?

De diensten en tarieven kunnen per Van Bruggen Adviesgroep vestiging verschillen en zijn ook afhankelijk van je persoonlijke situatie . Kijk op de site van de vestiging voor een indicatie van de tarieven of maak een afspraak voor een kosteloos kennismakingsgesprek, waarna we op basis van je persoonlijke situatie je ons tarief kunnen doorgeven.

Maak nu een afspraak

Aanhef is niet ingevuld.

Naam is niet ingevuld.

Telefoonnummer is niet ingevuld.Vul een geldig nummer in.

Email is niet ingevuld.

Opmerking is niet ingevuld.

Ik ga akkoord met de privacyverklaring. is niet ingevuld.