Hé ondernemer! Hypotheek nodig?

Hé ondernemer! Hypotheek nodig?

Als zelfstandig ondernemer een hypotheek afsluiten? Dat kan nog wel eens lastig zijn. Je hebt het ongetwijfeld in je omgeving wel eens gehoord. Een ondernemer heeft geen vast inkomen, geen loonstrook en is afhankelijk van de winst uit de onderneming. En die winst kan nog wel eens schommelen.

Geldverstrekkers zien dat als een verhoogd risico, zeker als de onderneming net even één jaartje wat minder winst heeft gedraaid. Geldverstrekkers zien het vaak ook als extra werk, omdat hun interne processen ingericht zijn op mensen in loondienst. Bij ondernemers werkt het namelijk net even anders. Er is vaker maatwerk nodig. De financieel adviseurs van Van Bruggen Adviesgroep kunnen het gevraagde maatwerk leveren.

Maak een afspraak                                                                                           

Aandeel ondernemers groeit

Nederland telt steeds meer ondernemers. Het aantal aanvragen van ondernemers is in 2017 met 29% gegroeid ten opzichte van 2016. Daarnaast is bij één op de drie hypotheekaanvragen een ondernemer betrokken. Wat ook bleek was dat die ondernemers een duurdere woning en een hogere hypotheek hadden dan de mensen die in loondienst werken. Ondernemers kunnen dus wel degelijk een hypotheek krijgen!

Verder kijken dan cijfers

Het vinden en afsluiten van een passende hypotheek voor een ondernemer is echt een specialisme geworden. Zoek daarom een professionele adviseur die jou goed kan begeleiden, zeker ook als je net bent gestart met jouw bedrijf. De resultaten van je onderneming zijn uiteraard belangrijk bij de beoordeling of je een hypotheek kunt krijgen. Gelukkig zijn er geldverstrekkers die samen met de adviseur verder kijken dan alleen cijfers.

Versoepelde regels

Nog niet zo lang geleden moesten ondernemers drie jaar zelfstandig zijn om überhaupt in aanmerking te komen voor een hypotheek. Dat is versoepeld, ook als je nog maar een jaar aan de slag bent als ondernemer kan je al een hypotheek aanvragen. Daarbij wordt dan bijvoorbeeld gekeken naar de branche waarin je werkzaam bent, de benodigde investeringen die je moet doen, je verdienmodel en uiteraard het financiële resultaat van het afgelopen jaar. Ook als je gedeeltelijk nog in loondienst bent kun je een hypotheek aanvragen. Zelfs een hypotheek met de Nationale Hypotheken Garantie is tegenwoordig een mogelijkheid voor ZZP'ers die pas een jaar aan de slag zijn. Van Bruggen-adviseurs hebben inmiddels veel ervaring met de groep ondernemers. Deze ervaring is steeds beter in te zetten, dankzij de versoepelde regels.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Om je voor te bereiden op de aankoop van een woning, is het goed om geld achter de hand hebben om de kosten koper te kunnen betalen. Houd daarnaast geld aan om aan te tonen dat je een tegenslag kunt opvangen. Zorg ook voor een uitgewerkt bedrijfsplan waarin je jouw plannen voor de komende jaren uitwerkt. Een goede voorbereiding is en blijft het halve werk.

Wat kost het?

De diensten en tarieven kunnen per Van Bruggen Adviesgroep-vestiging verschillen en zijn ook afhankelijk van je persoonlijke situatie. Kijk op de site van de vestiging voor een indicatie van de tarieven of maak een afspraak voor een kosteloos kennismakingsgesprek, waarna we op basis van je persoonlijke situatie je ons tarief kunnen doorgeven.

Hoe werkt het?

Stap 1. Maak een afspraak of bel met 0800-1600. Eén van onze financieel adviseurs neemt dan binnen 24 uur telefonisch contact op om vast te stellen wat precies de financiële wensen en ideeën zijn. Met behulp van een aantal gerichte vragen wordt tijdens het gesprek de haalbaarheid van de financieringsaanvraag vastgesteld.

Maak een afspraak

Stap 2. Verzamel de benodigde documenten zoals de laatste 3 jaarrekeningen, de laatste 3 belastingaangiften en de laatste 3 belastingaanslagen. Ben je nog geen 3 jaar ondernemer? Dan zijn ook kopieën van loonstroken en jaaropgaves van de werkgever noodzakelijk. Wat er verder nog gevraagd wordt, is afhankelijk van de geldverstrekker. Gebruikelijk zijn een kopie van een identiteitskaart, uittreksel KvK, een overzicht van de opgebouwde pensioenrechten en een uitgewerkt ondernemersplan. Deel deze documenten met de financieel adviseur Van Bruggen Adviesgroep.

Stap 3. Een ondernemer heeft geen loonstrook. Het vaststellen van het jaarinkomen is daarom complexer dan bij iemand in loondienst. Van Bruggen Adviesgroep werkt samen met specialisten zoals Raadhuys. Zij zijn gespecialiseerd in fiscale advisering voor ondernemers en stellen inkomensanalyses ten behoeve van de financiering voor de eigen woning op. Deze inkomensanalyse heeft als doel de haalbaarheid van de verkrijging van een financiering voor de eigen woning nauwkeurig in te schatten. In de eindconclusie wordt een bestendig inkomen vermeld als de ondernemingen voldoende solvabel en liquide is.

Stap 4. In een persoonlijk gesprek met een financieel adviseur van Van Bruggen Adviesgroep wordt gekeken naar de mogelijkheden die er zijn om tot een passende financiering te komen. Daarbij bent je verzekerd van onafhankelijk, transparant en deskundig advies. Of dit nu je hypotheek, verzekeringen, leningen of overige financiële vragen betreft. Voor ons sta jij centraal en niet de geldverstrekkers en verzekeraars met wie wij samenwerken. Persoonlijke aandacht, betrokkenheid en duidelijkheid staan hierbij voorop. Zo weet jij precies waar je aan toe bent.

Stap 5. Bij Van Bruggen Adviesgroep vergelijken wij vrijwel alle geldverstrekkers en verzekeringsmaatschappijen. Dit in tegenstelling tot jouw bank, die enkel naar de eigen producten kijkt. Wij vragen een offerte op bij de geldverstrekker die het beste past bij jouw persoonlijke situatie. Wij kijken heel nadrukkelijk niet alleen naar de laagste rente, maar zijn ook heel alert op de voorwaarden van de diverse financieringsvormen.

Stap 6. Als de offerte van de geldverstrekker akkoord is, regelt onze financieel adviseur dat alle documenten compleet en correct bij de notaris aangeleverd worden. Hij of zij bewaakt het proces tot en met het moment van de overdracht van de woning.

Stap 7. De lopende schadeverzekeringen zoals inboedel, opstal, rechtsbijstand en aansprakelijkheid worden gecontroleerd. Door de verhuizing zijn aanpassingen noodzakelijk. Ook tijdens en na de verhuizing ben je goed verzekerd dankzij de expertise van Van Bruggen Adviesgroep.

Maak nu een afspraak

Aanhef is niet ingevuld.

Naam is niet ingevuld.

Telefoonnummer is niet ingevuld.Vul een geldig nummer in.

Email is niet ingevuld.

Opmerking is niet ingevuld.

Ik ga akkoord met de privacyverklaring. is niet ingevuld.