Okkenbroekerveldweg 4

7435 PM Okkenbroek
€ 305.000 [WONING_FREE_ON_NAME]
Bereken jouw maximale hypotheek

Omschrijving

Altijd al een landelijke woning of een schuurwoning willen bouwen? In Okkenbroek - een gezellig dorpje in de gemeente Deventer – kan dit nu!

Aan de Okkenbroekerveldweg mogen twee compensatiewoningen gebouwd worden. Het agrarische landschap is er kleinschalig en wordt getypeerd door karakteristieke lanen langs de wegen. Deze twee woningen zullen een landelijke uitstraling krijgen van één erf, met groene elementen en één ontsluiting. Zowel de landelijke woning als de schuurwoning zijn reeds ingetekend in het bestemmingsplan.

Bouwgrond Landelijke woning met bijgebouw € 315.000,- v.o.n.
Het dakvlak van de woning is beeldbepalend en heeft een rustige vormgeving. De woning dient te zijn voorzien van een dakoverstek en een traditionele kapvorm. Hierbij mag een sobere detaillering toegepast worden. Het materiaal dat gebruikt mag worden is baksteen en / of hout. Het dak mag bedekt zijn met riet of pannen in de kleuren rood, grijs of zwart. De gevels moeten de kleur rood of roodbruin hebben. De kozijnen mogen gebroken wit zijn of een gedekte kleurstelling (antraciet of groen).

Het volume van deze woning bedraagt ca. 750 m3. Op dit perceel is een vrijstaand bijgebouw met een totaal oppervlak en volume mogelijk van maximaal 100 m² en maximaal 300 m³ mits passend en afgestemd op de beeldkwaliteit van het gehele plan. Het perceel waarop de landelijke woning met bijgebouw komt te staan bedraagt circa 1600 m2.

Bouwgrond Schuurwoning € 305.000,- v.o.n.
Het dakvlak van het gebouw is beeldbepalend en een rustige vormgeving, eenvoudig volume met een zadeldak. De gevels die zichtbaar zijn vanaf het erf of vanaf de weg worden in beeld visueel gesloten. De landelijke woning vormt het hoofdgebouw op het erf, de schuurwoning dient hieraan ondergeschikt te zijn met sobere detaillering. De woning mag worden opgetrokken uit baksteen/hout/plaatmateriaal in gedekte kleurstelling en niet glimmend. Tevens moeten de kozijnen in gedekte kleurstelling worden uitgevoerd. Gezien de ligging van het erf is het belangrijk dat het een landelijke agrarische uitstraling behoudt.

Het bouwvolume bedraagt ca. 750 m³; aan de kant van het landschap (d.w.z. de kanten die niet zichtbaar zijn vanaf het erf, de weg/openbare ruimte) zijn insnijdingen in het volume geen bezwaar mits de helft van de gevel doorloopt tot aan de daklijn. Zo kan een overkapte buitenruimte gerealiseerd worden. Overstekken aan de gevels die zichtbaar zijn vanaf het erf zijn niet toegestaan. Evenals een apart bijgebouw bij de schuurwoning. De schuurwoning bedraagt maximaal één bouwlaag met kap. Het perceel waarop de schuurwoning komt te staan bedraagt circa 1420 m2.

Het erf
Tussen de landelijke woning en de schuurwoning mogen geen bouwwerken worden gebouwd, afrasteringen geplaatst of lijnvormige beplanting worden aangebracht. De afscherming tussen de woningen in de vorm van losse beplanting dat past op een boerenerf. Een deel van de beide percelen is mandelig in verband met de ontsluiting naar de Okkenbroekerveldweg.

De afbeeldingen bij deze presentatie zijn impressies van landelijke woningen en schuurwoningen. In het bestemmingsplan is vastgelegd aan welke voorwaarden de te bouwen woningen moeten voldoen. De percelen waar de woningen gebouwd mogen worden, bedraagt in totaal 3025 m2. De percelen van de woningen moeten nog ingemeten worden door het kadaster. In overleg is de verdeling is vierkante meters tussen de schuurwoning en de landelijke woning te wijzigen. Schuren die op de foto’s staan worden binnenkort gesloopt.

?

Kenmerken

  1. Overdracht
  2. Vraagprijs€ 305.000 [WONING_FREE_ON_NAME]
  3. Aangeboden sinds2021-03-26
  4. StatusBeschikbaar
  5. AanvaardingIn overleg
  1. Bouw
  2. Soort woonhuis[WONING_]
  3. Soort bouwBestaande bouw
  4. Bouwjaar-1
  5. Soort dakonbekend
  1. Oppervlakten en inhoud
  2. Woonoppervlakte0m²
  3. Perceeloppervlakte0m²
  4. Inhoud0m³
  1. Indeling
  2. Aantal kamers -1 kamers (-1 slaapkamers)
  3. Aantal badkamers -1 badkamers en apart toilet
  4. Badkamervoorzieningen
  5. Aantal woonlagen -1 woonlagen
  1. Energie
  2. Isolatie
  3. Verwarming
  4. CV ketel
  1. Kadastrale gegevens
  2. AanduidingDiepenveen K 47
  3. Eigendomssituatievolledige eigendom
  1. Buitenruimte
  2. Ligging
  3. Achtertuin0m² (0 breed en 0 diep)
  4. Ligging tuinonbekend

Meer informatie over deze woning? Neem contact met uw makelaar in Okkenbroek.

0800 1600 Bereikbaarheid:
Werkdagen van 08.30 – 20.30 uur
Zaterdagen van 10.00 – 15.00 uur