Wat is de gouden tip voor het snel verkopen van een huis?

Dé gouden tip bestaat helaas niet. Wij hebben wel twee praktische tips die u helpen bij de verkoop van uw huis. Kijk hier voor een aantal tips van onze stylingexperts.

Tip 1: Neem een verkoopmakelaar in de arm en bepaal samen de juiste vraagprijs.

Door de vraagprijs te hoog in de markt te zetten schrikt u potentiele kopers af. U weet dat er nog wel te onderhandelen valt, maar dat weet de potentiele koper wellicht niet. Een te lage verkoopprijs is vanzelfsprekend ook niet gewenst, omdat u dan misschien met een restschuld op uw hypotheek kan blijven zitten. Een verkoopmakelaar van Van Bruggen Adviesgroep kan u hier perfect over adviseren. Hij of zij kent de omgeving en de verkoopprijzen van omliggende huizen die lijken op het huis dat u wilt verkopen.

Tip 2: Ruim de woning op.

Zorg dat de woning er schoon, fris en verzorgd uitziet. Werk achterstallig onderhoud weg. Het is vaak een kleine moeite. U bent er al wellicht aan gewend, maar de nieuwe eigenaar kijkt veel kritischer naar de deur die klemt, de vochtplekken in de badkamer en de schutting die verrot is. Tot de opruimwerkzaamheden behoren ook het uit het zicht leggen van fotolijstjes. Foto’s van anderen maakt het voor de potentiele koper lastiger om in te beelden dat hij of zij er zelf woont. Uw makelaar kan u helpen met het benoemen van overige werkzaamheden die de verkoop bespoedigen. Waarschijnlijk kent hij of zij ook nog wel een handige klusjesman die de werkzaamheden kan uitvoeren.

 “Eén van mijn gouden tips: Een schoon en opgeruimd huis verkoopt beter! Knap nog even die lelijke plekjes op en creëer ruimte. Uw woning is klaar voor de verkoop!” - Marcel van Oeffel, Van Bruggen Makelaar Zoetermeer.

5 stappen tot een snelle verkoop

U gaat uw huis verkopen. Bij Van Bruggen Adviesgroep hebben wij hier veel ervaring mee. Graag delen wij onze ervaring en kennis met u in dit handige stappenplan.

  1. Ruim de woning op. 
  2. Werk achterstallig onderhoud weg. 
  3. Bepaal de vraagprijs. Kijk naar vergelijkbare woningen die er recent verkocht zijn. Een makelaar kan u helpen bij het bepalen van de vraagprijs. Bepaal ook de verkoopprijs. Denk vast na voor welke prijs u de woning bereid bent om te verkopen. Er worden de afgelopen tijd veel huizen boven de vraagprijs verkocht, maar zeker niet allemaal.
  4. Bepaal hoe en waar u de woning gaat etaleren. Funda is uiteraard een goede keuze, maar er zijn meer aanbieders in de markt. Laat een professionele fotograaf de foto’s voor de website en folder maken. Denk ook eens aan een videopresentatie van uw woning.
  5. Bepaal wie de bezichtigingen gaat doen. Wellicht bent u zelf de beste verkoper van uw woning, maar kunt u omgaan met de kritiek van geïnteresseerden? Een verkoopmakelaar neemt u veel werk en stress uithanden. Hij of zij kan ook de koopcontracten opstellen en de juridische eigendomsoverdracht begeleiden.

De bovenstaande tips zijn algemene tips waarmee u zelf al aan de slag kunt. Een verkoopmakelaar kan u het beste tips geven die aansluiten op uw persoonlijke situatie. Wilt u weten of er ook een Van Bruggen makelaar bij u in de buurt zit? Neem dan contact met ons op.

Contactformulier

Bel mij terug is niet ingevuld.

Aanhef is niet ingevuld.

Naam: is niet ingevuld.

Telefoonnummer: is niet ingevuld.

E-mail: is niet ingevuld.

Opmerkingen: is niet ingevuld.

Ik ga akkoord met de privacyverklaring. is niet ingevuld.