Kun jij ook besparen op je maandlasten? Download ons gratis whitepaper hier.

Hoe hoog zet je de vraagprijs?

Door de vraagprijs te hoog in de markt te zetten, schrik je potentiële kopers af. Hoewel jij weet dat er nog te onderhandelen valt, is dit voor de potentiële koper niet altijd duidelijk. Daarnaast is een te láge verkoopprijs ook niet gewenst, omdat je dan bijvoorbeeld met een restschuld op je hypotheek blijft zitten. Door een verkoopmakelaar in de arm te nemen, bepaal je samen de juiste vraagprijs. Deze kan je namelijk perfect adviseren doordat hij of zij de omgeving en de verkoopprijzen van deze buurt kent.

Opruimen van de woning

Een schoon en opgeruimd huis verkoopt beter. Zorg er daarom voor dat je huis er schoon, fris en verzorgd uitziet als je het wil verkopen. Werk daarnaast achterstallig onderhoud weg. Een potentiële koper kijkt namelijk veel kritischer naar de kleine gebreken dan jij én het is een kleine moeite.

“Eén van mijn gouden tips: Een schoon en opgeruimd huis verkoopt beter! Knap nog even die lelijke plekjes op en creëer ruimte. Uw woning is klaar voor de verkoop!” – Dennis Rikken, Van Bruggen Makelaar Haarlem.

Vijf stappen naar een snelle verkoop

Je gaat je huis verkopen. Graag delen wij onze kennis met jou in dit handige stappenplan:

  1. Ruim je huis op.
  2. Werk achterstallig onderhoud weg.
  3. Bepaal de vraagprijs. Hierbij kijk je naar vergelijkbare woningen die in de omgeving recent verkocht zijn. Een makelaar kan je daarbij helpen. Bepaal daarbij de verkoopprijs: voor welke prijs ben je bereid de woning te verkopen?
  4. Bepaal hoe en waar je de woning te koop zet. Naast Funda zijn er meer aanbieders in de markt. Laat een professionele fotograaf de foto’s voor de website maken. Hierbij kun je ook denken aan een videopresentatie van je huis.
  5. Bepaal wie er aanwezig zal zijn bij de bezichtigingen. Een verkoopmakelaar neemt je veel werk en stress uit handen. Daarnaast kan hij of zij ook de koopcontracten opstellen en de juridische eigendomsoverdracht begeleiden.

Kunnen we je helpen?

De bovenstaande tips zijn algemene tips waarmee je zelf aan de slag kunt. Een verkoopmakelaar kan je tips geven die aansluiten op jouw persoonlijke situatie. Neem contact met ons op voor een afspraak met een Van Bruggen makelaar.

Maak direct een afspraak

Afspraak maken?

Ga in gesprek met een van onze financieel adviseurs.

Maak een afspraak

Afspraak maken?

Ga in gesprek met een van onze financieel adviseurs.

Maak een afspraak