Wat is de eerste stap als ik een huis wil kopen?

Zeker voor starters is het belangrijk dat zij hulp en ervaring zoeken. Een huis kopen is waarschijnlijk de grootste aankoop die u ooit gaat doen. Laat u daarom goed adviseren en kijk zeker ook naar de nadelen van een huis kopen. Allereerst is het belangrijk om voor uzelf te bepalen wat voor u de ideale woning is. Er zijn ruim zeven miljoen woningen in Nederland, dus hoe vindt u de juiste woning die bij u past? Dankzij de makelaarsdiensten van Van Bruggen Adviesgroep helpen wij onze klanten altijd met het beantwoorden van zeven belangrijke vragen om erachter te komen wat uw droomhuis is.

  1. Waar wilt u gaan wonen? Hebt u een bepaalde regio in gedachten? Of, wilt u zelfs in die ene straat wonen. Hoe flexibel bent u hierin?
  2. Met hoeveel mensen gaat u in dat huis wonen? En, komt daar wellicht op korte termijn verandering in. Bijvoorbeeld als er kinderen gewenst zijn. Of, als de kinderen juist uit huis gaan.
  3. Hoe lang bent u van plan om in dat huis te blijven wonen? Is het een tussenstap totdat u het echte droomhuis kunt betalen? Of, verwacht u hier minimaal 30 jaar te blijven wonen.
  4. Wat kunt u maximaal lenen? Maar, nog belangrijker wat vindt u prettig om te lenen? Vaak is dat zeker niet het maximale leenbedrag.
  5. Wat voor soort huis zoekt u? Gaat u voor een appartement, rijtjeshuis of vrijstaand. Of, gaat u juist voor iets heel bijzonders als een woonboot.
  6. Zoekt u een nieuwbouwhuis? Of, bent u verliefd op de stijl uit de jaren-30? Moet het huis woonklaar zijn? Of, zoekt u juist een huis dat verbouwd moet gaan worden?
  7. Hoeveel haast hebt u? Wanneer wilt u in het nieuwe huis gaan wonen? Of, is er een vaste datum dat de woning beschikbaar moet zijn?

Pas als u deze zeven vragen beantwoord hebt, bent u klaar om echt gericht te gaan zoeken. Dit is dan ook het geschikte moment om een aankoopmakelaar in de arm te nemen.

Schakel een aankoopmakelaar in

Een aankoopmakelaar kan u behoeden voor emotionele beslissingen. Juist in een overspannen woningmarkt, zoals wij die nu in veel stedelijke gebieden kennen, is het erg belangrijk om terug te kunnen vallen op iemand met ervaring en kennis van die lokale woningmarkt. Zo kan het zijn dat u sneller in aanmerking komt voor de woning die u op het oog heeft. Zeker voor starters kan het daarom lonen om de professionele hulp van een ervaren makelaar in te schakelen. Een aankoopmakelaar kost uiteraard geld, maar verdient zichzelf makkelijk terug omdat de makelaar kritisch onderzoek doet naar de woning en de onderhandelingsruimte in de vraagprijs. Zo komt u ook achteraf niet voor onverwachte verrassingen te staan.

Contactformulier

Bel mij terug is niet ingevuld.

Aanhef is niet ingevuld.

Naam: is niet ingevuld.

Telefoonnummer: is niet ingevuld.

E-mail: is niet ingevuld.

Opmerkingen: is niet ingevuld.

Ik ga akkoord met de privacyverklaring. is niet ingevuld.