Kan ik mijn huis verkopen zonder de hulp van een verkoopmakelaar?

Uiteraard kan dat. U bent niet wettelijk verplicht om een makelaar in de arm te nemen. Voor veel verkopers is het echter wel aan te raden om een verkoopmakelaar in te schakelen, want een goede verkoopmakelaar kent de lokale markt en kan u adviseren over de vraagprijs. Hij of zij leidt de kijkers rond en voert de onderhandelingen namens u.

Full-service makelaar

Bij Van Bruggen Adviesgroep geloven wij in een full-service dienstverlening. Een huis verkopen is namelijk complex. Wij vinden het belangrijk om de juiste expertise in te huren om voor u de beste verkoopprijs te realiseren. Op die manier neemt de verkoopmakelaar van Van Bruggen Adviesgroep u veel werk en zorgen uit handen. Denk dan aan het regelen van een professionele fotograaf die uw woning van haar beste kant laat zien of het inmeten van de woning om een interactieve 2D of 3D plattegrond te maken. Ook het inschakelen van een verkoopstylist die, met soms kleine ingrepen, uw woning weer fris en uitnodigend maakt, behoort tot de mogelijkheden.

Zelf uw huis verkopen?

Door veel zelf te doen is het inderdaad mogelijk om te besparen op de kosten, maar in veel gevallen gaat dan het oude gezegde ‘goedkoop is duurkoop’ op. Het controleren van de bestemmingsplannen van de gemeente, het onderhandelen over de voor u beste prijs, het beoordelen van de bouwtechnische keuring en het controleren van alle juridische documenten horen tot de standaard dienstverlening van de makelaars bij Van Bruggen Adviesgroep. Dit zijn werkzaamheden die u beter niet zelf op kunt pakken. Omdat wij ons werk goed doen, verdienen wij onszelf weer terug. Is het soms niet in geld, dan is het zeker wel in het beperken van de risico’s en het ontnemen van de zorgen en stress die erbij komt kijken.

Voor- en nadelen van een makelaar


De makelaar kent de (lokale) huizenmarkt en is bekend met de (lokale) regelgeving. Hij of zij is goed op de hoogte van de recente vraag- en verkoopprijzen. Ook het biedproces kent geen geheimen voor een ervaren makelaar. De ervaren makelaar blijft rustig onder druk en bij hoogoplopende spanningen gedurende het biedingsproces. De makelaar heeft de deskundigheid en het netwerk om na overeenstemming tot verkoop het formele gedeelte rondom de overdracht van de woning te regelen. Naast deze voordelen is er ook een nadeel. Het inschakelen van een makelaar kost geld. Gebruikelijk is 1,2% van de koopsom, maar een goede makelaar verdient zichzelf weer terug. Is het soms niet in geld, dan is het zeker wel in het beperken van de risico’s en het ontnemen van de zorgen die erbij komen kijken.

“Zelf een huis kopen, dat kan iedereen. Maar kopen tegen de juiste prijs en alle risico’s in kaart brengen en beoordelen, daar hebben de meeste mensen toch echt een gespecialiseerde vakman voor nodig. Gelukkig beseft de grote meerderheid dat ook. Een goede makelaar verdient zichzelf terug. Is het soms niet op prijs, dan zeker wel door het beperken van de risico’s.” - Franchisenemer Daan van der Til uit Apeldoorn.

Contactformulier

Bel mij terug is niet ingevuld.

Aanhef is niet ingevuld.

Naam: is niet ingevuld.

Telefoonnummer: is niet ingevuld.

E-mail: is niet ingevuld.

Opmerkingen: is niet ingevuld.

Ik ga akkoord met de privacyverklaring. is niet ingevuld.