Is het voordelig om mijn huis te verkopen om vervolgens terug te huren?

Hier is helaas geen eenduidig antwoord op te geven, omdat het advies volledig afhankelijk is van uw persoonlijke en financiële situatie.

Situaties waarin het terug huren van uw huis voordelig kan zijn

  1. Zuiver financieel gezien kan het een goede oplossing zijn voor mensen die meer rendement willen maken met het geld dat in hun huis ‘vastzit’.
  2. Daarnaast kan het een goede oplossing zijn voor eigenaren van een huis met veel overwaarde, maar met een laag (pensioen)inkomen. Er komen echter ook emotionele aspecten om de hoek bij deze constructie. U woont in een huis waarvan u ooit de eigenaar was, maar waar nu iemand anders de beslissingen neemt over onderhoud en verbouwingen.

Huis verkopen aan directe familie

Een speciale situatie ontstaat als u de woning verkoopt aan directe familie zoals uw kinderen. Een huis verkopen en dan weer terug huren is fiscaal complex, roept nieuwe emotionele uitdagingen op en is lang niet altijd financieel gunstig. Zeker als er nog een financiering nodig is om de woning door de kinderen te laten kopen, de rente is dan namelijk niet meer aftrekbaar, lijkt deze constructie financieel niet aantrekkelijk.

“In Frankrijk schijnt het heel gebruikelijk te zijn om je eigen huis te verkopen om vervolgens weer terug te huren. Wij Nederlanders moeten er blijkbaar nog aan wennen. Ik kom het nog niet vaak tegen in mijn dagelijkse praktijk. Als het al gebeurt, dan is het bijna altijd dat de ouders de woning verkopen aan hun kinderen. Met de juiste afspraken, uiteraard goed op papier gezet, kan dit een win-win situatie opleveren.” - Marco Stubbe, Van Bruggen adviseur Lansingerland.

Win advies in van een onafhankelijke partij

Het inwinnen van deskundig en professioneel advies in de bovenstaande gevallen werkt altijd in uw voordeel. De financieel adviseurs van Van Bruggen Adviesgroep hebben veel ervaring en kunnen u bijstaan als onafhankelijke partij in het nemen van de juiste beslissingen.

Contactformulier

Bel mij terug is niet ingevuld.

Aanhef is niet ingevuld.

Naam: is niet ingevuld.

Telefoonnummer: is niet ingevuld.

E-mail: is niet ingevuld.

Opmerkingen: is niet ingevuld.

Ik ga akkoord met de privacyverklaring. is niet ingevuld.