Hoe profiteer jij van jouw overwaarde? Download ons gratis whitepaper hier.

Twee situaties waarin het terughuren van jouw huis voordelig kan zijn

Situatie 1: financieel gezien kan het verkopen en terughuren van je huis een goede oplossing zijn wanneer je meer rendement wilt maken met geld dat in je huis ‘vastzit’ (bijvoorbeeld omdat je woning meer waard is geworden).
Situatie 2: Het verkopen en terughuren van je huis kan een goede oplossing zijn wanneer je eigenaar bent van een huis met veel overwaarde, maar je een laag (pensioen)inkomen hebt.

Let op: het verkopen en terughuren van je eigen huis kan emoties met zich meebrengen. Je woont in een huis waarvan je ooit de eigenaar was, maar waar nu iemand anders de beslissingen neemt over onderhoud en verbouwingen.

Huis verkopen aan directe familie

Wanneer je de woning verkoopt aan directe familie, zoals je kinderen, ontstaat er een speciale situatie. Als er extra financiering nodig is om de woning door de kinderen te laten kopen, dan lijkt deze constructie financieel niet aantrekkelijk. De rente is dan namelijk niet meer aftrekbaar.

“In Frankrijk schijnt het heel gebruikelijk te zijn om je eigen huis te verkopen om vervolgens weer terug te huren. Wij Nederlanders moeten er blijkbaar nog aan wennen. Ik kom het nog niet vaak tegen in mijn dagelijkse praktijk. Als het al gebeurt, dan is het bijna altijd dat de ouders de woning verkopen aan hun kinderen. Met de juiste afspraken, uiteraard goed op papier gezet, kan dit een win-win situatie opleveren.” - Marco Stubbe, Van Bruggen adviseur Lansingerland.

Win advies in

Het inwinnen van deskundig en professioneel advies van een onafhankelijke partij over het verkopen en terughuren van je eigen huis of het verkopen van je huis aan directe familie, werkt altijd in je voordeel. Een adviseur van Van Bruggen Adviesgroep staat je graag bij in het nemen van de juiste beslissingen voor jouw specifieke persoonlijke en financiële situatie.

Afspraak maken?

Ga in gesprek met een van onze financieel adviseurs.

Maak een afspraak

Afspraak maken?

Ga in gesprek met een van onze financieel adviseurs.

Maak een afspraak