Vijf tips voor een succesvolle verkoopstyling

Het succes van de verkoop van een huis valt of staat met de uitstraling en sfeer. Verkoopstyling speelt hierbij een belangrijke rol. Objectief naar je eigen huis kijken is moeilijk. Wat jij mooi vindt, kan een ander lelijk vinden. Waar jij waarschijnlijk al gewend bent aan de deur die klemt, de vochtplekken in de badkamer, de overvolle kledingkasten en de schutting die knalgeel geschilderd is, kijkt de nieuwe eigenaar veel kritischer naar de woning. Met deze tips maak je jouw woning klaar voor de verkoop.

  1. Zorg ervoor dat je huis er ruim uitziet. Hoe je dat doet? Haal alle persoonlijke gebruiksvoorwerpen uit het zicht. Hang dus geen jassen aan de kapstok, leg geen stapels kranten op de eettafel en laat niet alle fotolijstjes staan. Creëer extra ruimte door kleine meubelen naar een tijdelijke opslagruimte te brengen. Zorg er daarnaast voor dat het huis netjes is. Plaats geen spullen op de trap, vloer of het aanrecht. Plaats vuilcontainers, kinderwagens en fietsen uit het zicht.
  2. Geef iedere ruimte in het huis een functionele bestemming. Maak van de rommelzolder of kleine opslagruimte een nette logeerkamer of werkruimte.
  3. Ieder huis komt beter tot zijn recht in mooi licht. Snoei woekerende planten en bomen die het invallende licht blokkeren. Laat de glazenwasser komen en doe alle gordijnen helemaal open. Donkere plekken in het huis verlicht je, ook overdag, met de juiste lampen.
  4. Zorg dat je huis eruitziet om door een ringetje te halen. Vuil schrikt af. Een schoon en fris huis is de norm. Hoe schoner, hoe beter. Vooral de keuken en badkamer moeten blinken. Alle prullenbakken en wasmanden zijn uiteraard leeg en kasten zijn opgeruimd. Zorg voor voldoende frisse lucht door alle deuren en ramen enkele uren open te zetten voordat de kijkers komen. Kijk ook of het mogelijk is om huisdieren tijdelijk bij vrienden of familie onder te brengen: niet iedereen waardeert de geur van een hond of cavia.
  5. Een prettige sfeer zorgt ervoor dat de kijkers zich welkom voelen. Zorg voor de juiste temperatuur in huis op het tijdstip van de bezichtiging. Zet verse bloemen op tafel, een grote schaal met fruit in de keuken en een parasol in de tuin bij mooi weer. Een overbekende tip die volgens ons ook echt werkt, is de taart in de oven. Goed, wellicht een keer geen appeltaart dan. Kijk wel uit met geuren als wierook en andere aromatische organische stoffen. Wees ook voorzichtig met het aanzetten van muziek. Niet iedereen heeft dezelfde smaak en je wil natuurlijk ook niet dat de kijkers denken dat er iets te verbergen valt.

“Het RTL-programma TV Makelaar was jarenlang een succes op de landelijke TV. Het concept gebruik ik vaak, ook hier lokaal samen met de makelaar. Oké, uiteraard zonder camera’s en sponsoring door de plaatselijke meubelboulevard. Maar, het is prettig samenwerken met enkele lokale verkoopstylisten. Hun expertise is een welkome en waardevolle aanvulling.” - Van Bruggen adviseur Bert van Dijk uit Leeuwarden.

Afspraak maken?

Ga in gesprek met een van onze financieel adviseurs.

Maak een afspraak

Afspraak maken?

Ga in gesprek met een van onze financieel adviseurs.

Maak een afspraak