Helpen de makelaars van Van Bruggen Adviesgroep met de verkoopstyling van mijn huis?

De makelaars van Van Bruggen Adviesgroep zijn zelf geen experts op het gebied van verkoopstyling, maar we zoeken hierin graag de samenwerking op. Zo hebben wij al meer dan 10 jaar ervaring in het financieel advies aan de kandidaten in het RTL4-programma TV Makelaar waarin verkoopstyling altijd terugkomt. Wij hebben dus veel ervaring in de samenwerking tussen makelaars, financieel adviseurs en verkoopstylisten. Onze makelaars kunnen u zeker helpen met het vinden van een stylingexpert die uw woning de juiste twist geeft waardoor de verkoop gestimuleerd én waar mogelijk versneld kan worden. Bekijk meer over de TV Makelaar op onze website.

Vijf tips voor een succesvolle verkoopstyling

Het succes van de verkoop van een huis valt of staat met de uitstraling en sfeer. Verkoopstyling kan hierbij een belangrijke rol spelen. Objectief naar uw eigen huis kijken is moeilijk. Wat u mooi vindt, kan een ander lelijk vinden. U bent er wellicht al aan gewend, maar de nieuwe eigenaar kijkt veel kritischer naar de deur die klemt, de vochtplekken in de badkamer, de overvolle kledingkasten en de schutting die knalgeel geschilderd is. Met deze tips maakt u uw woning klaar voor de verkoop.

  1. Zorg ervoor dat uw huis er ruim uitziet. Haal alle persoonlijke gebruiksvoorwerpen uit het zicht. Dus geen jassen aan de kapstok en stapels kranten op de eettafel. Verwijder alle persoonlijke prullaria en de meeste fotolijstjes. Plaats geen spullen op de trap, vloer of het aanrecht. Creëer extra ruimte door kleine meubelen naar een tijdelijke opslagruimte te brengen. Plaats de kliko’s, kinderwagens en fietsen uit het zicht.
  2. Geef iedere ruimte in het huis een functionele bestemming. Maak van de rommelzolder een logeerkamer of werkruimte. Ook een kleine opslagruimte kan er leeg en opgeruimd uitzien als een logeerkamer.
  3. Ieder huis komt beter tot z’n recht met mooi licht. Snoei die woekerende planten en bomen in de tuin die het invallende licht blokkeren. Laat de glazenwasser komen. Gordijnen moeten allemaal open. Donkere plekken in het huis kunnen, ook overdag, verlicht worden met de juiste lampen.
  4. Vuil stoot af. Een schoon en fris huis is de norm. Hoe schoner, hoe beter. Kijk of het mogelijk is om huisdieren tijdelijk bij vrienden of familie onder te brengen. Niet iedereen waardeert de geur van een hond of cavia. Vooral de keuken en badkamer moeten blinken. Alle prullenbakken en wasmanden zijn uiteraard leeg. Kasten zijn opgeruimd. Zorg voor voldoende frisse lucht door alle deuren en ramen enkele uren open te zetten voordat de kijkers komen. Uw huis ziet er uit om door een ringetje te halen.
  5. Een prettige sfeer zorgt ervoor dat de kijkers zich welkom voelen. Zorg voor de juiste temperatuur in huis op het tijdstip van de bezichtiging. Regel verse bloemen op tafel, een grote schaal met fruit in de keuken en een parasol in de tuin bij mooi weer. Een overbekende tip die volgens ons ook echt werkt, is de taart in de oven. Goed, wellicht een keer geen appeltaart dan. Kijk wel uit met geuren als wierrook en andere aromatische organische stoffen. Wees ook voorzichtig met het aanzetten van muziek. Kijkers kunnen gaan denken dat er iets te verbergen valt.

“Het RTL-programma TV Makelaar was jarenlang een succes op de landelijke TV. Het concept gebruik ik vaak ook hier lokaal samen met de makelaar. Oke, uiteraard zonder camera’s en sponsoring door de plaatselijke meubelboulevard. Maar, het is prettig samenwerken met enkele lokale verkoopstylisten. Hun expertise is een welkome en waardevolle aanvulling.” - Van Bruggen adviseur Bert van Dijk uit Leeuwarden.Contactformulier

Bel mij terug is niet ingevuld.

Aanhef is niet ingevuld.

Naam: is niet ingevuld.

Telefoonnummer: is niet ingevuld.

E-mail: is niet ingevuld.

Opmerkingen: is niet ingevuld.

Ik ga akkoord met de privacyverklaring. is niet ingevuld.