Met welke kosten moet ik rekening houden bij het verkopen van een huis?

Wanneer je een huis verkoopt, zijn er een aantal verplichte kosten die je voor eigen rekening moet nemen. Onze adviseurs vertellen je graag met welke kosten je rekening moet houden bij de verkoop van het huis en hoe je slim kunt besparen.

Lees meer over kosten bij het verkopen van je huis

Kan ik mijn huis verkopen zonder de hulp van een verkoopmakelaar?

Ja, het verkopen van je huis zonder een makelaar is mogelijk. Toch kan een full-service makelaar je ook veel geld en zorgen besparen! Er zijn een aantal zaken die je waarschijnlijk liever aan een ervaringsdeskundige overlaat.

Lees meer over verkopen zonder makelaar.

Is de huizenmarkt een economische zeepbel en wat zijn de verwachtingen voor de toekomst?

Een economische zeepbel ontstaat wanneer een goed plotseling drastisch in waarde daalt, omdat er geen vertrouwen meer is van bijvoorbeeld investeerders. Onze adviseurs delen hun kijk op de huizenmarkt en de verwachtingen voor de toekomst.

Lees meer over de huizenmarkt.

Moet ik eigen geld hebben voor het kopen van een huis of kan ik de kosten koper meefinancieren?

De kosten koper omvatten een aantal kosten die betaald moeten worden door een huizenkoper. De nieuwe wetgeving laat toe dat je maximaal 100% van de waarde van de woning mag lenen. Dit betekent dat je de kosten koper zélf moet betalen.

Lees meer over kosten koper.

Helpen de makelaars van Van Bruggen Adviesgroep met de verkoopstyling van mijn huis?

Als financieel adviseur in het RTL 4-programma TV Makelaar, zien wij met eigen ogen wat goede verkoopstyling kan betekenen voor de verkoop van een huis. De makelaars van Van Bruggen Adviesgroep zijn zelf geen experts op het gebied van verkoopstyling, maar we zoeken hierin graag de samenwerking op.

Lees meer over verkoopstyling.

Wat is de gouden tip voor het snel verkopen van een huis?

Dé gouden tip bestaat helaas niet, maar er zijn wel twee praktische 'zilveren' tips waarmee we je vast een eindje op weg helpen: bepaal, samen met een verkoopmakelaar, de juiste vraagprijs en ruim je woning op. Een schoon en opgeruimd huis verkoopt nu eenmaal beter.

Lees de tips om je huis snel te verkopen.

Wat is de eerste stap als ik een huis wil kopen?

Als je een huis wilt kopen, is het verstandig om eerst goed na te denken wat jouw wensen zijn. Waar wil je gaan wonen en wat voor huis zoek je? Met hoeveel mensen ga je samenwonen en hoe lang ben je van plan er te blijven wonen? En natuurlijk: welk bedrag kun je (maximaal) lenen en hoeveel haast heb je? Als je die vragen hebt beantwoord, heb je de eerste stap gezet.

Lees meer over het verkopen van je huis.

Is het voordelig om mijn huis te verkopen om vervolgens terug te huren?

Op deze vraag is geen eenduidig antwoord te geven; dat is namelijk volledig afhankelijk van je persoonlijke, financiële situatie. Het huren van je eigen huis kan in bepaalde situaties voordelig zijn. Bijvoorbeeld als je meer rendement wilt maken met het geld dat in je huis ‘vastzit’ of als je eigenaar bent van een huis met veel overwaarde, terwijl je een laag (pensioen)inkomen hebt.

Lees meer over het terughuren van je eigen woning.

Waar let ik op als ik als ouder een huis wil kopen voor mijn kind?

Bij het kopen van een huis voor jouw kind zijn er twee partijen die emotioneel met elkaar verbonden zijn en toch een omvangrijke financiële afspraak met elkaar aangaan. Onze adviseurs hebben ervaring met deze situaties en hoe beide partijen hier optimaal van kunnen profiteren.

Lees meer het kopen van een huis voor je kind.

Wat is stille verkoop en waar vind ik het aanbod huizen in deze verkoop?

Sommige huizenbezitters willen de verkoop van hun huis niet kenbaar maken bij het grote publiek. Zij verkopen hun huis in de stille verkoop bij lokale makelaars, zoals de makelaars van Van Bruggen Adviesgroep. Via deze lokale makelaars kun je de huizen in de stille verkoop opvragen.

Lees meer over stille verkoop.

Wat gebeurt er als ik mijn huis verkoop met verlies?

Als je je huis verkoopt voor een lager bedrag dan waarvoor je het hebt gekocht, is er sprake van verlies. Er zijn twee situaties: je kunt je huis verkopen mét of zonder restschuld. Heb je een restschuld? Dan kun je de hypotheek niet aflossen met het geld dat vrijkomt uit je huis. In dat geval zul je de restschuld met je eigen geld moeten afbetalen of hem meefinancieren met je nieuwe hypotheek of met een lening bij vrienden of familie. In het gunstigste geval wordt de restschuld kwijtgescholden doordat je een hypotheek met NHG hebt.

Lees meer over het verkopen van je huis met verlies.

Wat is het verschil tussen een online makelaar en een traditionele makelaar?

Hoewel er veel overlap is tussen de online en traditionele makelaar, is er ook een verschil. Neem je een online makelaar in de arm? Dan zul je zelf veel taken oppakken, zoals de bezichtigingen of het maken van de foto’s. De makelaar pakt de zaken op die meer specialistische kennis nodig hebben. Een traditionele makelaar biedt veelal full-service dienstverlening aan en neemt het grootste deel van de taken over: hij of zij kent de lokale markt, leidt bezichtigingen en voert de onderhandelingen.

Lees meer over online en traditionele makelaars.

Afspraak maken?

Ga in gesprek met een van onze financieel adviseurs.

Maak een afspraak

Afspraak maken?

Ga in gesprek met een van onze financieel adviseurs.

Maak een afspraak