Veelgestelde vragen rondom makelaardij

Veelgestelde vragen rondom makelaardij

Het verkopen of aankopen van een huis is een complexe zaak die veel vragen oproept. Onze makelaars en adviseurs hebben voor u alvast de meest gestelde vragen door beantwoord. Heeft u een andere vraag met betrekking tot makelaardij? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Hoeveel courtage vraagt een makelaar van Van Bruggen Adviesgroep?

Makelaarscourtage is het tarief dat makelaars vragen voor hun geleverde diensten. Omdat er geen wettelijke regels gelden rondom de hoogte van dit tarief, mag iedere makelaar de courtage zelf bepalen. 

Met welke kosten moet ik rekening houden bij het verkopen van een huis?

Wanneer u een huis verkoopt, zijn er een aantal verplichte kosten die voor uw rekening zijn. Onze adviseurs vertellen u graag met welke kosten u rekening moet houden bij de verkoop van het huis en hoe u slim kunt besparen.

Kan ik mijn huis verkopen zonder de hulp van een verkoopmakelaar?

Uw huis verkopen zonder een makelaar is mogelijk, maar een full-service makelaar kan u ook veel geld en zorgen besparen! Er zijn een aantal zaken die u waarschijnlijk liever aan een ervaringsdeskundige overlaat.

Is de huizenmarkt een economische zeepbel en wat zijn de verwachtingen voor de toekomst?

Een economische zeepbel ontstaat wanneer een goed plotseling drastisch in waarde daalt omdat er geen vertrouwen meer is van bijvoorbeeld investereerders. Onze adviseurs delen hun kijk op de huizenmarkt en de verwachtingen voor de toekomst.

Moet ik eigen geld hebben voor het kopen van een huis of kan ik de kosten koper meefinancieren?

De kosten koper omvatten een aantal kostenkosten die betaald moeten worden door een huizenkoper. In 2018 mag u maximaal 100% van de waarde van de woning lenen, wat betekent dat u de kosten koper zelf moet betalen.

Helpen de makelaars van Van Bruggen Adviesgroep met de verkoopstyling van mijn huis?

Omdat wij al ruim 10 jaar de vaste financieel adviseur zijn in het RTL 4-programma TV Makelaar zien wij met eigen ogen wat goede verkoopstyling kan betekenen voor de verkoop van een huis. 

Wat is de gouden tip voor het snel verkopen van een huis?

Dé gouden tip bestaat helaas niet, maar onze makelaars geven je wel alvast twee praktische 'zilveren' tips waarmee u uit de voeten kunt. 

Wat is de eerste stap als ik een huis wil kopen?

De verkoop van een huis begint vaak met een gedachte of een verlangen naar verandering. Hoe zet je dat om naar acties die uiteindelijk leiden naar een geslaagde verkoop? Onze adviseurs helpen u op weg.

Is het voordelig om mijn huis te verkopen om vervolgens terug te huren?

Het antwoord op deze vraag is zeer uiteenlopend, afhankelijk van uw financiele en persoonlijke situatie. Desondanks schetsen we wel een paar situaties waarin het huren van uw eigen huis voordelig kan zijn.

Waar let ik op als ik als ouder een huis wil kopen voor mijn kind?

Bij het kopen van een huis voor uw kind zijn er twee partijen die emotioneel met elkaar verbonden zijn en toch een omvangrijke financiele afspraak met elkaar aangaan. Onze adviseurs hebben ervaring met deze situaties en hoe beide partijen hier optimaal van kunnen profiteren.

Wat is stille verkoop en waar vind ik het aanbod huizen in deze verkoop?

Sommige huizenbezitters willen de verkoop van hun huis niet kenbaar maken bij het grote publiek. Zij verkopen hun huis in de stille verkoop bij lokale makelaars, zoals de makelaars van Van Bruggen Adviesgroep.

Wat gebeurt er als ik mijn huis verkoop met verlies?

Huizenverkopers willen in alle gevallen voorkomen dat ze hun huis verkopen met verlies, maar in welke situaties is dit ook werkelijk financieel schadelijk omdat er bijvoorbeeld een restschuld ontstaat? Onze adviseurs leggen het uit.

Wat is het verschil tussen een online makelaar en een traditionele makelaar?

Er schuilt een groot verschil in de diensten die een online makelaar aanbiedt ten opzichte van een traditionele full-service makelaar. Welke het beste bij u past, is afhankelijk van de taken die u uit handen wilt geven.

Contactformulier

Bel mij terug is niet ingevuld.

Aanhef is niet ingevuld.

Naam: is niet ingevuld.

Telefoonnummer: is niet ingevuld.

E-mail: is niet ingevuld.

Opmerkingen: is niet ingevuld.

Ik ga akkoord met de privacyverklaring. is niet ingevuld.