Afspraak maken? Tijdens de coronacrisis gaat onze dienstverlening gewoon door. Maak gebruik van ons financieel advies op afstand. Lees meer.

Ouder worden: waar moet je rekening mee houden op financieel vlak?

Wij begrijpen dat het soms lastig om een goed inzicht te krijgen in jouw pensioen. Vooral wanneer meerdere maatschappijen jouw pensioen beheren. Bij Van Bruggen Adviesgroep Beuningen beantwoorden wij al jouw vragen omtrent jouw pensioen en kijken we samen naar de toekomst; een financieel plan voor een onbezorgde oude dag.  

Schenken en overwaarde

Ongetwijfeld spelen er ook bij jou vragen als ‘Hoe regel ik mijn pensioen?’, ‘Hoe kan ik de overwaarde op mijn woning benutten?’, ‘Hoe kan ik het levensloopbestendig maken van mijn woning financieren?’, ‘Hoe kan ik het voordelig geld schenken aan mijn (klein)kinderen?’. Veel vragen die in sommige gevallen complex kunnen zijn.

Wij beantwoorden graag samen met jou deze vragen. Zo geven wij jou een beter inzicht in jouw pensioen en kun je gaan genieten van jouw pensioenperiode.

Schenken aan uw kinderen

De woningmarkt is overspannen in Nederland, zo ook in Beuningen. Als starter, met weinig tot geen startkapitaal, is het hierdoor lastig om een woning te vinden en te financieren. Het is dan fijn dat je als ouder kunt bijspringen bij het financieren van de woningen van jouw (klein)kinderen. Dit kan met een verhoogde vrijstelling, waarbij je voor jouw kinderen een bedrag kan schenken van € 102.110,- voor de aankoop van een woning.

Niet voor mij weggelegd… toch?

Er wordt vaak gezegd dat schenken niet voor iedereen is weggelegd. En dat is natuurlijk zo, want niet iedereen kan dit gemakkelijk doen. Toch zijn er mogelijkheden om de overwaarde op jouw woning vrij te maken. Wij kijken hier graag samen met jou naar!