Wonen in Nederland, werken in België… waar moet je op letten

Wonen in Nederland, werken in België… waar moet je op letten

Veel verschillende regels en wetten met betrekking tot fiscaliteit en verzekeringszaken zijn van toepassing wanneer je gaat wonen in Nederland, maar blijft werken in België.

Hypotheek

De meeste hypotheekverstrekkers behandelen klanten, werkzaam in België en woonachtig in Nederland, op dezelfde wijze als klanten die in Nederland wonen en werkzaam zijn. Toch is er een klein aantal geldverstrekkers die dit niet doen. Dit maakt de rol van een onafhankelijk tussenpersoon die bijna alle geldverstrekkers kan aanbieden én de voorwaarden kent, extra belangrijk.

Belastingaangifte

Nederland en België hebben een belastingverdrag afgesloten waarin staat beschreven welk land over welke inkomsten belasting mag heffen. Hoofdregel is dat wie in Nederland woont, ook in Nederland belastingaangifte moet doen. Ook als het inkomen al in België is belast. Wanneer je in Nederland geen belastingaangifte doet, kun je geen gebruik maken van de hypotheekrenteaftrek en andere fiscale voordelen.

Hypotheekrenteaftrek

In het belastingverdrag tussen Nederland en België zijn een aantal passages opgenomen waardoor ook iemand die in België werkzaam is, toch (indirect) gebruik kan maken van de hypotheekrenteaftrek in Nederland. Hulp kun je inschakelen via diverse partijen, waaronder het Nederlands-Belgisch centrum te Brasschaat.

De ene situatie is de andere niet

Niet iedere situatie is hetzelfde. Een financieel adviseur met kennis van grensoverschrijdend wonen en werken kijkt samen met jou naar jouw persoonlijke situatie. Laat je daarom bijstaan door een onafhankelijk adviseur die hier in is gespecialiseerd.

Klik hier voor meer informatie over onze vestiging in Bergen op Zoom
Bergen op Zoom
Westersingel 44611 HV Bergen op Zoom
  • Advies aan huis
  • Advies op kantoor
Uw adviseur in Bergen op Zoom
Maurice Meesters
Hypotheekadviseur, verzekeringsadviseur
Klantenbeoordeling

Openingstijden

Maandag
08:30 - 17:30
Dinsdag
08:30 - 17:30
Woensdag
08:30 - 17:30
Donderdag
08:30 - 17:30
Vrijdag
08:30 - 17:30
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Buiten openingstijden op afspraak

Routebeschrijving >
KvK
: 65411846
AFM
: 12044320
Volg Van Bruggen Adviesgroep Bergen op Zoom