GOED FINANCIEEL ADVIES VOORKOMT VERRASSINGEN

Een mensenleven kent hoogte- en dieptepunten. Denk aan samenwonen, trouwen, kinderen krijgen, scheiden, een andere baan of ‘in-between jobs’ en pensioen. En dan hebben we het nog niet gehad over arbeidsongeschiktheid, invaliditeit of overlijden. Allemaal zaken die ook direct uw financiële situatie beïnvloeden. Wij kunnen niet in de toekomst kijken. Wel kunnen we de toekomst zorgelozer maken. Dat doen we graag op het moment dat we u advies geven door alle scenario’s in kaart te brengen, maar we zijn er ook op die momenten dat u ons het hardst nodig heeft.

In de praktijk zien we vaker klanten terugkomen die enige tijd geleden dolgelukkig samen een huis kochten, maar toch hebben besloten om uit elkaar te gaan. Dan komt het gesprek al snel op de eigen woning. Als een van beiden er kan blijven wonen is de situatie vaak snel opgelost. Moet er verkocht worden doordat geen van beiden de hypotheek volledig op zijn naam kan krijgen, dan kunnen er problemen ontstaan. Zit er overwaarde op de woning dan is het meestal een kwestie van eerlijk verdelen. In geval van een restschuld geldt hetzelfde, maar dat blijkt in de praktijk minder eenvoudig. Een vangnet kan dan een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie zijn, die in sommige gevallen de restschuld voor zijn rekening neemt. Hieraan zijn wel voorwaarden verbonden. Zit u in deze situatie, neem dan zo snel mogelijk contact op met uw financieel adviseur om de situatie in goede banen te leiden.

We staan ook graag naast u als het spannend is

Net zo verdrietig is het overlijden van een van de partners. Ooit is er nagedacht over een verzekering. Maar is deze toereikend om in de woning te blijven wonen? En wat moet er allemaal geregeld worden? We nemen u deze zorgen graag uit handen. We kunnen uw verdriet niet wegnemen, maar ontzorgen u graag op alle praktische en financiële vlakken. Dit geldt natuurlijk ook als u werkloos of arbeidsongeschikt raakt. Maar ook bij de hoogtepunten van het leven als het krijgen van kinderen, trouwen en/of vinden van een nieuwe baan is het prettig als iemand met u meekijkt om te zorgen dat het ook financieel goed geregeld is. Vindt u het tijd voor een goed gesprek of wilt u zeker weten dat u niet voor verrassingen komt te staan? Kom dan eens langs voor een kop koffie of plan een gesprek met ons in via de webcam.