Hypotheek oversluiten: de mogelijkheden

Denk jij dat jouw woonlasten naar beneden kunnen? Er zijn vier opties om je hypotheeklasten te veranderen. Je hypotheek oversluiten, rentemiddeling, verhuizen of afwachten. Van Bruggen Adviesgroep praat je bij. Wat is gunstig in jouw situatie?

Hypotheek oversluiten

Als de hypotheekrente aanzienlijk gedaald is ten opzichte van het percentage rente dat je nu betaalt, kan het interessant zijn om je hypotheek over te sluiten. Je kunt oversluiten bij je eigen geldverstrekker of overstappen naar een andere geldverstrekker. Let er dan op dat je vaak een vergoeding (boeterente) moet betalen en dat het oversluiten extra kosten met zich meebrengt. Deze kosten moeten wel opwegen tegen de baten.

Rentemiddeling

Bij rentemiddeling pas je je bestaande hypotheek aan, met een nieuw hypotheekrentepercentage. Je gaat per direct de nieuwe rente betalen, die wordt voor een nieuwe rentevaste periode vastgezet bij jouw huidige geldverstrekker. De vergoeding voor vervroegde aflossing hoef je niet in één keer te betalen; dit bedrag wordt verrekend in je nieuwe rentepercentage, waardoor je het gespreid betaalt over de resterende rentevaste periode.

Verhuizen

Als jij gaat verhuizen, kun je meestal jouw oude hypotheek boetevrij aflossen bij je huidige geldverstrekker. Voor jouw nieuwe hypotheek profiteer je van de huidige lage rente.

Afwachten

Je kunt ook nog even afwachten. Wat gaat de rente doen? Misschien daalt de hypotheekrente nog wel verder. Zie je dat er een stijging inzet? Dan kun je altijd direct actie ondernemen.

Jouw persoonlijke Van Bruggen-adviseur helpt je om te bepalen welke van deze vier opties voor het oversluiten van jouw hypotheek het beste bij jou en jouw situatie past.

Maak direct een afspraak