Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging

Renteverwachting

De marktrentes vertonen al twee weken een dalende trend. Ook de gemiddelde hypotheekrentes gaan omlaag, maar wel veel minder dan de marktrentes. Het aantal geldverstrekkers dat een hypotheekrenteverlaging doorvoert is nog beperkt, en de hoogte van de verlagingen is vaak maar een paar honderdsten. Dat betekent dat de marges voor geldverstrekkers verder aan het toenemen zijn en dat er zeker ruimte is voor verlagingen. Maar geldverstrekkers zijn erg voorzichtig met het verlagen van de hypotheekrentes en genieten liever even van de extra marge. Zeker zolang andere geldverstrekkers ook voorzichtig zijn met verlagingen.

De dalende trend geldt overigens alleen voor de vaste hypotheekrentes, bij de variabele hypotheekrentes zal voorlopig de stijgende trend aanhouden.

De ontwikkeling van de vaste hypotheekrente blijft op de middellange termijn nog steeds heel lastig te voorspellen. Economisch en politiek nieuws kan tot grote uitslagen in de marktrentes leiden. Die nervositeit zal waarschijnlijk niet snel verdwijnen. Het is alleen te hopen dat de gunstige berichten van de laatste weken de overhand blijven houden.

Actuele rentestanden

Benieuwd naar de actuele rentestanden? Wij houden dagelijks een renteoverzicht bij waarin je de actuele hypotheekrente van ruim dertig hypotheekverstrekkers ziet staan. Zo kun je de hypotheekrente eenvoudig vergelijken.