Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging

Wanneer is oversluiten aantrekkelijk?

Staat de hypotheekrente lager dan de rente die je nu voor je hypotheek betaalt? Dan kan oversluiten een financieel voordeel opleveren: een lagere rente zorgt nu eenmaal voor lagere maandlasten. Toch kan het oversluiten van een hypotheek niet zonder kosten: je zal namelijk taxatie-, notaris- en advieskosten moeten betalen. Sluit je de hypotheek over tijdens de rentevaste periode? Dan moet je meestal ook een boete betalen. Lees hier meer over wat een boetrente precies is. 

Kan ik de kosten voor het oversluiten terugverdienen?

Oversluiten kost geld. Toch kan het, ondanks de extra kosten, voordelig zijn om een hypotheek over te sluiten. Door het oversluiten, heb je namelijk elke maand lagere lasten. Zo kunnen de kosten en de boeterente vaak binnen een paar jaar terugverdiend zijn.

Een (bank)spaarhypotheek oversluiten

Wil je een (bank)spaarhypotheek oversluiten? Laat je dan goed adviseren. Je betaalt bij deze hypotheekvorm namelijk, naast de hypotheekrente, ook premie voor je spaarverzekering. Lees meer over spaarhypotheken.

Wil je oversluiten?

Ben je benieuwd wat interessant is in jouw huidige situatie? Denk je eraan om je hypotheek over te sluiten? Kan je hypotheek goedkoper? Is het verstandig om je hypotheek op dit moment over te sluiten? De financieel adviseurs van Van Bruggen Adviesgroep geven antwoord op al je vragen. We helpen je graag!

Maak direct een afspraak

Afspraak maken?

Ga in gesprek met een van onze financieel adviseurs.

Maak een afspraak

Afspraak maken?

Ga in gesprek met een van onze financieel adviseurs.

Maak een afspraak