Hoe profiteer jij van jouw overwaarde? Download ons gratis whitepaper hier.

Iemand die als zelfstandige werkt, heeft geen vast inkomen en is afhankelijk van de winst uit de onderneming. En die is niet altijd stabiel. Voor geldverstrekkers geldt dat als een verhoogd risico. Zeker als je een jaar wat minder winst hebt gemaakt, zijn ze terughoudend in het geven van een hypotheek voor de aankoop van een woning.

Meer zzp’ers in Nederland

De afgelopen jaren is het aantal zzp’ers echter heel sterk gegroeid. Bij ongeveer één op de drie hypotheekaanvragen is een ondernemer betrokken. Ondernemers hebben vaak een duurdere woning en een hogere hypotheek dan de mensen die in loondienst werken. Met de juiste professionele ondersteuning kun je ook als zzp’er in aanmerking komen voor een hypotheek. Van Bruggen Adviesgroep heeft veel ervaring met het aanvragen van hypotheken voor zelfstandigen zonder personeel.

Verder kijken dan cijfers

Het vinden en afsluiten van een passende hypotheek voor een zzp'er is de afgelopen jaren een specialisme geworden. Ben je als zelfstandige werkzaam, zoek dan altijd een hypotheekadviseur die ervaring heeft op dit vlak. Zeker als je pas recent bent begonnen met je bedrijf, is gespecialiseerde expertise een must. De resultaten van je onderneming zijn uiteraard belangrijk bij de beoordeling of jij een hypotheek kunt krijgen. Gelukkig zijn er ook geldverstrekkers die verder kijken dan alleen naar de cijfers.

Versoepelde regels voor zzp hypotheken

Nog niet zo lang geleden moesten ondernemers minstens drie jaar zelfstandig zijn om überhaupt in aanmerking te komen voor een hypotheek. Inmiddels zijn de regels, mede door de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, versoepeld. Ook als je pas een jaar als ondernemer actief bent, kun je tegenwoordig een hypotheek aanvragen (zelfs met de Nationale Hypotheek Garantie). De beoordelaar kijkt onder andere naar:

• De branche waarin je actief bent
• De investeringen die je hebt gedaan of moet doen
• Je verdienmodel
• Het financiële resultaat van het afgelopen jaar

Ben je gedeeltelijk in loondienst en gedeeltelijk als zelfstandige werkzaam? Ook dan kun je een hypotheek aanvragen.

Bereid je voor met een financiële buffer 

Ben je zzp’er en ben je voornemens een huis te kopen? Zorg dan dat je genoeg spaart om de kosten koper te betalen. Het is ook belangrijk om een financiële buffer te hebben waarmee je aantoont dat je een tegenslag kunt opvangen. Vergeet daarnaast niet om een gedegen bedrijfsplan voor de komende jaren te maken. Op die manier laat je zien dat je jouw onderneming runt met een visie. Dat geeft vertrouwen. Heb je hulp nodig om de juiste voorbereiding voor een hypotheekaanvraag te treffen? Een Van Bruggen Adviesgroep- adviseur helpt je graag.

Maak direct een afspraak

Afspraak maken?

Ga in gesprek met een van onze financieel adviseurs.

Maak een afspraak

Afspraak maken?

Ga in gesprek met een van onze financieel adviseurs.

Maak een afspraak