Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging

In onderstaande situaties moet je wel opletten:

  1. Je bedrijf heeft schuldenaren die hun geld terug willen hebben.
  2. Je bent niet in staat om de maandelijkse hypotheeklasten te betalen.

Je bedrijf heeft schuldenaren

Als de curator bij ontbinding of verkoop van jouw bedrijf onvoldoende middelen binnenkrijgt om de schuldenaren volledig terug te betalen, zal de curator je persoonlijk aansprakelijk stellen als je een eenmanszaak of vennootschap onder firma bent. Concreet betekent dit dat ook je privévermogen aangesproken kan worden om je schulden terug te betalen. Je huis valt hier ook onder. Als jouw privévermogen aangesproken moet worden, betekent dit niet direct dat je je huis verliest. Door spaargeld in te zetten of bezittingen te verkopen, kun je mogelijk je schulden al aflossen, zónder dat je huis in het gedrang komt.

Afspraken rondom je woning

De waarde van je woning is belangrijk. Is jouw hypotheek hoger dan de waarde van je woning? Dan heeft de verkoop van je huis geen zin. Daarnaast moet je huis volledig – of gezamenlijk met je partner – van jou zijn. Als de woning volledig in eigendom van jouw partner is, kan de curator geen aanspraak op de woning maken. Je ziet: of je nu schulden open hebt staan of niet, het is nog steeds erg afhankelijk van jouw persoonlijke situatie of er aanspraak wordt gemaakt op jouw woning.

Maandelijkse hypotheeklasten

Ben je niet in staat om na een faillissement de maandelijkse hypotheeklasten te betalen? Dan zal de geldverstrekker in actie komen. De vraag is natuurlijk hoe gemakkelijk je na een faillissement weer in staat bent om inkomen te genereren. Bovendien bestaat de kans dat je vlak na een faillissement verplicht bent om een deel van je inkomsten af te staan aan de schuldenaren van je bedrijf.

Vraag advies

Wil je weten wat in jouw situatie van toepassing is? De financieel adviseurs van Van Bruggen Adviesgroep denken graag met je mee.

Maak direct een afspraak

Afspraak maken?

Ga in gesprek met een van onze financieel adviseurs.

Maak een afspraak

Afspraak maken?

Ga in gesprek met een van onze financieel adviseurs.

Maak een afspraak