Hypotheek oversluiten

Hypotheek oversluiten

Een hypotheek oversluiten kan op verschillende manieren. Zo kunt u uw hypotheek oversluiten aan het einde van de rentevaste periode of door gebruik te maken van een lagere hypotheekrente bij een andere geldverstrekker.

Bent u benieuwd of het oversluiten van uw hypotheek in uw huidige situatie een interessante mogelijkheid zou zijn?

Doe de oversluitcheck

Het oversluiten van een hypotheek kost meestal geld. Een geldverstrekker rekent veelal boeterente voor het aanpassen van uw huidige hypotheek of vanwege de overstap naar een andere geldverstrekker. Deze boete is afhankelijk van hoelang uw hypotheek nog loopt en hoe hoog uw huidige rente is.

Andere manieren voor het besparen op uw hypotheeklasten

Naast oversluiten zijn er andere alternatieven om in aanmerking te komen voor de huidige, lage hypotheekrente. Tegenwoordig is het ook mogelijk om gebruik te maken van rentemiddeling, waarbij de boete wordt verrekend met de hypotheekrente. En wanneer u gaat verhuizen kunt u vrijwel altijd uw hypotheek boetevrij aflossen.

Samen met onze hypotheekadviseur uw mogelijkheden bekijken en direct uitleg krijgen?

Maak direct een afspraak

overlsuiten1

Hypotheek oversluiten

Bij oversluiten naar een andere geldverstrekker moet u vaak een vergoeding (boete) betalen aan uw huidige geldverstrekker. Ook maakt u kosten van de nieuwe hypotheek. Toch kan oversluiten interessant zijn als het renteverschil met de nieuwe geldverstrekker groot genoeg is.

oversluiten2

Rentemiddeling

Bij rentemiddeling wordt direct de rente voor een nieuwe rente vaste periode vastgezet bij uw huidige geldverstrekker. U hoeft de vergoeding (boete) voor vervroegde aflossing niet in één keer te betalen. Dit wordt uitgesmeerd over de resterende rente vaste periode.

oversluiten3

Verhuizen

Als u gaat verhuizen, kunt u meestal de oude hypotheek aflossen zonder vergoeding (boete) te betalen aan uw huidige geldverstrekker. Voor uw nieuwe hypotheek profiteert u van de huidige lage rente.

oversluiten 4

Afwachten 

U kunt ook afwachten wat de rente gaat doen. Misschien dat die nog wel verder daalt. En als de rente stijgt, kunt u altijd op dat moment als nog actie ondernemen.

Uw Van Bruggen-adviseur helpt u bij welke hypotheek oversluiten optie goed bij u en uw situatie en wensen voor nu en later past.