Hypotheek zonder werkgeversverklaring

Hypotheek zonder werkgeversverklaring

Een werkgeversverklaring is een vast en essentieel onderdeel van een hypotheekaanvraag die de geldverstrekker gebruikt om het inkomen vast te stellen. Het werkt als het ware als een zekerheid voor de geldverstrekker: in ruil voor het geld dat ze u lenen, willen ze bewijs dat u de lasten kunt dragen. Bij Van Bruggen Adviesgroep is het echter ook mogelijk om een hypotheek zonder werkgeversverklaring aan te vragen.

Waarom vraagt een geldverstrekker om een werkgeversverklaring?

In een werkgeversverklaring wordt, in combinatie met een recente loonstrook, het inkomen vastgesteld. De werkgeversverklaring is dus een officiële weergave van uw inkomenssituatie en geeft meer informatie dan de loonstrook. De inkomens op de werkgeversverklaring en op de loonstrook moeten uiteraard overeenkomen. De verklaring wordt ingevuld door de werkgever en wordt altijd gevraagd door de bank als u een hypotheek wilt afsluiten. U hebt hem nodig als u een hypotheek wilt krijgen en als u in loondienst bent.

Hypotheek aanvragen zonder werkgeversverklaring

Het is in sommige gevallen ook mogelijk om zonder werkgeversverklaring een hypotheek aan te vragen door middel van een verzekeringsbericht via het UWV. Dit verzekeringsbericht geeft de geldverstrekker de zekerheid dat u de lasten voor de hypotheek kunt dragen, maar gaat buiten de werkgever om. Het nadeel is dat nog niet alle geldverstrekkers deze manier van werken accepteren. Het kan dus zijn dat de adviseur u een geldverstrekker adviseert die nog een traditionele werkgeversverklaring vraagt. Geen nood, dit weet u al vrij snel in het proces, u hebt dus voldoende tijd om deze alsnog op te vragen bij uw werkgever.

Hoe werkt een verzekeringsbericht via het UWV?

Een voorwaarde voor het uitdraaien van een verzekeringsbericht is dat u in loondienst bent bij een werkgever. Als dat zo is, dan zijn uw gegevens bekend bij het UWV. Bij het UWV hebt u de mogelijkheid om in te loggen met uw eigen DigiD. U kunt daar een digitaal document downloaden (het verzekeringsbericht) en deze levert u in bij uw Van Bruggen adviseur. Hij of zij zal u vertellen wanneer u dat moet doen. Dit gaat als volgt:

Stap 1 – Inloggen Mijn UWV

Stap 2 – Loongegevens inzien

  • Kies in het menu voor “Persoonlijke gegevens”
  • Kies bij “Loongegevens” op “Controleren”

Stap 3 – UWV Bericht downloaden

  • Kies onder “Verzekeringsbericht” op “Download printversie”. Let op: laat alle vinkjes aan staan!
  • Sla het document op een locatie naar keuze op
  • Open het document en controleer de gegevens
  • Verstuur vervolgens het UWV Bericht digitaal naar uw hypotheekadviseur

Weten wat de mogelijkheden zijn voor u?

Maak een afspraak met een adviseur bij u in de buurt. Is uw adviseur al bekend? Bel of mail gerust.

 

Maak nu een afspraak

Aanhef is niet ingevuld.

Naam is niet ingevuld.

Telefoonnummer is niet ingevuld.Vul een geldig nummer in.

Email is niet ingevuld.

Opmerking is niet ingevuld.

Ik ga akkoord met de privacyverklaring. is niet ingevuld.