Afspraak maken? Tijdens de coronacrisis gaat onze dienstverlening gewoon door. Maak gebruik van ons financieel advies op afstand. Lees meer.

Hypotheek bij een bank

Loop jij bij een bank naar binnen om je hypotheek te wijzigen, te verlengen of over te sluiten? Dan heb je eigenlijk al gekozen. De meeste banken bieden namelijk één hypotheek aan, met de rentes en voorwaarden die daarbij horen.

Het kan echter geen kwaad om goed rond te kijken en aanbieders te vergelijken. Wist je dat onafhankelijke adviseurs – zoals die van Van Bruggen Adviesgroep – vaak óók met jouw bank samenwerken? Daarnaast hebben wij de mogelijkheid om jouw bank met andere banken en geldverstrekkers te vergelijken. Door jouw situatie, wensen en doelen met jouw adviseur te delen, krijg jij het voorstel dat bij jou past!

Een second opinion op je hypotheek

In de zorg is ‘second opinion’ een bekend begrip. Als je het oordeel of de diagnose van een bepaalde arts niet helemaal vertrouwt, klop je gewoon bij een ander aan. Een vergelijkbaar principe bestaat ook in de financiële wereld. Een second opinion op financieel vlak is handig in de volgende situaties:

Situatie 1: Jouw rentevaste periode loopt bijna af en je hebt een nieuw rentevoorstel ontvangen van je geldverstrekker. Vraag in die tijd gerust een second opinion voor je hypotheek aan. Al is het maar ter bevestiging dat je een goed voorstel ontvangen hebt.

Let op: heb je een opdracht of voorstel al getekend? Dan kan je daar niet zomaar meer onderuit. Hou de reactietermijn goed in de gaten en vraag je second opinion hypotheek op tijd aan.

Situatie 2: Je hebt een hypotheek. En je vraagt je af of die eigenlijk nog wel bij jou en jouw situatie past. Soms is het de moeite waard om een second opinion over je lopende hypotheek aan te vragen. Dat gaat zo:

1. Vind een adviseur via de adviseurzoeker.
2. Check jouw rente samen met de adviseur.
3. Bekijk samen of de voorwaarden nog bij je passen.
4. Jij weet nu of oversluiten voor jou voordelig is!

De second opinion van Van Bruggen Adviesgroep

Wij werken landelijk en geven onafhankelijk advies. Wij vergelijken ongeveer 30 geldverstrekkers voor je, daar hoort ook jouw eigen bank bij. Zo weet jij dat je altijd een goed voorstel krijgt.

Ja, ik wil een second opinion!

Afspraak maken?

Ga in gesprek met een van onze financieel adviseurs.

Maak een afspraak

Afspraak maken?

Ga in gesprek met een van onze financieel adviseurs.

Maak een afspraak