Hypotheek zonder werkgeversverklaring

Hypotheek zonder werkgeversverklaring

Een hypotheek zonder werkgeversverklaring?

Bij het aanvragen van een hypotheek komt best wat kijken. Dat grote of juist knusse huis dat u op het oog heeft wordt mogelijk gemaakt door de hypotheek. Bedenk maar eens dat het “even” om bijvoorbeeld € 250.000,- gaat. In ruil voor dit geld (uw hypotheek dus) wil een geldverstrekker wel wat “bewijs” zien voordat zij het geld aan u lenen.

Uw hypotheekadviseur vraagt u een flink aantal documenten aan te leveren, denk aan loonstroken, pensioenoverzichten en bankafschriften. U moet ook naar uw werkgever toe om een werkgeversverklaring op te vragen. Sommige werkgevers doen dit niet op de juiste manier, waardoor u nog een keer terug moet en het opnieuw moet aanvragen. Dat is zonde, want dat zorgt voor vertraging in het hele proces.

Voor u is het van belang dat uw hypotheek snel geregeld is. Hoe sneller dat gaat, hoe sneller u zekerheid hebt dat die mooie woning straks van u is. Het is nu mogelijk om zonder werkgeversverklaring een hypotheek aan te vragen.

Hoe werkt dit dan precies?

Een voorwaarde is wel dat u in loondienst bent bij een werkgever. Als dat zo is, dan zijn uw gegevens bekend bij het UWV. Bij het UWV hebt u de mogelijkheid om in te loggen met uw eigen DigiD. U kunt daar een digitaal document downloaden (het verzekeringsbericht) en deze levert u in bij uw Van Bruggen adviseur. Hij of zij zal u vertellen wanneer u dat moet doen. Dit gaat als volgt:

Stap 1 – Inloggen Mijn UWV

  • Ga naar de website uwv.nl/particulieren/mijnuwv/
  • Login met DigiD bij Mijn UWV
  • Heeft u nog geen DigiD? U kunt uw inloggegevens aanvragen via digid.nl/aanvragen

Stap 2 – Loongegevens inzien

  • Kies in het menu voor “Persoonlijke gegevens”
  • Kies bij “Loongegevens” op “Controleren”

Stap 3 – UWV Bericht downloaden

  • Kies onder “Verzekeringsbericht” op “Download printversie”. Let op: laat alle vinkjes aan staan!
  • Sla het document op een locatie naar keuze op
  • Open het document en controleer de gegevens
  • Verstuur vervolgens het UWV Bericht digitaal naar uw hypotheekadviseur

Wat zijn de nadelen?

Nog niet alle geldverstrekkers accepteren deze manier van werken. Het kan dus zijn dat de adviseur u een geldverstrekker adviseert die nog een traditionele werkgeversverklaring vraagt. Geen nood, dit weet u al vrij snel in het proces, u hebt dus voldoende tijd om deze op te vragen.

Weten wat bij u past?

Maak een afspraak met een adviseur bij u in de buurt. Is uw adviseur al bekend? Bel of mail gerust.