Kunnen mijn financiële lasten omlaag?

Benieuwd wat in uw huidige situatie een interessante mogelijkheid zou zijn?

Vraag direct het gratis ‘Zit ik nog goed?’-gesprek aan!

1. VERHUIZEN

Als u gaat verhuizen, kunt u meestal de oude hypotheek aflossen zonder vergoeding (boete) te betalen aan uw huidige geldverstrekker. Voor uw nieuwe hypotheek profiteert u van de huidige lage rente. Huurt u? Verhuizen naar een koopwoning kan dan voordelig(er) zijn.

2. OVERSLUITEN

Met het oversluiten van een hypotheek kunt u veelal profiteren van een lagere hypotheekrente. Een hypotheek oversluiten kan op verschillende manieren. Zo kunt u uw hypotheek oversluiten aan het einde van de rentevaste periode of door gebruik te maken van een lagere hypotheekrente bij een andere geldverstrekker.

Het oversluiten van een hypotheek kost meestal geld. Een geldverstrekker rekent veelal boeterente voor het aanpassen van uw huidige hypotheek of vanwege de overstap naar een andere geldverstrekker. Deze boete is afhankelijk van hoelang uw hypotheek nog loopt en hoe hoog uw huidige rente is.

3. RENTEMIDDELING

Bij rentemiddeling kunt u bij uw huidige geldverstrekker mogelijk profiteren van de lage rente. Bij rentemiddeling zet u uw huidige hypotheekrente om naar een nieuw rentepercentage. U moet wel een boete betalen, omdat u de huidige rentevaste periode aanpast. Echter hoeft u deze boete niet in één keer betalen, deze wordt verrekend met de nieuwe hypotheekrente.

4. AFWACHTEN

U kunt ook afwachten wat de rente gaat doen. Misschien dat die nog wel verder daalt. Neem bijvoorbeeld over een half jaar contact met ons op, dan kunt u op dat moment alsnog actie ondernemen. Tot die tijd betaalt u wellicht wel meer.

Vraag snel het gratis ‘Zit ik nog goed?’-gesprek aan!

Maak nu een afspraak

Aanhef is niet ingevuld.

Naam is niet ingevuld.

Telefoonnummer is niet ingevuld.Vul een geldig nummer in.

Email is niet ingevuld.

Opmerking is niet ingevuld.

Ik ga akkoord met de privacyverklaring. is niet ingevuld.