Kosteloos eerste gesprek
100% onafhankelijke financieel advies
We vergelijken ruim 40 geldverstrekkers
Telefonisch, online of op de vestiging

De opstalverzekering

Omdat de grond waarop je huis staat niet verzekerd wordt, is de hoogte van de opstalverzekering veelal lager dan de totale waarde van je huis. Daarnaast zijn er verschillende zaken waarmee je rekening moet houden bij het afsluiten van een opstalverzekering: bijvoorbeeld bij nieuwbouw, een verbouwing of het kopen van een appartement. We bespreken ze voor je.

Een opstalverzekering bij nieuwbouw

De aannemer blijft aansprakelijk zolang de nieuwbouwwoning nog niet officieel is opgeleverd. Dat betekent dat de schade die ontstaat tijdens de bouw, niet te verzekeren is door de aanstaande eigenaar. De aannemer kan zich hier wél voor verzekeren, namelijk met een Construction-All-Risk, ofwel CAR-verzekering. De koper van het huis verzekert het huis nadat het officieel is opgeleverd.

Koop je een appartement?

Het afsluiten van een opstalverzekering als je een appartement koopt, gaat net wat anders. Hierbij sluit de Vereniging van Eigenaren (VvE) namelijk de opstalverzekering af voor het héle gebouw. Je kunt er dan voor kiezen om voor sommige onderdelen in je appartement, zoals een dure keuken, een extra dekking af te sluiten via je eigen woonverzekering. Dit kun je aangeven bij de rubriek ‘Eigenaarsbelang’.

De opstalverzekering bij leegstand of een verbouwing

Staat je huis leeg? Dan kan in de polisvoorwaarden geregeld zijn dat er bijvoorbeeld geen dekking is als er wordt ingebroken. Ook bij een verbouwing kan er sprake zijn van andere voorwaarden. Zo zal schade die tijdens of dankzij de verbouwing ontstaat in de meeste gevallen niet verzekerd zijn in de opstalverzekering of inboedelverzekering. We adviseren je daarom om bij de aannemer na te vragen of hij een CAR-verzekering heeft afgesloten. Deze verzekering vergoedt de schade die veroorzaakt wordt aan het huis of de inboedel wél.

Besparen op je verzekeringen?

Vergelijken loont. Dit geldt over het algemeen voor de verzekeringen – en dus ook voor je inboedel- en opstalverzekering (samen ook wel: woonhuisverzekeringen). Het aanbod van deze woonhuisverzekeringen is namelijk groot én constant in beweging. Hierdoor kan het lastig zijn om de juiste verzekering te vinden, die ook nog eens aansluit bij je wensen en persoonlijke situatie.

Van Bruggen Adviesgroep vergelijkt continu het verzekeringsaanbod van vrijwel alle verzekeringsmaatschappijen. We helpen je graag om de woonhuisverzekering te kiezen die bij jouw persoonlijke situatie past. Mét goede polisvoorwaarden en een scherpe premie.

Maak direct een afspraak

Afspraak maken?

Ga in gesprek met een van onze financieel adviseurs.

Maak een afspraak

Afspraak maken?

Ga in gesprek met een van onze financieel adviseurs.

Maak een afspraak