Pensioen bij trouwen

Pensioen bij trouwen

De verdeling van je pensioen als je gaat scheiden. Misschien niet echt iets waar je rekening mee houdt als je gaat trouwen, maar wél heel belangrijk om over na te denken. Waar moet je aan denken?

De verdeling van je pensioen

In principe kunnen beide partners tijdens de scheiding een beroep doen op de wet en zo de helft van het opgebouwde pensioen van de partner eisen. In veel gevallen zal de andere partner dan ook recht hebben op de helft van het pensioen van de ander.

Leg het tijdig vast

Toch ben je vrij om van dit recht af te zien. Dit kan door hierover afspraken te maken tijdens de verdeling bij scheiding óf doordat jullie dit laten vastleggen in de huwelijkse voorwaarden. Hierbij is het wel belangrijk om rekening te houden met de termijnen die staan voor de aanmelding van de wijzigingen. Zijn deze termijnen verlopen? Dan hoeft de pensioenmaatschappij jouw verzoek niet te verwerken. In dat geval kan jouw (ex)-partner, wanneer hij of zij met pensioen gaat, jouw recht opeisen.

Een financieel adviseur helpt

Wil jij meer informatie over je financiële zaken als je gaat trouwen? De financieel adviseurs van Van Bruggen Adviesgroep staan voor je klaar.

Maak direct een afspraak

Maak nu een afspraak

Aanhef is niet ingevuld.

Naam is niet ingevuld.

Telefoonnummer is niet ingevuld.Vul een geldig nummer in.

Email is niet ingevuld.

Opmerking is niet ingevuld.

Ik ga akkoord met de privacyverklaring. is niet ingevuld.