De second opinion hypotheek; vergelijken loont!

De second opinion hypotheek; vergelijken loont!

Ben jij in de weer met je hypotheek omdat je gaat verhuizen, lagere lasten wil of omdat je een brief hebt gekregen, omdat je renteperiode afloopt? Dan heb je je waarschijnlijk georiënteerd en ben je naar je bank gegaan. Voordat je een voorstel tekent, kijk dan nog heel even verder. De meeste banken bieden één hypotheek aan met de rentes en voorwaarden die daar bij horen en dat is best logisch. Wanneer je namelijk bij een bank naar binnen loopt heb je eigenlijk al gekozen, de adviseur vertegenwoordigt namelijk zijn of haar bank.

Maar wist je dat een onafhankelijk adviseur evengoed met jouw bank samenwerkt én de mogelijkheid heeft om andere banken en geldverstrekkers te vergelijken voor je? Zo krijg jij het voorstel dat bij jou past. 

Een second opinion op je hypotheek

Een second opinion is een bekend begrip in de zorg. Maar wist je dat dit net zo goed bestaat in de financiële wereld? Wanneer is een second opinion handig? Dat kan in de volgende situaties:

Situatie 1: Jouw rentevaste periode loopt bijna af en je hebt al een voorstel ontvangen

Het voorstel dat je hebt ontvangen dien je doorgaans binnen 14 dagen retour te sturen aan je bank of adviseur. In die tijd heb je de mogelijkheid om een second opinion aan te vragen. Je zoekt misschien de bevestiging dat je echt het beste voorstel hebt ontvangen en jij de juiste keuze hebt gemaakt. Dat doe je met de second opinion hypotheek.

Let er wel op dat wanneer je een voorstel of opdracht hebt getekend, je daar niet zomaar onderuit kan. Controleer dat dus goed en vraag je second opinion dus tijdig aan.

Situatie 2: Je hebt al een hypotheek

Het feit dat je al een hypotheek hebt, hoeft niet te betekenen dat die hypotheek nog steeds het beste bij je past. Het loont ook dan de moeite om ook dan een second opinion aan te vragen. Hoe doe je dat?

  1. Vind een adviseur via de adviseurzoeker
  2. Samen met de adviseur check je jouw rente
  3. Check samen of de voorwaarden nog bij je passen
  4. Jij weet nu of oversluiten voor jou voordelig is!

De second opinion van Van Bruggen Adviesgroep

Wij werken landelijk en geven onafhankelijk advies. Wij vergelijken ongeveer 30 geldverstrekkers voor je, daar hoort ook jouw bank bij. Zo weet jij dat je altijd een goed voorstel krijgt.

Ja, ik wil een second opinion!

Maak nu een afspraak

Aanhef is niet ingevuld.

Naam is niet ingevuld.

Telefoonnummer is niet ingevuld.Vul een geldig nummer in.

Email is niet ingevuld.

Opmerking is niet ingevuld.

Ik ga akkoord met de privacyverklaring. is niet ingevuld.